söndag 31 oktober 2010

Sista oktober

Så kom oktober till sitt slut. Denna dag som enligt tradition firas  som Halloween. Jag är inte mycket för det eftersom det inte hör till vår kultur - traditionen har sitt ursprung i Irland. Barnen, de unga och köpmännen gillar firandet, men jag ogillar när det hela blandas ihop med Alla helgons dag, som vi firar nästa lördag. Men, se vilka fina prydnadspumpor jag fick med mig från min frisörska senast jag var där. Mitt bidrag! ;o)
Tidigare innan tapetsering av vardagsrummet hade vi ett väggord där som jag gärna ville sätta dit igen. Nu visade det sig att det nybeställda väggordet är för stort för den ram jag hade tänkt för det,  så jag klippte helt enkelt sönder väggordet och lade upp det i allrummet/hallen. På den väggen kan man byta väggord efter tycke och smak. Till vardagsrummet ska jag söka ett väggord som passar i den ram jag har skaffat för ändamålet.  Det är på G!
Man ska hålla det man har lovat och nu kan du se vilken av alla fina Vintage stories jag valde... Alltså ingen av de där jag hade tänkt mig! Precis som många av er tyckte, passade den nere till vänster (scrolla ner några inlägg) också mig bäst, men jag har flera svarta tunikor med guldbroderier redan, så det blev en vinröd med en nyans mot rost, vilket passar mig som är "höst"! Så kan det bli! Visst kunde man skaffa en och annan modell, men man ska inte köpa för köpandets skull utan av omtanke för vad man kan ha användning för. Jag hade också lovat att visa en bättre bild av stövlarna jag köpte från Dinsko i Trondheim. Jag köpte en nummer större än vad jag annars har och varma sockor får lätt rum där! Nu blev det vintertid, strax en ny månad och om drygt sju veckor går vi mot ljusare tider! Härligt!  ♥ 

18 kommentarer:

  1. Fina ord!
    Snygga stövlar o fin tunika!
    Önskar dig en skön söndagkväll!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  2. Häftiga pumpor och snygga skor! Det påminner mig om att jag tänkt visa mina nya vinterskor också...

    Tänk att det är så kort tid som sju veckor tills det blir ljusare igen! Tiden går så snabbt. Men just den här tiden före jul får gärna gå långsamt...

    SvaraRadera
  3. Vilken fin tunika och snygga skor! Åh så mycket fint här på din blogg annars också! Gillar också KapAhls vintage stories, men i år tror jag inte att jag köper något därifrån, trots att där är mycket fint. Köpte nyligen en klänning som inte hörde till den kollektionen som jag varit super nöjd med. Den ser lite ut som en Odd molly-klänning.
    Nej här firar vi inte heller Halloween, men myser med tända ljus i höstmörkret.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ja jag har inte heller bidragit med något till halloween för precis som du känns det litet främmande.... Fin tunika och tuffa stövlar!!

    SvaraRadera
  5. Tunikan passar dig ,lyckad färg.Tycker heller inte om halloween hade några på besök för en stund sedan,ha en bra söndagkväll,Nette

    SvaraRadera
  6. Vilka fina kläder och skor. Jag har börjat köpa mer kläder och det är så kul.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  7. Det var en jättefin tunika, härlig färg. Jag läste att förr i tiden skar dom ut mönster i betorna i Skåne och firade att det var färdigskördat. Det tycker jag låter bra, fast vi firar inte halloween heller. Jag fotade bara pumpor för att det var kul. Fast precis nyss kom det två spöken och ville ha godis här.
    Önskar dig en bra start på veckan
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  8. Hej min vän! Så fint det är med väggord en bra inredningsidé! Jättesnygga stövlar du köpt de kommer vara sköna med sockar i:) Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Vilket bra val du gjorde av tunika. Den röda är jättefin och svart är lite dystert börjar jag tycka. Jag har bestämt mig för att klä mig lite ljusare denna vinter. Då kanske det känns lite lättare med mörkret och rött brukar jag sätta på mig när det känns lite tungt.
    Fina pumpor du fixat, jättevacker bild också!
    Dina boots gillar jag också, riktigt tuffa.
    Må så gott i veckan!
    Kramar från Maria

    SvaraRadera
  10. Nämen va snyggt med en röd tunika. Passar bra nu när det närmar sig jul. Fint väggord och sådana pumpor faller även mig bäst i smaken till Halloween.

    SvaraRadera
  11. Höstig och fin tunika!! Gillar stövlarna oxå;o)
    Tänk imorgon är det november....

    Kram Malin

    SvaraRadera
  12. Fina kläder du köpt! Vet inte riktigt med modet nu just , för jag hittar inget som passar mig. Eller kanske det inte är fel på modet utan på mig!!
    Jätte snyggt med väggordet. Jag måste väl nog planera in nåt sånt också.
    Ny vecka imorgon då igen, förkylning tycks ha tagit tag i barnen här nu.

    SvaraRadera
  13. Visst kände du dig finast av alla på teatern! :)
    För det tror jag att du var !!
    Nej, vi firar ingen halloween heller ... kanske det är åldern :0

    Ha en finfin start på november!

    SvaraRadera
  14. Dina stövlar är verkligen fina! Tunikan passar dig bra. Jag var också och kikade på Vintage stories i fredags. Det är bara det att garderoben är full, och ändå har man inget att ta på sig :)
    Inget halloweenfirande här heller!
    Ha en bra start på nya veckan!

    SvaraRadera
  15. jag håller med dig till hundra procent angående halloween. den passar inte alls in hos oss, tycker jag.
    däremot tycker jag om väggordet, tunikan och vinterstövlarna du visar. din smak är oklanderlig!
    kram

    SvaraRadera
  16. Så höstfin du kommer att bli nu, snyggt till jul också med den "varma röda" färgen!

    Hoppas att du får en fin novemberdag!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  17. Snygga pumpor och snygg tunika! Får tydligen hasa mig iväg till Kapp Ahl och titta på Vintage Stories kläderna, dom ser så väldigt fina ut!
    Kram

    SvaraRadera
  18. vilket bra humör jag blev på nu när jag läste att det bara är 7 veckor tills vi går mot ljusare tider. Det kan behövas nu i mörkret!!
    p.s fin tunika o stövlar!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.