torsdag 17 september 2009

Kärt besök och en utmaning

Sent i eftermiddag fick vi kärt besök. Det var äldsta sonen som kom via när han hade hälsat på hos sina bröder i huvudstaden. Han hade med sig en väska med godsaker från Juustoportti och det blev fika i uterummet. Man lever länge på ett sådant underhållande besök.
Det är inte enbart den förstfödde som spelar piano även om det är han som är proffs på det där. Det finns mycket musik i den här familjen. Vi föräldrar spelar till husbehov och idag har jag spelat mycket med de yngsta eleverna, flera psalmer faktiskt! :o)

Nu är det så att jag fick en utmaning av alegni in office. Jag ska här och nu avslöja några sanningar om mig själv. Eftersom jag trodde (tills nu) mig hålla hårt på min integritet blir det här verkligen en utmaning.

 1. Jag är mellersta barnet och trodde i barndomen att jag var adopterad eftersom jag var den enda ljushåriga i familjen. Mina morföräldrar hade lägenhet i samma hus (mitt barndomshem) och med en morfar som hade bott 23 år i Canada trodde jag att "upstairs", "livingroom" och "necktie" etc. var normala ord att använda sig av i dagligt tal.
 2. Jag har blivit vald till Lucia tre gånger mera officiellt.
 3. Träffade min man i gymnasiet och han charmade mig med sin humor, sitt gitarr- och pianospel.
 4. Gifte mig som 21-åring, for på bröllopsresa till USA och flyttade därefter till Umeå där vi bodde fem år. Har fött tre pojkar och jag skulle inte ha varit den jag är utan "mina fyra män".
 5. De tre sönerna har under årens lopp spelat många instrument och jag vill utan att skryta påstå att jag har änglarnas tålamod när det gäller att lyssna!
 6. Sydde nog tusen dockor och mjuka djur när sönerna var små.
 7. Har studerat en stor del av mitt liv och har avlagt fem pedagogiska examen, men kunskap kan ingen ta ifrån en... även om man har börjat glömma det ena och det tredje.
 8. Vill åka till Medelhavet en gång per år och snart är det dags igen.
 9. Älskar ljus och tänder flera ljus varje morgon och ca. tjugo levande ljus varje kväll.
 10. Försöker tänka positivt, fånga dagen, dela med mig, sprida glädje, men just nu tycker jag att jag borde planera morgondagen (vilket tar en stor del av min tid) och städa (vilket jag borde ägna all min tid, tycker inte om när jag har råddat till det, men läste någonstans att ett städat hus är ett tecken på ett bortkastat liv).
Mer får ni veta allt eftersom kan jag tro (ja, tänk vad man lovar!). Och oj, det blev många bokstäver och det där vågar jag nog inte läsa själv, skrev utan att tänka till. Jag överlåter åt andra att skicka utmaningen vidare! :o)

5 kommentarer:

 1. Jag kom också fram till att man måste skriva utan att tänka till, annars blir det alltför svårt ! Skönt med fredag i morgon men egentligen tycker jag att veckorna bara flyger iväg :)

  SvaraRadera
 2. Trevligt att du kan skriva om dig själv. Här är man lite anonym så det är svårt att skriva på ett sätt. Jag gillar också när våra barn kommer förbi. Yngsta har precis "flyttat" tillbaka, tillfälligt. Får se hur det löser sig för henne.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Vilken skoj läsning! Alltid roligt att få veta lite mer om personerna bakom bloggen, även om man försöker vara diskret ;O)
  Skön helg! /Mia

  SvaraRadera
 4. tack för att du antog utmaningen!
  oj, nu fick jag ett sting i hjärtat när jag kom på att jag inte skrivit något om hur viktig familjen är för mig, fast å andra sidan tror jag nog alla vet det redan :)
  fem pedagogiska examen!! det var inte illa, det!
  ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Spännande läsning, tack för att du delade med dig! Inte dåligt jobbat med så många examina!
  Även jag har varit lucia för vår stad... :)
  Ska ta itu med min utmaning jag med så småningom.

  Ha en bra fortsatt vecka!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!