lördag 12 mars 2011

En dag som denna...

... får man vara tacksam och glad över att få vakna upp och äta frukost på en plats där naturens krafter går varsamt fram och solen lyser från en klarblå himmel. Det är närapå vindstilla och inget orosmoln syns på himlen. Visst har vi klagat över snömassorna, men vad är den snälla snön jämfört med jordbävning och tsunami och kärnkraftsexplosion!
I går kväll efter en intensiv jobbvecka var vi på kalas och firade vår absoluta favoritflicka och numera 14-åring! Jättetrevlig bjudning! Och idag har jag med den gode mannens hjälp polerat hemmet och jag har fyllt rummen med blomster eftersom vi väntar hem den äldre tvillingsonen och hans flickvän. En skön helg önskar jag Dig!

16 kommentarer:

 1. Ja Ann-Lis vännen du har så rätt.. Skönt att bo som vi bor... Du hittar alltid de rätta orden...
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 2. I dag är verkligen en dag att njuta av. Så skönt efter den ovädersvecka som gått. Visst har vi det väldigt bra här hos oss som varit så förskonade från katastrofer.
  Njut av din helg!

  SvaraRadera
 3. Underbara foton! Ja, visst har vi det bra, egentligen...
  Ha en underbar helg bland blomstrena!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ja visst borde vi vara mera tacksamma för det vi har! Underbart med mycket vårblomster!
  Ha en mysig helg!

  SvaraRadera
 5. Åh, så gott och så vackert du bjuder oss idag!
  Visst är det fattbart allt som händer ut i världen :/
  Njut ni av er dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Visst har vi klagat på vinterns eländiga snömassor, men det bleknar och betyder ingenting i sammanhanget jämfört med katastrofen i Japan!!
  Det är fruktansvärt, grymt och ofattbart!

  Trevligt när familjen kan samlas och dessutom får komma hem till en nystädat hus. Det om något måste kännas välkomnande.

  Hoppas du/ni får en fortsatt skön helg! /Bea

  SvaraRadera
 7. Hej Ann-lis! Sitter nu vid min nya dator och kollar in din trevliga blogg. Du har verkligen fina bilder. Har också just fyllt mina fina skålar med allt gott jag fick. Tack så mycket mina favorit gäster!:D Ha de bra. Ses

  //Hanna!

  SvaraRadera
 8. Ja när man ser på tråkigheterna i Japan nu så är det väldigt lätt att låta bli att klaga.
  Vacker dag så vi kan njuta i kväll efter utevistelsen.

  SvaraRadera
 9. Visst har vi det bra,man borde aldrig klaga..(fast igår svor jag nog då jag var ut och plogade den TUNGA snön).. Mums,älskar fyllda croissanter, tycker att ett hotell är inget ordentligt hotell ifall det inte finns dessa godbitar vid frukosten!!! Trevligt med blommor och besök i helgen!

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Alla har vi tagit mot denna dag med glädje med tanke på alla som drabbats av jordbävningen ,vackra blommor hos dig ,ha det bra ,Nette

  SvaraRadera
 11. Eländes elände vilka krafter naturkatastrofer har... Vi är verkligen lyckligt lottade! Vackra blommor! Ha en skön söndag!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 12. Ja, vi har mycket att vara tacksamma för Annlis. Att vara utsatt för naturkatastrofer det är för stort att greppa. Man kan bara försöka... Det är nog så svårt för dem som drabbas av "nära nog" något så omvälvande och katastrofartat i sitt egna liv. Ingen vet och därför gäller det att fånga dagen,... detta näst intill slitna uttryck är nog dags att damma av! Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Vilken tur vi har som bor här i kalla Norden! Naturkatastrofer inträffar ofta nu. Vi har en brorsdotter som lyckades lämna Japan i går kväll.
  Härligt att få rå om sina barn.
  Ha en fortsatt fin söndag.

  Kram

  SvaraRadera
 14. Ann-Lis du skall ha ett stort tack för tipset ! Kittlade med det samma i fingrarna att få pröva. Och kom en natt ihåg plastpåsen jag sparat..
  Skojigt material blir det. Och förvånans värt hållbart.. Tack ännu en gång !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 15. Ja, visst är man tacksam att man bor här just nu. Vackra bilder och tulpanerna på mittenbilden har jag också här hemma nu. Visst är de vackra när de är dubbla.
  Njut av livet och lev nu, är väl extra viktigt att påminnas om i dessa dagar.
  Må så gott i veckan!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 16. Vi får verkligen vara tacksamma över att få bo här i trygga lilla Finland, långt från alla hemska naturkatastrofer och kärnkraftsolyckor...
  Bilden på croissanten påminner mig genast om de himmelskt goda fyllda croissanterna de förr i tiden sålde vid mitt "stamcafé" - det är ett tag sen man fått njuta av en sån nu... Borde köpa hem croissanter och göra såna själv någon dag!
  Tusen tack för tipset om att fusa plastpåsar, det lät väldigt intressant och jag ska nog ta och testa det! Tänk vad mycket man kan göra! :)
  Ha en fin start på den nya veckan! Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!