lördag 2 februari 2013

Februarilördag med ordlekar

 


Februari kom och jag hann inte göra ett inlägg i går även om jag hade fotograferat mina Alfapetbokstäver händelsen till ära. Tänk, först nu har jag köpt Alfapetspelet. Det har blivit ett väldigt uppsving med försäljningen av detta (fick jag veta av försäljaren på Åhléns i Umeå) sedan Wordfeud blev populärt. Jag spelade Wordfeud i somras när det fanns litet extra tid att kolla om motspelaren uppdaterat. ;o)


 


Idag har jag bara mig själv som sällskap och inte en enda tid att passa och ändå hinner jag inte sitta vid datorn. Ibland kan jag få dåligt samvete över att jag har mycket egentid när jag ser småbarnsföräldrar som har så mycket som ska klaffa. Jag glömmer visst att jag själv har varit där med tre små barn och det gick ju det med! Nu går mycket av min tid till att tänka på mina vuxna söner i stället! ;o)
Senaste vecka har mina yngsta elever gjort dylika uppgifter (med färgglada bokstäver) med sina namn och positiva adjektiv som beskriver dem. Jag fick adjektiven Ansvarsfull, Nöjd, Nyfiken, Ljuvlig, Intelligent, Snäll ;o) så då får du klura ut namnet om du inte redan vet. På bilden här ovan använde jag mig av verb, som eventuellt kan få beskriva mitt februari. Substantiv, hela meningar och ord på andra språk är ju också gångbara om man vill pyssla med den här typen av ordlekar. Ha en skön första februarihelg! 

12 kommentarer:

 1. Så mycket roligt du hittar på för dina
  elever, orden stämde bra på dig.
  Och det var jättelänge sen jag spelade
  Alfapet, men det är roligt.
  Ha en fin helg
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppgiften gick ut på att adjektiven skulle ha en positiv innebörd och då kan man inte annat än bli upplyft! ;o)

   Radera
 2. Wordfeud är ju roligt och så slipper man räkna själv.....! Det är mycket tiden ska räcka till och ja, man undrar ständigt varför man hann så mycket tidigare i livet, så där bara, hur enkelt som helst.! Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Vad mycket skoj du hittar på för dina elever.Härliga bilder.Ha en fin lördag.Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 4. Namnpoem är alltid kul att hålla på med.Vi jobbar med rymden nu och ska göra liknande fast med rymdord. Funderar också på att försöka göra en gemensam dikt på samma sätt.
  Ja hur hann man förr? Kanske att jag hade ett annat tempo då :).

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 5. Kul den där Februarimusen ,jag tittade på orden och allt det där ska jag göra i februari .Egentid är nog den jag har just nu efter alla måsten som klarats av ,kram nette

  SvaraRadera
 6. Jag blir så glad av dina ordlekar idag. Härliga, gulliga elever har du också! Visst är det skönt med egentid, det behöver man! För att varva ner, för att fyllas av ny energi, för att utvärdera nya planer, för att....
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 7. Ha en fortsatt fin kväll.
  kram
  HAnna

  SvaraRadera
 8. Härligt! Den där adjektivsleken borde man ju göra oftare. :)

  SvaraRadera
 9. Vilket kul sätt att lära sig ordklasser :-)
  Ja februari har åtminstone jag längtat efter. Januari kändes bra till en början men sen blev den så lång...

  Hoppas du har en trevlig söndag!

  SvaraRadera
 10. Vad fint du har gjort i hallen. Och den där råttan tyckte jag var bra. Så fina och ändå så enkla.
  Ha en fin söndag.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 11. Ojoj.. vad mycket fina inlägg jag har missat här den senaste tiden.. Nu efterlyses bättring må jag säga! Kul med Umeåshopping, veckans blogg och allt pyssel du hinner med däremellan ;O)

  Kram Gugi

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.