måndag 14 mars 2011

Det här med inredning

Nu gapar rummen tomma efter helgens kära besök! Detta fenomen har jag så småningom blivit tvungen att vänja mig med. Men det är roligt så länge det varar!
I morgon kväll ska jag med vänner/bloggvänner på Anna Örnbergs föreläsning "Inred lantligt inne och ute" och jag försöker klura ut hur jag har det ställt med det där. Jag älskar böckerna! Ljusare har det blivit här sen det blev dags att pensla över en stor del furu, men här kommer det nog att förbli en salig blandning av stilar. Speciellt ljust är lusthuset och delar av hall och allrum...
...men runt hörnet finns den stora bokhyllan i ädelträ och den mustiga, men ack så härliga orangefärgade hörnsoffan och de får nog stå kvar och ge färg, liksom alla Tildor och blommor och... Mot hösten ska vi ta itu med mitt arbetsrum och det ser jag fram emot!
Det finns små oaser med shabby chic här, men vänd på klacken och du möter färgglatt porslin och blommiga textilier i en salig blandning. Snudd på romantiskt lantligt. Det där har du säkert bildat dig en egen uppfattning om!
"I mångt och mycket handlar den lantliga inredningsstilen också
om njutning. Att få glädjas åt vackra ting även i vardagen."
- Anna Örnberg
Ha en fin början på veckan så här mitt i månaden!

23 kommentarer:

 1. Det är så kul och inspirerande att läsa din blogg. Dina Tildor skulle jag vilja ha, alla.Syr du allt för hand, eller? Du verkar ju göra en ny Tilda på nolltid. Ha det gott/ Monika

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt me en salig blandnig i inredningen, bara det är saker man trivs med och älskar att se varje dag
  Tycker du har det väldigt fint och mysigt
  Älskar dina tildor
  Hoppas föreläsningen blir givande
  Ha en bra dag
  Ps.jag har en liten utlottning hos mig om du är intresserad

  SvaraRadera
 3. Du har ett härligt hem! Säkert får du en massa tips och ideer imorgon på föreläsningen!

  Kram på dig!

  Gugi

  SvaraRadera
 4. Ja det med inredning skall nog vara så att man trivs... Det är väl det viktiga.
  Jag är super avundsjuk på er som får gå på Anna Örnbergs föreläsning...
  Men kanske man får ta del av något trevligt som hon tipsat om via bloggarna..
  Ha en fin vecka !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 5. Oj, så trevligt att gå på Annas föreläsning; du får lova att berätta om den senare! Fina bilder!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 6. Jag tycker du har jättefint, lite färg måste det finnas annars blir det inget bra. Det är ju när man blandar lite som du gjort som det blir riktigt bra. Låter som en jätteintressant föreläsning också.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 7. Ditt hem så som jag ser det via bloggen är alldeles härligt! Så vackert, fullt av fina detaljer, ombonat!! Roligt med föreläsning. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Du får dela med dig av tips för oss som inte har möjlighet att gå på föreläsningen ,men det viktigaste är att man trivs själv i sin omgivning ,kram Nette

  SvaraRadera
 9. Ni har ett väldigt vackert hem. Så är det ju ni som ska bo där som ska trivas.Ja vi som var vuxna på -80 talet vi har nog en hel del furu i våra hem.
  Just nu håller vi också på att vita till det hemma hos oss. Många väggar har varit vita i många år men sen har det funnits lite färg på vissa ställen. I trappen anpassade vi oss efter den hemska nålfiltsmattan som fanns på fotstegen. Men nu ska det bli andra bullar.
  Ha en fin vecka
  Kram

  SvaraRadera
 10. Hej vännen!

