tisdag 29 september 2009

Prinsessor som "sover" och syr

Nu har min "Prinsessan på ärten" från Maileg kommit upp på hyllan. Jag har sytt många ömskinnade prinsessor på ärtor genom åren både som lappteknik och som docka med mååånga madrasser och hårda ärtor. Den här är speciell eftersom den är virkad. Mannen i huset tycker att den symboliserar mig och jag hoppas jag kan ta det som en komplimang... Kanske han tänker på att jag använder mig av många dockor, speciellt handdockor i undervisningen och dessutom tycker om att virka och sy. Bilden i ramen kommer härifrån och sypärmen har jag sytt av den resterande duken som blev vidbränd (finns att läsa om under etikett: Carpe Diem). Sydde på tildabroderiet jag gjorde i helgen och nu förvarar jag alla utklippta Tildamönster där.


Kvällen är fin och jag ska ta en promenad. Det är intensivt med skolarbete nu och man får njuta av de få lediga stunder man hittar.

2 kommentarer:

 1. Prinsessan på ärten är såå gullig. Din Tildapärm får mig att känna att en sån vill jag sy. Smart att ta tillvara det som var förstört.
  Har firat äldste sonen, 33 år i dag. Vi fick god matpaj och kaka till kaffet. Nu är det kallt och jag ska göra det sista på mitt skrivarbete innan jag skickar in till min kursledare nu i kväll. Tåget går 6.50 till Uppsala i morgon.
  annika

  SvaraRadera
 2. du är så händig o full med idéer! prinsessan är urgullig :)
  njut av höstdagen. vi har sol, men det ser kyligt ut där ute.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!