fredag 30 juli 2010

En speciell dag!

I förra inlägget lät jag förstå att det skulle bli fest idag. Nåja, fest är väl att ta i, men det här är en speciell dag och jag dukade "frukost" ute åt mannen och mig. Tänk avokado, ägg och bacon i stället för bröd. ;o)
Porslinssortimentet har utökats med fler attiraljer av det holländska PiP-porslinet som Blossom, Jakobstad säljer. Min väninna har bidragit också!
Visst är det här en speciell dag... Tvillingsönerna fyller 24 år (två år på det infällda fotot nedan)! Det blir att fira tillsammans senare eftersom "storebror" till vänster filmar en programserie för tv och "lillebror" har tillbringat veckan i Paris och anländer till huvudstaden sent i kväll.
Annars handlar nämnda programserie i finlandssvensk tv om två svenskar som under ett veckoslut kommer med båt över till vårt land och får vara med om En svensk sommar i Finland (åtta avsnitt). Många svenskar känner inte till att det finns folk här, speciellt längs kusten, som har svenska som modersmål och att en stor del av oss läser finska först i skolan. Finland har tillhört Sverige under en längre tid än vad Skåne har gjort. Vår språkhistoria är verkligen intressant! :o)
Nu är det fredag och jag ska bo i grannstaden norröver detta veckoslut och förbereda mig för kommande tider! Ha en skön helg du!

18 kommentarer:

 1. Mycket gott där på bordet! Känns trist att gå och käka sin smörgås nu... ;O) Så härligt att ni firar även om sönerna inte kunde vara med just då :O)

  SvaraRadera
 2. Javisst rusar åren iväg!
  Men, om man som du tar vara på varje ögonblick blir säkert livet rikare också!
  Skön helg till dig med!
  Jag ska få vara farmor idag ... :D

  SvaraRadera
 3. Jag blev ju naturligtvis nyfiken, kollade tom. på fb om du ev. har födelsedag, men nu kom förklaringen. :)) Tänk att de hunnit bli 24 år tvillingarna, så söta i sina sjömansskjortor!! Vår äldsta skall firas när hon kommer hem 6.8., hon blev 21 i början av juli, så vi har kalas snart.
  Ha en skön helg
  Marianne ♥

  SvaraRadera
 4. Så fint du har dukat, och nu ser jag att ljuskronan har fått flytta ut också :)
  Själv ska jag iväg och fira en 23 åring i kväll.
  Ha det bra norröver!

  SvaraRadera
 5. Grattis till både födelsedagsfirare som föräldrar! När jag var liten drömde jag om att få bli tvillingmamma :) Min mamma är själv tvilling, hennes bror har fått tvillingar och hennes moster fick tvillingar!

  Så fint du har dukat! Vi hade middagsgäster igår kväll och jag skulle velat duka fint, men men... När barnen blir stora hinner jag väl ;)

  Ha en fin dag och helg! kram!

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt porslin,önskar man kunde slå sig ned i bilden,ser väldigt gott ut
  Det är på barnen man ser att man själv blir äldre, min äldsta fyller 30 i november ,helt otroligt jag känner mig inte äldre själv
  Ha en riktigt skön helg

  SvaraRadera
 7. Härlig frukostbord! Ja du åren går fort..vår yngsta är 24 och den äldsta 34 men jag känner mig som 40 eller 36 kanske ;=)
  Visst är det så att jag i alla fall inte vet om att många har svenska som sitt modersmål i Finland. Men efter bloggåret så har jag märkt att så är fallet. Vore bra att få veta när det ska sändas så får jag lära mig mer om det.
  ha en fin helg!
  Kram
  annika

  SvaraRadera
 8. Vilken frukostdukning - så romantisk och vacker och delikat! Till och med jag hade nog hasat mig ur sängen i tid för en sådan frukost.

  Ja, det du skriver om tillhörighet mellan våra länder är intressant.

  Inte en susning hade jag om detta att det är så mycket svenska hos er i Finland och längs kusten.

  Det är en ny värld för mig och den är mycket, mycket angenäm.

  Det hela har gjort att jag blivit oerhört intresserad av hela Finland och Åland och hela alltihop. Så jag känner att en framtida resa kommer att gå åt detta håll.

  Mycket trevligt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Va härliga saker och servis du fyndat, har själv också sneglat på dessa alltid då jag besökt Blossom!
  Grattis till stora pojkar! Låter intressant detdär med filmen...

  En skön helg till er!

  SvaraRadera
 10. Men vilken härlig frukost! Så skulle man ha det varje morgon. Ett underbart vackert dukat bord fult med goda saker att äta. Vilken lyx. Kram

  SvaraRadera
 11. Ja du, liten blir stor och hur fort tiden rinner iväg, det var ju alldeles nyss som barnen var små!
  Vilken fantastiskt vacker dukning och det är klart, dagens skall firas med liten guldkant på tillvaron! Det är ju en del av livet att få bjuda på det lilla extra.
  Trevligt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 12. Visst är det otroligt vad våra "små barn" växer upp, känns som man inte riktigt hängt med.
  P.S.
  Det blev ingen husvagnssemester ännu, det blev villaliv p.g.a. den underbara värmen. Husvagnen får vänta lite till. Hoppas du fått laddat batterierna nu när din semster börjar bli slut.

  SvaraRadera
 13. Vilket vacker dukat bord :)
  Vill även tillägga att du har väckt mitt intresse för vårat grannland Finland.
  Har precis varit ett par dagar på Åland o rest runt där.Ljuvligt :)

  Önskar er det bästa
  Kram

  SvaraRadera
 14. Hej vännen!

  Grattis till sönerna i efterskott. Hoppas att de båda hade en bra dag på var sitt håll. :) Att ni hade ett härligt firande kan vi ju verkligen se av dina fantastiska bilder. :) Vilka ljuvliga bilder och vilken frukost. Hur smarrigt som helst! :) Jag blir så sugen av att se bilderna. ;)

  Ha en fortsatt härlig helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 15. Oj så söta små killar det var på bilden, säkert är det lika söta idag med. God frukost i härlig miljö! Underbart!
  Ha de gott!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 16. Jag önskar att jag kunde få till en lika läcker frukost nån dag... och vilket porslin sedan! Läckert är vad det är! Grattis till grabbarna som är ute och far... Verkar vara en intressant tv-serie pågång. När kommer den att visas på TV:n?

  Ha det bra!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 17. Du frestar med god mat,bra det där med TV serien .Jag brukar alltid berätta att jag kommer från den svenska talande delen av Finland var än jag befinner mig i världen,är mycket medveten om att i Sverige vet dom inte så mycket om oss .Trevligt sammanträffande att era tvillingar är födda på vår bröllopsdag,kramNette

  SvaraRadera
 18. vad bra att du nämner det här med finlandssvenskar. det tycker jag inte man kan tjata om tillräckligt ofta, för det är ju ändå så svårt att förstå för många...
  försenade grattisar till dina duktiga jubilarer. jag har nog noterat ett bekant namn i eftertexten :)
  fint porslin. jag har också fingrat på de där när jag besökt blossom, men jag har varit duktigt ståndaktig. nu just känns det som att jag borde köpa lite fina tallrikar i melamin. skulle ha behövt sådana redan ett par gånger denna sommar. får leta lite i nätaffärer nu, tror jag :)
  kram

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!