söndag 6 maj 2012

Trippel


Här smyger man sig snart in på en ny vecka. Helgen var innehållsrik och skön i en salig blandning. I går var vi med våra vänner på teater efter god middag i sommarrestaurangen. Idag har vi som bilden förtäljer hållit till vid havet. Jag har bytt till sommartextilier i den lilla röda sommarstugan medan mannen har städat utomhus.


Dagmar har verkligen stökat till det. Den tjugo meter långa bryggan ligger uppe på land och ska det börja storma så där under vinterhalvåret får vi nog tänka om när det gäller bryggan. Hur som helst var det oerhört vackert och rogivande att få sitta på terrassen och se på havet.


 Jag har kanske berättat någon gång om hur charmigt jag tyckte det var när en värdinna (på en resa i Minnesota) dukade med udda porslin - ingen kopp den andra lik. Jag dukar gärna med olika sorters porslin vid frukost och fika åt familjen - eller var och en får välja sitt eget porslin. Annars gäller nog enhetligt porslin, om någon fick för sig att jag är en väldigt udda typ. ;o)


Tre olika, men ändå lika. Trippel.
Nu anlände äldsta sonen och vi blev också tre.
Ha det så gott alla fina!

11 kommentarer:

 1. Och vilket vackert porslin sen att duka fram : )
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 2. Ja havet kan nog vara så rogivande. Ja det är inte enkelt med bryggor, vår hade oxå fått sej en ordentlig törn, men var nog kvar på plats...
  Ha en ny fin vecka !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 3. Vi pratade om vår brygga i går. Dagmar skjutsade den till en grannholme och vi borde snart åka och se om den alls finns kvar där.
  Snyggt dukat har du, och porslinet matchar havet :)

  SvaraRadera
 4. jag dukar också gärna med olika mönster, åtminstone så länge det gäller det här porslinsmärket. min favorit!
  ujuj, jag vågar inte ens tänka på hur det är med vår brygga. förmodligen har den försvunnit helt, så vi blir tvungna att bygga en ny i sommar. det är ett otyg med höststormarna. :(
  kram

  SvaraRadera
 5. Jag skulle också vilja ha en liten stuga precis intill havet, men inte här, här blåser det för mycket. Jag tror jag vill ha det i Finland, för det är liksom nyupptäckt för mig med Finland. Genom bloggandet, det är väldigt vackert på väldigt många platser!
  Bryggor, ja, ett elände.....här också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Udda porslin till dukningen är så charmigt! Dina koppar hör ju i varje fall ihop ;O) Skönt med en avkopplande helg vid havet!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 7. Först då jag såg första bilden trodde jag ni hade varit på en södernresa ;) Härligt att få ha utsikt över havet, i vilket fall som helst! Söta koppar har du också.

  SvaraRadera
 8. Oj vad jag började längta efter sommaren och havet när jag ser dina fina bilder! Kopparna är hur söta som helst!
  Kram Sabina

  SvaraRadera
 9. Det är verkligen vår när man börjar göra sommarstugan i ordning!
  Idag har jag redan hunnit rensa lite ogräs, klippt några kvistar och njutit kaffet på altanen med blicken mot det blå havet.

  Hoppas du gillade bilderna i mitt inlägg från livsstilsbutiken och det kommer flera så småningom!

  SvaraRadera
 10. Tur att man har sina killar som dyker in nu och då. gäller således här också fast mina kanske finns på närmare håll.
  Tänk vilken lycka att det nuförtiden går att använda udda porslin, det betyder ju att inte allt behöver vara slit o släng. Din vackra rosskåler är annars helt ljuvliga. Allt gott till dig.

  SvaraRadera
 11. Snygga muggar och skålar, ser att du också är en samlare av GG. De underbart vackra!
  En skön dag till dig, MALIN

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.