  Ni har ett fantastiskt fint hem! :) Ert hem andas kärlek, värme och omtanke. Precis sådan som du är som person Ann-Lis. Och det är väl just det, oavsett vilken inredningsstil vi har i vårt hem vill vi att vårt hem ska spegla de människor vi är och de liv vi lever. :)

  Underbar helg ni har haft! Du ver verkligen hur man njuter och tar tillvara på livet Ann-Lis. Jag hoppas veckan fortsätter i samma stil och att det blir en trevlig föreläsning. :)

  Kram till dig från mig

  SvaraRadera
 11. Du har så fint och vackert i ditt hem. Gillar din stil och hur du har det. Vilken trevlig idé att gå på Anna Örnbergs föredrag. Har hennes bok Inred lantligt inne och ute. Hoppas att du får många tips.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 12. Känns lika för mig,vi har en blandning av olika stilar,gillar både det vita, slitna lantliga, men mer och mer gillar jag den klassiska(?)stilen a'la Slettvoll,underbar inredning i varma färger!!! Men hemmet lär knappast någonsin bli riktigt stilrent med bara en inriktning på inredningen, men vad gör det ;) Huvudsaken att man trivs!
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 13. Lite färg behövs nog bland allt det vita. Huvudsaken att man trivs själv. Det ska bli intressant med morgondagens föreläsningen!

  SvaraRadera
 14. vi som inte kommer på kvällens föreläsning förväntar oss en ingående rapport om allt som hände och sades under kvällen!
  tack för fina, ljusa vårbilder!
  kram

  SvaraRadera
 15. Hallojsan!

  Ni har det såå fint hemma och det är ljust detta jag gillar med 2den vita inredningsstilen" vitt som bas..och sen alla personliga lösningar till..inget hem skall vara det andra likt!!

  Ha det gottis!! Kram Sanne

  SvaraRadera
 16. Vitt är vitt härligt, just för att det ger ljus o rymd men ändå bör nog finnas en o annan färgklick för variationens skull. Vitt, lantligt, du kan sen ge en föreläsning här på bloggen. Tror att vi är fler som skulle tacka för det.

  SvaraRadera
 17. Jag känner också igen det där med tomheten sen när gästerna åkt... Det är roligt så länge det varar!
  Du har ett så fint hem, med många fina och personliga detaljer. Härlig krock mellan olika stilar, lite färgklickar här och där är ju bara fint! Tror att det är just så det ser ut hemma hos de allra flesta, en salig blandning av stilar, färger och mönster.
  Jag har också de två böckerna och de är så vackra och fulla av inspiration! Ni som är på föreläsningen nu som bäst har säkert en trevlig kväll, och det ska bli spännande att höra om hur ni haft det!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Så ljust och fint hos er!
  Snart ska jag visa mitt nya kök ;0)
  Ha de bra!

  SvaraRadera
 19. hej!
  vad ljust och fint ni har de!
  huvudsaken är ju att man inreder så att man själv trivs, helt oberoende av hur man blandar stilar och färger!
  kram
  susanne

  SvaraRadera
 20. Ja vad var det nu vi lärde oss igår, Lantligt är en livsstil. Och den kan vara en mix av allt möjligt, det är ju det som är så charmigt hos dig!
  Föreläsningen var trevlig, en färgstark person är hon minsann Anna.

  Ha en fin fortsättning på veckan!

  SvaraRadera
 21. Hej!
  Visst är det trevligt när familjen är samlad och tystnaden efteråt är väldigt påtaglig efter att bl a små fötter trampat omkring :)
  Så ljust och fint du har och visst är det så att vissa saker kan man bara inte göra sig av med, för att den inte passar in i miljön. Att mixa med olika stilar är väl ok och gör det till det personliga hemmet.
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 22. Precis så är det även hemma hos mig: en salig blandning av det ena och det andra. Men så ska det väl vara också?
  Fast visst hittade jag min favoritstil bland bilderna som Anna visade ;)

  SvaraRadera
 23. En inspirerande kväll var det!Nu vill man komma igång med rosa och lantligt till våren och sommaren!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!