lördag 16 juli 2011

Nostalgitripp

När man skriver sin virtuella dagbok här på nätet kanske man inte avslöjar alltför många detaljer ingående eller så tänker man att det där har jag berättat tidigare, det där är inte av intresse för någon att läsa. Eftersom släkt, vänner och bekanta läser tror man att - ja, det där känner de till. Jag blev väldigt förvånad när en f.d studiekamrat hade läst min blogg över ett år utan att komma på att det var jag... Nåja, nu dök det upp några frågetecken i förra inlägget som jag ska räta ut.
Nu tar jag litet sats här... Vi bodde i Umeå åren 1978-1983 när min man studerade vid universitetet. Jag jobbade som förskollärare då, men har senare varit inskriven vid Umeå universitet i olika repriser och min ena lärarexamen samt andra kurser har jag avlagt där (det har blivit många resor). Min pedagogiemagister- och klasslärarexamen har jag dock avlagt vid Åbo Akademi. Vår äldsta son är född i Umeå, så det är klart att staden tar plats i ens hjärta. I en tidigare utmaning skrev jag något om det här.
Bilderna är från i går när vi besökte ställen vi brukar åka till då för länge sedan! Soldattorpen och Wärdshuset i Brännland t.ex. Där brukar vi äta våfflor på söndagar, nu blev det svalkande äppelmust.
Baggböle herrgård är ett annat trevligt utflyktsmål för fika och promenad ned till forsen. Ja, sen skulle ju förskolor, ställen där vi och vännerna har bott på och Gammlia m.fl. besökas.
Vi var tydligen de enda som ville ha picknick vid universitetet en fredagseftermiddag mitt i juli. Gör man en nostalgitripp så gör man den ordentligt! ♥

15 kommentarer:

 1. Så skönt med nostalgitrippar där man kan drömma sig bort hur det var förr ,men även se hur det har utvecklats.

  SvaraRadera
 2. Det är spännande det där med sina läsare, som din f.d studiekamrat som läst din i ett år utan att veta att det var du...är ju inte utan att man blir nyfiken på sina läsare, de som är inne och inte kommenterar, de som lämnar anonyma kommentarer, och vilka är alla egentligen. här har man sina bloggkompisar- hur skulle det vara att träffa dem i verkligheten??? Ha en fin lödag.Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att Umeå har en speciell plats i ditt hjärta ! På den tiden var det väl vanligt att man hellre åkte till Sverige och studera än till H:fors.
  Min man jobbade i Stockholm då vi var unga ,jag en sommar. Men sedan började jag studera vid Helsingfors universitet och vi valde att bli bofasta i vår hemtrakt.
  Njut av er nostalgitripp!
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 4. Trevligt med nostalgitripp ,längesedan man varit till Umeå,kramis Nette

  SvaraRadera
 5. Så härligt att få läsa om Umeå och alla ställen som vi också besökt ofta. Särskilt Brännland, dit vi cyklade eller faktiskt åkte skidor till, minns jag.
  Härliga tider och visst blir det roligt med nostalgitripp till veckan.
  Vad kul att en studiekompis tagit kontakt genom bloggen. Exakt detsamma har hänt mig:))
  Ha en fortsatt trevlig kväll!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 6. Hej vännen och trevlig läsning med vackra bilder, som alltid på din fina blogg! Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera
 7. Nostalgitripperna är trevliga! Borde göra en till barndomens Sverige men det har bara inte blivit av...

  Ha en fin söndag!

  Kramar
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 8. Det var alldeles för länge sedan sist, har varit så dålig på att blogga den senaste tiden. Förstår att ni hade det mysigt på er nostalgiresa. Ni måste ha många fina minnen från er tid i Umeå. Finfina saker har du köpt också. Skulle också väldigt gärna ha något från Chill Norway. Just nu har jag lite köpstopp här hemma. Det kostar på att vara hemme hela familjen under sommaren och sedan unnar man sig lite mer än vanligt också.

  Ha nu en jätteskön söndag!

  Kram Anna-Lena

  SvaraRadera
 9. Härligt med nostalgitripp till vackra Umeå!
  Må gott!

  SvaraRadera
 10. Jag har aldrig varit i Umeå, men vet att det är en fin stad. Och så roligt och göra en sån nostalgiresa, så många roliga minnen säkert.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 11. Hallojsan!!

  Vilken härlig tripp du tog oss på och så skoj att höra om ditt tidigare liv!! alla stälen du skriver om känns hemtama för mig!! Pappa är därifrån och de bodde i Bullmark utanför Umeå under lång tid.. Släkten bor kvar där :)

  Hoppas du får en fin fortsättning på semestern!! Kraam sanne

  SvaraRadera
 12. Roligt att få litet bakgrund till nostalgitrippen! ;)

  SvaraRadera
 13. Hejsan! Vi har nästan befunnit oss på samma plats de sista dagarna ;O) Vi var i Piteå och funderade på att åka med färjan över från Umeå men vädret var så pass bra att vi körde tillbaka samma väg som vi kom... Ifjol tog vi en snabbtitt i Umeå och visst är det en stad med många minnen och trevliga upplevelser! Synd bara att det inte är fullt lika lätt mera att besöka staden som det en gång var!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 14. Oh va roligt att åka till ett ställe där man upplevt så mycket tidigare. Det blir lite av tidens vingslag. Kul också med din studiekamrat som följt dig i ett år utan att förstå att det var du. Roligt med en ny tunika det kan man aldrig få för många av.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!