söndag 21 november 2010

En givande dag!

I går var en mycket givande dag! Det blev en heldag i Tammerfors, från tidig morgon till sen kväll. Nåja, resan tur och retur tar sammanlagt sex timmar och det var det värt. Herr Lyckoslanten rattade bilen och bar väskor hela dagen! ;o) Vi var på den stora hantverksmässan. Huvudet är sprängfyllt av intryck, ja mer än man kan ta till sig.
Som alltid när jag är ut på liknande evenemang gläds jag speciellt åt böcker och tyger. Jag träffade den unga damen Kajsa Wikman som har skrivit boken Scandinavian Stiches. Jag kommer att ha stor glädje av den boken och hoppas hinna sy många små hus, av alla tygerna och liknande modellen jag köpte, innan jul. Mina elever kanske blir inspirerade också.
Det blev inte mycket fotograferat på mässan eftersom det var fotograferingsförbud och man måste fråga varje utställare om lov. Dessutom var där en otrolig folkmassa. Likadant var det på Ikea, där vi fördrev flera timmar. Har du någonsin kommit tomhänt från Ikea? Inte jag! Det tar vi en annan dag. Nu ska jag tassa på här och hänga upp ljusslingor och pyssla. Hoppas din dag är fin!

21 kommentarer:

  1. det där är nog en mässa värt ett besök,för mig blev det inte i år pga mina dåliga knän o så min förestående Stockholmsresa ,det går som inte att få ledigt från jobbet Bra att du hittade genomförbara idèer kram Nette

    SvaraRadera
  2. Vad fint att du tipsar om Kajsas bok. Såg
    hennes utställning på Frö i Borgå i
    somras.
    Tammerfors mässan blev inte av för mej.
    Ha en skön söndag!
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  3. Låter som en bra resa, hantverksmässor är roligt och besöka. Ser en jättefin hänganordning med skedar och prismor, förstår att du såg väldigt mycket fint.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Söndagshej!

    ... antagligen ingen vilodag hemma hos dig och lyckoslanten, skulle tro att du är igång och verkar för fullt!

    Härliga bilder att njuta på andras bloggar nu då jag själv är spärrad från dito. Skulle väl ändå tro och ser fram emot att utrymmet fylls på efter ett tag. Ha det gott och pyssla vidare det lät som en jättetrevlig dag i Tammerfors... Kanon att ha en egen chaffis!

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Så du fick chansen att besöka mässan i helgen, trevligt och jag förstår att det både inspirerade och gav dig mycket, med tanke på ditt jobb bland barn.
    Vet du...Ikea har jag aldrig besökt, säkert den enda som klarat sig från den frestelsen ;)

    Ha en fortsatt trevlig dag!
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  6. Vilken inspirationsresa! Härligt och böcker med tips och idéer och pyssel kan man aldrig få för många av.
    IKEA tomhänt, nä, den som kommer ut tomhänt borde få pris!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Åhhh så kul med mässan! Ska ta och titta efter den. Alltid kul med inspiration. Förstår att du hittade en hel del på IKEA.
    Ha det så kul med pyntandet.
    kram

    SvaraRadera
  8. Roligt med nya fräscha ideer! Mässan är säkert värt ett besök. Ikea är ju för den delen också sevärt. Inte brukar man komma ut tomhänt precis ;O)Jag funderar hårt på att beställa hemkörning, ser inte ut att bli av med någon resa ditåt. Om man ska ha möbler är det krångligt att hämta själv, tunga och stora paket som är jobbiga att få hem.

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  9. Vad bra att det blev en inspirerande dag.
    Jag har nog inte lämnat Ikea tomhänt någongång, ännu åtmonstone. Alltid hittar man något man tycker att man vill ha :)
    Ha en bra start på ny vecka!

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig dag! Jag kan tänka mig att det var en väldigt inspirerande resa på många sätt? Det är roligt med mässor där man träffar en massa intressanta människor och blir inspirerad. :)

    Ha, ha jag tror nog aldrig att jag har gått ut från IKEA tomhänt. ;) Om inte annat så får alltid stearinljus följa med hem. :)

    Jag hoppas att du får en härlig vecka kära Ann-Lis. Ta hand om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  11. Låter som en härlig dag såhär inför allt julpyssel! Näää, jag har aldrig kommit tomhänt från IKEA de få gånger jag varit dit, man tänker alltid att man bara handlar något smått, men väl vid kassan så är shoppingkassen sprängfylld!

    En fin ny vecka till dig!

    SvaraRadera
  12. Jag kan tro att du fick en massa tips på den mässan! vad snällt av mannen att agera både chaufför och bärhjälp. Jag har varit på shopping hela den här dagen :) Imorgon bär det i alla fall iväg på jobb till tomtar och troll, skönt! :) ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  13. Hej!

    Låter som en väldigt trevlig dag. Extra roligt att ha med sig en pc, personal carrier. Vad gulligt av din make. Min hade nog storknat om jag drog med honom på ett sådant äventyr.

    Hoppas att du får en skön start på veckan!

    Kram Anna-Lena

    SvaraRadera
  14. Jag var oxå i går på samma mässa...konstigt va många grejor som fastnar fast i händerna på sånadär ställen...men jag höll min upplagda budget, nästan...
    Jättefin Tilda du har sytt i förra inlägget och grattis till vinsten!

    SvaraRadera
  15. Härlig dag du haft i Tammerfors... och snällt bar herr lyckoslanten alla väskor;o)
    Nej, tomhänt kommer man verkligen inte från ikea.
    Själv har jag tillbringat två dagar på andra sidan kvarken. Det var riktigt roligt.
    Ha en skön söndagkväll!

    SvaraRadera
  16. Den mässan var perfekt för dig att vistas på :) Å IKEA är inte fel det heller! Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  17. Det ser ut att ha varit en spännande resa med många intryck. Jag kan tänka mig att du kommer att ha användning för det både hemma och på skolan.
    Vem går tomhänt från IKEA, inte jag i alla fall. Det finns alltid ljus och servietter man kan köpa, eller hur.
    Vad bra att gardinen kommer till användning i många sammanhang. Dina Tildadockor är superfina!
    Må så gott i veckan!
    Kram från Maria

    SvaraRadera
  18. Trevligt att träffas! Jag är alldeles mörbultad efter mina tre dagar på mässan, men roligt var det! Hoppas du får många fina systunder med boken!

    Jag älskar ikea: designen (både form o funktion), priset, det nordiska greppet... Ska snart dit och skaffa mej randiga gardiner!

    SvaraRadera
  19. Ja visst fick man en ordentlig dos inspiration där, den mässan ger nog kicken. Vi var dit på söndag, tror att det nog var lite lugnare då. Alltid kommer man hem med något i påsen, t.o.m. garn hamnade i min trots att jag stickar väldigt lite.

    SvaraRadera
  20. Hej vännen och tack för go kommentar hos mig! Vad mysigt att vara på hantverksmässa och få massor av inspiration, skulle gärna varit med:) Må så gott kram från Maria

    SvaraRadera
  21. Verkar ha varit en jättetrevlig marknad.
    IKEA där var jag också i söndags. En kollega och jag handlade till arbetet. Kul själv handlade jag ljus av olika slag och lite roliga julklappar. Blir kul att se dina inköp.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.