fredag 15 oktober 2010

Veckans rosa

I går köpte jag två rosbuketter som gagnar Rosa-bandet kampanjen, "Av kärlek till finländska kvinnor". Idag tänker jag på en speciellt kär kvinna som har lämnat en stor saknad efter sig bland hennes anhöriga i vår bekantskapskrets.
 
På min rosa önske(julklapps)lista finns parfym från Dior och Fonda dress att mysa i från Odd Molly. Drömma kan man ju alltid.
En bok som handlar om att drömma och flera andra böcker har kommit från Ad Libris. Det är böcker många har här i bloggvärlden, men också flera bra pedagogiska böcker, som jag ska ha i undervisningen. Böcker som handlar om känslor och empati av Carina Wilke.
Mina drömmars frön har planterats
för att fylla mitt liv med prunkande 
inspiration, längtan, strävan och mening.
Och hjälp att växa till den vackraste blomma
som kan vara; den jag alltid har varit,
men glömt: Mina drömmars jag.
~ Carolina Gårdheim
Den sköna fredagen går mot kväll och jag väntar hem en son som har varit ut i stora världen. Det blir intressant att höra vad han har varit med om sedan sist vi sågs. Ha en skön kväll tills vi hörs en ny dag! 

15 kommentarer:

 1. Låter mycket intressant det där med känslor och empati. Ja nog skulle man vara förväntansfull om sonen kom hem från stora världen, det brukar finnas mycket intressant att få höra då. Ha en skön fredagkväll.

  SvaraRadera
 2. Fin vers du delar med dig av! Drömmar är till för att levas, vissa slår in och andra inte... Odd Molly dressen är säkert hur mysig som helst, ser ut att vara riktigt gosig. Intressant kväll för dig då sonen anländer. Han har säkert massor att berätta!! Ha det bra!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 3. Det verkar vara ett rosa liv du lever nu ,eller ska vi säga att du är i din rosa period som dom rosa konstnärerna,ha så trevligt med sonen,kram Nette

  SvaraRadera
 4. Nette Cecilia: Det är den rosa månaden jag tillägnar ett rosa inlägg per vecka! Annars hittar du inte mycket till rosa hos mig, blott på något klädesplagg. :o)

  SvaraRadera
 5. Ha en riktigt skön kväll med sonen!
  Bra att du förstärker "rosa" kampanjen!
  Hoppas du får din önskeklapp ;)

  SvaraRadera
 6. Underbart vackra rosor vännen och för en sådan god och viktig sak dessutom. De som inte längre finns bland oss glömmer vi aldrig. De finns alltid med oss.

  Vilka fina julklappar som har kommit upp på önskelistan till jul. Du är självklart värd dessa fina saker. Se till att placera din lista väldigt synligt så att den inte kan missas eller misstolkas. ;)

  Jag hoppas att du får en härlig helg och vad mysigt med en hemvändande son som säkert har mycket roligt att berätta. Sköt om dig kära du!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Rosa drömmar ... är extra fina! *ler*

  SvaraRadera
 8. Rosa bandet ÄR en viktig sak att stöda! Din rosa julklappslista är verkligen en bra ide!!
  Ha en skön helg med familjen!

  SvaraRadera
 9. Ålskar den Parfymen det är min favorit,fick den av min käresta första gången
  ja nu tänker man verkligen på nära o kära som drabbats av den hemska sjukdomen
  Ha en bra helg

  SvaraRadera
 10. Fin vers så här en fin fredag. ha det gott vännen!

  SvaraRadera
 11. Vackra blommor du har :)
  Jag tog foto av mina rosor i morse och när jag kom hem i kväll var de mycket finare när de slagit ut lite mera. Ja det är viktigt att stöda den rosa kampanjen. Vi känner säkert alla nån som drabbats.
  Sjarmerende jul har även hittat hem till mig.
  Ha en skön kväll tillsammans med sonen!

  SvaraRadera
 12. Så fint med möjligheten att stöda Rosa bandet kampanjen med rosor och annat som ger en viss del av försäljningen till ändamålet för bl a forskning.
  Själv har vi fått erfara detta på nära håll, med hopp och förtvivlan under sjukdomstiden och hon finns inte med oss längre.

  Spännande böcker du har framför dig, inspirationsboken verkar väldigt lockande :) och empati-tanken passar även mig, eftersom det är en del av mitt jobb.

  Trevligt veckoslut!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 13. Hejsan!
  Den där rosa dressen ser verkligen skön ut!!
  Vad spännande att få träffa sonen igen och få höra vad han varit med om.
  Hoppas du får en fin helg!
  Kram Sari

  SvaraRadera
 14. Rosa och romantiskt är ju snyggt året om, men nu är det ju för en bra kampanj. Bra att börja med julklappslistan i god tid :)
  Fina böcker och bra text!
  Ha en mysig helg med sonen!

  SvaraRadera
 15. Hej!

  Ditt namnförslag "Elsa" har gått vidare i en namnomröstning. Om ditt förslag på namn på vimpeln får flest röster så vinner du, förutom valfri vimpel, även matchande tygpåse, matchande hjärta och näsduksfodral.

  Omröstningen pågår tills på onsdag.

  Varmt lycka till (och gå in på bloggen och rösta på ditt förslag) http://beaswebshop.blogpost.com

  Kram Bea

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!