torsdag 27 september 2012

Vardagslyx


Den här veckan har vi i skolan skördetema med specialmeny, grönsaks- och rotfruktsutställning och annat skördebetonat program. Hemma njuter vi av skördat varje dag tack vare  ekolådan, men förutom örter har vi inget egenodlat - inte ens äpplen. Jag tyckte att mannen kunde bjuda på litet vardagslyx härom dagen och baka några äppelmuffins och de blev väldigt goda. Han använde rörsocker och kanske är det därför som de blev aningen mörka och inte så pösiga... ;o)


Det har planterats många äppelträd på Lyckoslanten, men hittills har det inte lyckats, så det får bli köpta eller gåvoäpplen för vår del.


Jag lånade Min äppelbok på biblioteket och i den finns det en hel del vardagslyxbetonat som man kan göra av äpplen om man råkar ha dem i överflöd.


Vardagslyx utlovar också en sprillans ny bok som har gjorts i grannkommunen. Det är trevligt när någons drömmar slår in. Jag har inte hunnit baka enligt recepten ännu, men hittills gillar jag citaten och bilderna. Du kan läsa om boken här.

Skjuter vi upp skörden, ruttnar frukten.
Skjuter vi upp problemen, fortsätter de att växa.

~Paolo Coelho

10 kommentarer:

 1. vilken tur att andra har så mycket äppel att de kan dela med sig. vi har heller inga träd.
  ha en bra dag.

  SvaraRadera
 2. Måste medge detsamma vi har planterat många äppelträd men ett finns kvar ,men så stor äppelkonsument som jag är räcker det inte till.Bra med lite vardagslyx ,kram Nette

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Oj, vad det finns mycket gott man kunde göra av höstens skörd!
  Så vackert med de rosa muffinsformarna och äpplen.
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Ja varför lyckas det inte med fruktträd på vissa ställen, trodde att det var bara vi som inte lyckas. Olika träd finns här men endast lite smakprov fås.
  Bakverk med äppel är ju så gott och än värre att kunna äta äppel med skalet på.

  SvaraRadera
 5. Hej! Nu blev jag riktigt sugen på äppelmuffins! Jag har en ledig dag i dag, så det får nog bli lite bakning med några äppel som en av ingridienserna! Ha en bra höstdag!

  SvaraRadera
 6. Bra boktips, för det är mycket frukt iår.
  Vi har mest av päron, alldeles för mycket
  faktiskt.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 7. An apple a day keeps the doctor away ♥ Mums!

  SvaraRadera
 8. tack att du tittade in hos mig. startade en helt ny blogg, därför såg det annorlunda ut ;)
  marita

  SvaraRadera
 9. Äpplen och hösten går verkligen hand i hand och jag kan sakna att vi inga äppleträd har, men det funkar inte så bra att plantera på berget....men det finns ju fina att köpa, tack och lov. Eller så får jag ge mig ut och palla....Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Jag har ju heller inga egna äpplen, nöjer mig med att fota andras och att köpa i affären till äppelmos. Duktig man du har som bakar, lite som Ernst! ;)
  Hoppas du får en avkopplande helg!
  Nanne

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!