söndag 25 juli 2010

Semesterbubbla

Vi fick en skön semestervecka full av upplevelser och umgänge med familj och vänner. Vädret kan jag inte klaga på även om vi vaknade upp till regn idag.Vi har levt i en semesterbubbla och datorn har inte fått hög prioritet.
 
Vi besökte Aspegrens trädgård med örtagård, rosenträdgård, odlingslotter, orangeri och lusthus, samt Café Örtagården.
En annan upplevelse mitt i sommaren var besöket i en Tomtegård. En mycket speciell satsning i 1700-talsmiljö!
Vi rodde ut till en holme på picknick. Kommunen tillhandahåller båtar.
Det här är en vanlig syn från stranden där vi "bor". Det är en hyrbåt med grillkåta och bastu.
Gammaldags torg är en annan upplevelse under Jakobs Dagar. Jag hade äran att träffa en handfull bloggvänner som sålde där! :o)
Det ordnas en massa program under festivalveckan och man undrar ju varifrån alla människor kommer till alla dessa tillfällen. Nu har jag fått en stor dos med upplevelser och kan så småningom återgå till vardagen.
I kväll åker vi hem och en intensiv arbetsperiod väntar, något jag helst lämnar utanför bloggen. En överraskningsresa ska det kanske bli innan jag börjar det nya läsåret om tre veckor. Väl hemma ska jag hälsa på hos er andra och glöm inte att det är för oss solen går upp även om den finns bakom molnen ibland!

18 kommentarer:

 1. Hej liebe Ann-Liv, danke für die schönen Eindrücke, die du uns mit deinen Fotos zeigst!
  Hab eine schöne Zeit auch zu Hause und bei der Arbeit, das wünscht dir Rosine

  SvaraRadera
 2. Så många inlägg jag missat under vår semesterresa. Ser att du haft fullt upp. Jeppis o Larsmo är så fina på sommaren, men i år har jag inte hunnit dit ännu. Onekligen närmar sig vardagen med stormsteg, men hos oss har vi två veckor semester än.
  Kram Monica

  SvaraRadera
 3. Fina semesterbilder! Ja snart börjar nog semesterbubblan spricka... I och för sig är det ganska bra flr mig - jag märker att jag har svårt att få något vettigt gjort när jag är lat och ledig :)

  SvaraRadera
 4. Härlig plats det där och dagarna är verkligen intressanta. I år hann vi tyvärr inte dit till torget. Jag hade så gärna velat. Tomtegården verkar vara nåt för mig.
  Ha det bra!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder,ni verkar ha haft en underbar semester,så har även jag, man behöver verkligen ladda batterierna till hösten
  Ha en fortsatt skön ledighet

  SvaraRadera
 6. Ser att du haft det skön ,ifjol var vi på jakobsdagar men den dagen ville det mest regna,du såg också det brinnande vattnet,ha det så bra Nette

  SvaraRadera
 7. Hej min vän! Vilka underbara semesterbilder ser jättehärligt ut helst bastun mitt i vattnet! Må så gott stor kram från Maria

  SvaraRadera
 8. Vilken innehållsrik semester ni har haft och inte kan man klaga på vädret i år heller.
  Vad skönt att du har tre veckor kvar på din sommarledighet. Vi har nästan också så lång tid kvar så det är härligt.
  Må så gott i veckan!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 9. Så mysigt det ser ut!Låter som att ni haft det härligt! Lyckans dig som ännu har tre veckor semester kvar. Jag har ännu en vecka semester, sen har jag två lite lugnare arbetsveckor innan det blir full rulle igen (har ju delvis samma arbetsplats som du). :)
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 10. Oj, vilka härliga dagar du haft! Bara tanken på att få ro till en holme och picknick korgen fylld, verkar helmysigt.
  Lite trist att jag inte hade tillfälle att besöka gammaldags torg i år (jobbade)som är en folkfest och mycket för ögat att betrakta.
  Men var finns Tomtegård? Underbara tomtar!!
  Hoppas sommaridyllen lever länge kvar i sinnet, om än jobbet kallar.
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 11. Du har haft många fina dagar med roliga upplevelser, tänk att det finns ett och annat i ens hemtrakter som man inte visste fanns. Gammaldagstorget borde vi nog ha besökt, ser att det fanns massor av fina fynd, men det återkommer ju nästa år.
  Jo snart är det slut på ledigheten för er alla inom skolvärlden, men med laddade batterier går det nog när man väl kommit igång.
  Ha det så bra
  Marianne♥

  SvaraRadera
 12. Ja upp har den gått solen, bara alla gråa moln kunde försvinna. Härliga semesterbilder, du har en sommar att minnas. Och än är du ju ledig ett tag.
  Kramar från ett mulet Sverige
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 13. Ni har verkligen haft en härlig semestervecka i Larsmo. Hyrbåten ser riktigt trevlig ut, den skall vi nog ha provad nån gång. Tomtegården verkar också riktigt trevlig.
  Trevligt med ert besök i lördags på marknaden. I dag har det varit svettigt värre i jobbet. Pust!!
  Ha det gott!!!

  SvaraRadera
 14. Semesterbubbla - det låter hur härligt som helst! Den senaste veckan har jag varit alldeles för slö för mitt eget bästa, så nu blir det att rycka upp sig under mina två återstående lediga veckor! Vi var förresten på samma konsert som er, ser jag, efter att vi hade intagit den obligatoriska kebaben på KorvGörans ;)

  SvaraRadera
 15. Hej vännen!

  Vilken härlig semestervecka ni har haft och vilka underbara bilder du bjuder på. Verkligen sommar när den är som bäst! :)

  Aspegrens Trädgård såg väldigt fint ut. :) Och vad härligt med en roddtur och picknick. :)

  Ha en fortsatt fin semester och sköt om dig!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 16. Låter helt ljuvligt! Visst var man som i en bubbla under semestern :) Skönt att ha en vecka kvar att se fram emot i september.

  Tack för tipset om väggord! Skulle så gärna vilja ha ett, men... jag som möblerar om så ofta. Trubbel! Ska fundera på saken åtminstone :)

  SvaraRadera
 17. Hej vännen!
  Som vanligt bjuder du på underbara o inspirerande semesterbilder....
  Hoppas att du haft en skööön semester!
  Många SommarKramar Therese

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.