måndag 24 augusti 2009

Glasveranda och uterum

Tänkte sy några gardiner, men eftersom jag har maximalt med undervisningstimmar får de vänta på sin tur. Jag ska ändå lägga upp en hel del bilder på make overn av glasverandan (eller farstun). Dagbok för mitt eget minne. :o)
Före:

Vi byggde vårt hus 1985 och då efter fem år i Västerbotten var furu det enda som gällde för oss! :o) Min far byggde då en vedlår och vi förvarade ved i den under ett par år. Senare under alla dessa år har jag fyllt denna bänk med pelargoner. Dussinet pelargoner har övervintrat, men ändå har de förnyats årligen.

Det där med furu var fint tyckte vi... ända tills panelen mörknade och vi blev less.
Efter:

Nu är glasverandan vitmålad (väggarna har en svag nyans av vanilj). Bänken är fri från pelargoner och här finns nu kuddar från IKEAs serie Alvine (Gåva och Pärla), samt kuddöverdrag (pb) från Cosy Living.

Gåsen (Maileg) är en gåva av goda vänner. Jag avvaktar med sittunderlag ännu.

Jag har övervägt om korgstolarna ska målas vita, men jag vill ha den här kontrasten än så länge. Kuddarna heter Alvine Gåva och Alvine Räffla. Det blev aningen för många kuddar, men man vet aldrig när de behövs. Ska med tiden ställa dit ett korgbord med tidningsställ, så man kan lägga undan kaffekoppen där. Glasverandan har morgonsol och vi borde utnyttja den mera.

Nämnde att det blev många kuddar när mannen shoppade loss. Här är Alvine Pärla i en korg, som jag hade tänkt lägga några pelargoner i. Man vet ju aldrig när någon behöver en kudde som nack- eller ryggstöd!

Dörren ut...

och dörren in till hall och allrum. Har inte fotografera väggen till vänster om dörren eftersom det fattas en del där. Återkommer när rummet är klart!

Det här är vad vi kallar uterum, det som även finns i min header för Lyckoslanten. Till detta favoritrum går vi in/ut till från vardagsrummet och här har vi eftermiddags- och kvällssol.

11 kommentarer:

 1. Jag har nog blandat i hop begreppen lite. Jag trodde att det var uterummet som fick sig en makeover ( fast det är ju nästan nytt). I alla fall blev det väldigt snyggt i glasverandan ! Kuddarna var jättefina och dem kan man ju ha hur många som helst av.

  SvaraRadera
 2. Å vad mysigt uterum ni har!...o morgonsol :)
  Man får väl aldrig för många kuddar!

  Ha en skön vecka! Jag hör av mej ;)
  Hälsn/ V.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack för din gulliga kommentar, jag blev så glad ska du veta. Vilken fin glasveranda ni har. Jag drömmer om en sådan.
  Tittar gärna in hit igen, du har en fin blogg!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 4. Jisses!! så fint du har i farstun! Jag gillar verkligen röd-vita textilier och särskilt de där kuddarna från Ikea. Och nej, man kan inte ha för många kuddar, hihi!

  SvaraRadera
 5. åh, så vackert du har det i glasverandan! o jag håller med, antalet kuddar per kvinna kan faktiskt vara oändligt utan att bli onormalt ;)

  SvaraRadera
 6. Så underbart! Tänk att få sitta där och mysa i såväl sol som regn. Härligt.
  :-)

  SvaraRadera
 7. Så himla fint det blev med vit färg. Tänk att färgen gör så stort intryck. Alla mjuka kuddar bidrar till hemtrevnaden.Hujedamej vad jag önskar mig en glasveranda eller vad det heter...ett rum med fönster åt tre håll. Vi har ett rum som en gång var balkong men skulle kunna göras om till ett riktigt utsiktstillhåll. Men mannen påstår att det inte kommer att bli bra. Men jag har inte släppt tanken.
  Annika

  SvaraRadera
 8. En glasveranda skulle jag också vilja ha :) Jättefina svampar ni sytt! Det är bra att få tips om vad man kan göra av alla små tyglappar som finns i skolan :) Många av lapparna är tyvärr mystiska färger och material, men gräver man så nog kan mn få till det! Ni tycks ha kommit bra igång, god fortsättning!

  SvaraRadera
 9. Hej igen!
  Ledtråd: samma by som Vform här ovan *blink blink*

  SvaraRadera
 10. Oj så fint ni har det på er glasveranda!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!