lördag 27 juni 2015

Högt över havet Det blev helt enkelt så att vi, påhejade av äldsta sonen, gjorde en spontanresa och tog en tur till Höga kusten. Visst har vi åkt sträckan Umeå - Sundsvall flera gånger tidigare, men inte sedan Högakustenbron, eller Vedabron blev färdig. Vi övernattade på Björkuddens hotell i Kramfors kommun. Bilden ovan är tagen från hotellstranden. 
 Vi hade packat bilen full med regn- och vandringskläder, men hade tur och undvek regn under våra dagar längs Hjärtat av Världsarvsleden  Höga Kusten. 
  Vi åkte många kilometer längs kuperade vägar, och vandrade de sträckor som tiden tillät, till de pärlor vi hade planerat att besöka ute längs kusten
  Mäktiga Rotsidan, dit vi vandrade genom en trollskog. Finland nästa och hemtrakterna rakt över därifrån! 
 Undrar ju hur det ser ut där en vacker sommardag eller stormig höstdag.  
 Liten i landet som stiger upp ur havet. 
 Så vackert i Bönhamn. Tänk att när jag tittar rakt ut från sommarstugan finns pittoreska Bönhamn rakt över Bottniska viken. Det kan man se på kartan här.
 Alla tänkbara kameror är fulla med bilder, men det får räcka så här. 
 Nu är vi en upplevelse rikare och så klart var det härligt att få några timmar i Umeå också. Regnet mötte oss där på hemvägen. Det om detta. Nu ska du ha en trevlig helg! 

4 kommentarer:

 1. Ser att du vandrade i mina fotspår,Fniss .... Visst är det vackert där på andra sidan men vi har ju skärgården på vår sida istället .Ha det fint ,nette

  SvaraRadera
 2. Härligt!
  På väg ditåt inom ett par veckor :)
  Trevlig helg till dig också :)

  SvaraRadera
 3. Vad det ser härligt ut. Och jättefina bilder! En liknande tur skulle jag gärna göra också:)

  SvaraRadera
 4. hej.. va kul att ni besökte Höga kusten! Vår dotter Annica bor i Docksta som ni åkte igenom då man far söderut.. Till rotsidan o Bönhamn va vi fjol somrast å.. så fint! Det är nog lite annorlunda än vårt flackland.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!