Nu snurrar ekorrhjulet med en väldig fart! Det ska så småningom, ja rätt snart bli sommar sägs det. Om du frågar mig som var ute idag och alldeles för tunt klädd, så frös jag in i benmärgen. Jag fick lov att låna en tjockare kappa av en kollega. Vi är inbäddade vid skogsbrynet här på Lyckoslanten och det kan te sig aningen annorlunda där i centrum där landskapet är mera öppet.
Förutom jobba och sova ska man äta. Mannen och jag har allt mer börjat ersätta vissa måltider med sallader. Dagens fruktiga sallad med kokt sparris därtill var fylld av vitaminer och klorofyll.
Mums så god!
Soppor står numera också oftare på veckomatsedeln. Bilden ovan visar en soppa jag gjorde för någon dag sedan och det receptet hade en vän på Facebook delat med sig av. Det var första gången som jag (gamla människan) tillagade något med kycklingfärs. Trodde väl att jag hade testat kyckling i alla dess former tidigare. Här är receptet:
Kycklingsoppa
1 lök5 potatisar
2 morötter
1/2 paprika
200 g broccoli
1 msk olja
400 g malet kött av broiler
2 tsk curry
1 tsk salt
1,2 l vatten
2 dl crème fraiche
Skala och hacka löken. Skala och stycka potatisarna
och morötterna. Tvätta och klyv paprikan, avlägsna frön, stycka den. Tvätta
broccolin, skär loss blomställningarna med en kort bit skaft. Hetta upp oljan i
en gryta. Bryn köttet och den hackade löken lätt i en stekpanna. Tillsätt curry
och salt. Häll i vattnet, tillsätt potatisarna och morötterna. Koka ca 5
minuter. Tillsätt paprika och broccoli. Småkoka under lock tills grönsakerna är
nästan mjuka. Tillsätt crème fraîchen. Hetta upp och servera.
Det var mycket gott här ,blev lite snål .Ha det gott i vårgrönskan ,Nette
SvaraRaderaSer jättegott ut det du lagat. Jag gillar också soppor. Idag blev det laxsoppa med mycket grönt i:)
SvaraRaderaJa det var kyliga vindar på skolgården i dag ! Jag fick nästan ta full vintermundering på eftermiddagen.
SvaraRaderaSallad är alltid gott och det är också återkommande på vår matsedel. Soppan ser också delikat ut.
Tror bestämt att jag ska testa ditt sopprecept snarast. Ser verkligt gott ut!
SvaraRaderaMmmm för din mat, salladen ser jättegod ut och också soppan (som jag gör i nästan samma variant men inte heller med broilerfärs då...)
SvaraRaderaVi håller tummarna för snart sommar!
Så gott allt ser ut! Jag gillar att titta på matbilder, eftersom det just nu känns som om jag mest tänker på mat i och med att vi ändrat vår kosthållning.
SvaraRaderaHoppas hjulet inte snurrar för fort nu. Skönt i alla fall att semestern inte är så väldigt långt borta.
Kram
Hej!
SvaraRaderaJa, nu är det full rulle för oss lärare och mycket vill man ordna med hemmavid också.
Vi äter också mycket mer sallad än tidigare samt soppor. Tack för receptet, det lät väldigt gott! Jag antar att det går lika bra att skära kyckling i småbitar?
Må så gott och ha en fin helg!
Kram
Mmm så mycket godsaker!
SvaraRaderaHoppas värmen kommer nu.
Ha en fin dag!
Härliga bilder. Soppan låter väldigt god
SvaraRaderaHa en skön helg
S som i så gott! Soppa och sallad skulle jag
SvaraRaderakunna äta under hela veckan. Och nog är det
försommar, här kom värmen med besked.
Kramar/AM