torsdag 10 maj 2012

Verkligen prisvärt!


Dagen har varit regnig och grå. Jag tog mig en liten fotoseans i den sena och ovanligt mörka eftermiddagen. Ni ville att jag ska berätta om det nya objektivet, så varför vänta! I'm in love... Canon EF 50mm f/1.8 II. Visst skymmer regndropparna på rutan utsikten, men som jag gillar det där bländartalet 1.8 och den suddiga bakgrunden!


Redan i höstas föreslog mediaingenjören till son att jag skulle köpa det där objektivet. Mannen gav sig åstad, men kom från fotoaffären med ett macro-objektiv (på inrådan av fotografen där). Nåja, det var inte heller någon bortkastad pryl, blott fem gånger dyrare.


De två bilderna ovan har jag fotograferat med trotjänaren Canon G11 och de tre bilderna här under är fotograferade med Canon EOS 600D på stativ, vid samma tidpunkt, på samma plats, utan blixt, med exakt samma inställning och redigering, men med tre olika objektiv.


Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 I. Hoppsan, halva hemmanet rymdes med!


Canon EF-S 60 mm f/2.8 macro USM. Där kom minsann inget extra med!


Canon EF 50mm f/1.8 II. Nya objektivet fångade en aningens aning mer av hemmanet än macro, och det är alldeles lagom. Jag kan då inte se att det är sämre än de andra, kanske rentav tvärtom!


Jag är verkligen nöjd med nyförvärvet även om man inte kan zooma och även om det är plastic fantastic och även om man inte kan komma närmare objektet än 45 cm. Jag lär nog använda mig av det där en hel del i fortsättningen, allraminst på resor!

Nu har vi åter en gång helg i sikte, men först ska vi ha en fin avslutning på arbetsveckan! Tack för alla glada tillrop och fånga stunden!

12 kommentarer:

 1. Grattis till det nya objektivet! Jag gillar också bäst mitt objektiv med fast zoom och 1.8 bländartal. Favorit! Men visst är det kul att pröva med olika objektiv vid olika tillfällen.
  Kram Sabina

  SvaraRadera
 2. Har kollat en hel del på kameror ett tag. Vi har en Minolta nu och jag har sneglat mycket på Canon EOS 7D. Men jag tycker att det är så svårt att välja objektiv till. Trodde att jag var helt säker då säljaren säger något som rubbar mig. Jag börjar nu titta på andra alternativ. Det är tidskrävande och så är det enbart jag som avgör för mannen tar sällan kort. En av sönerna är väldigt intresserad och dottern är intresserad av att få ärva Minoltan.
  Snart helg men först är det nätverksträff med John Steinberg. Känner du till honom?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min son har visst en sån. Ja, det är inte lätt att veta och hitta i kameradjungeln och resultatet beror ofta på den som står bakom kameran. Det finns så mycket att lära. ;o)
   Jag läste en av Steinbergs böcker "Världens bästa fröken" för flera år sedan. Låter intressant med nätverksträff! Vill gärna höra mer!

   Radera
 3. Det kan vara svårt att fota husdjur (speciellt vår katt med blå ögon) och någon tipsade mig om detta objektiv! Det är verkligen prisvärt och jag använder det mycket...nu drömmer jag om ett macro ;-)
  trevlig fredag!
  PS. Fina bilder :))

  SvaraRadera
 4. Tackar för informationen!
  Jag har själv samma 50mm objektiv och även jag är förälskad i mitt! Byter om då och då, men när jag byter tillbaka så är det lika intressant och kul varje gång :)

  SvaraRadera
 5. Det är alltid svårt med objektiv om man inte är insatt i tekniken. Har länge funderat på ett macro men nu blir jag tveksam till det.
  Ha en skön helg och tack för tipset på objektivet!

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder med dina fina objektiv. Jag skulle också vilja ha ett nytt som man kan fota nära med men lärarlönen i Svedala räcker inte långt:((
  Ha en fin helg!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 7. Vad roligt för dig att fota med nytt objektiv, alltid härligt att ta vackrare bilder! Njuter av dina fina bilder i dag! Ha en fin helg kram från Maria

  SvaraRadera
 8. Det är en konst att fotografera! Du kan det där, med vilket objektiv som helst :)
  Tack för tipsen!
  Ha en jättefin helg!

  SvaraRadera
 9. Jag använder samma 50mm objektiv, och gillar det skarpt. Förutom att man får till suddet så är det bra att ta till då ljuset inte riktigt vill räcka till. Men aj, vad det låter i det ibland då det försöker fokusera!

  Härliga pioner! Funderar faktiskt på att hämta några åt mamma tills imorgon.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Jätte fina bilder..
  Ha en trevlig helg!
  Kram Carita

  SvaraRadera
 11. Hej Lyckoslanten! Har hittat hit via Vform, Ingela mfl.
  Jag är helt galet kär i mitt 50 mm, precis det du har. Det är mitt bästa objektiv. Tycker att jag tar de allra finaste bilderna med det. Önskar mig hett ett macro också.
  Hälsar Annika som bor i Washington DC men tillbringar somrarna i Närpes...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.