söndag 19 september 2010

Ännu en helg att minnas!

Nu har jag anlänt hemmet efter två och ett halvt dygns frånvaro! Här hemma är allt sig likt, ingen har fixat och donat i vardagsrummet medan vi har varit borta! :o) Men vi fick en fin helg med sönerna!
Efter en god natts sömn i deras lägenhet njöt vi av en god brunch på Café Tin Tin Tango på lördag förmiddag. Det krävdes tre-fyra spårvagnsbyten och en metro för att ta sig dit. Vi hade ju en dylik frukost/brunchupplevelse med sönerna i vintras!
Vi får dela dessa fina upplevelser med någon rar och söt flickvän också. På bilden ovan är det dock mamman och ena sonen som konverserar.
Mina absoluta måsten i huvudstaden är Akademiska bokhandeln (paradiset för en bokälskare) och Stockmann!
Eftersom ett av mina undervisningsämnen är fysik och kemi, styr jag alltid stegen till Heureka och därifrån kommer jag aldrig tomhänt.
Måste erkänna att jag inte har fotograferat mycket. Det viktiga var ju att umgås! Vi unnade oss ett och annat gott, fika på stan bl.a., men på lördag kväll gjorde vi varma kantarellsmörgåsar hemma och det var himmelskt gott!
På hemvägen idag besökte vi Ikea i Tammerfors och jag hade tänkt att det skulle ta en halv timme. Jag visste ju vilken byrå jag ville ha! Vi var där närapå fyra timmar och bilen var proppfull när vi åkte hem! Ooops! Hur det kan gå! Bilden ovan fångade jag på Pentik på hemresan. Lyktan på första bilden kom med därifrån! Nu väntar en trevlig arbetsvecka med många möten kvällstid!  Hoppas din måndag blir fin!

16 kommentarer:

 1. Du har haft en trevlig upplevelse som du kan leva på resten av veckan,kram Nette

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem!
  Förstår att du njutit och det "läser" vi mellan raderna :) Väl unnad!
  Ja, lite farligt att planerna in ngt på en halvtimme...fniss, men det blev säkert några timmars upplevelse bland vackra ting.
  Hoppas du får en fin vecka!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 3. Oj så härlig resa till ni har haft till staden jag bott i ett antal år. Jo det finns många shoppingställen som man bara måste besöka!
  Ha en fin höstvecka!

  SvaraRadera
 4. Vilket trevligt veckoslut ni haft! Vad har du nu hittat för fint på Ikea :) Jag ska dit nästa helg men jag kommer att ha så många passagerare i bilen så det finns inte plats för några stora inköp.
  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
 5. Mums för goda bruncher!! :) Jag var också på roadtrip till huvudstadsregionen i lördags;)..Jumbo i Vanda var anhalten och jag fick med mig en hel del därifrån :)

  SvaraRadera
 6. Tiden går verkligen fort då man har roligt! Förstår att helgen gått i rasande fart men mycket har ni hunnit med.
  Visst får vi se lite av vad du fyndade på Ikea? Dit skulle jag också vilja åka.
  Ha en bra arbetsvecka!

  SvaraRadera
 7. Skönt att komma iväg lite på helgen och speciellt då man får träffa sina barn. Härlig brunch! Jo allt är kvar som då man åkte hemifrån. Du...jag skrattade då jag läste om IKEAbesöket.
  Vi har campat i Linköping tillsammans med Mannens bror med fru. God mat, promenader och shopping...lite skönt att göra något annat.
  Gräsmattan väntade på mig så det blev gräsklippning. I dag är det val i landet och vi följer valutgången med spänning.
  Kram
  annika

  SvaraRadera
 8. Borta bra men hemma bäst, brukar det ju heta. ;) Skönt dock att få träffa sina söner, med flickvänner och allt. Program verkar ni ha haft, ätit gott och shoppat passligt. ;) ;)
  OCH...när man kommer hem är allt sig likt, som det brukar vara, men nu har ni nog ork och energi att slutföra tapetseringen i vardagsrummet.
  Marianne
  Ps. Vi hade besök av två killar från din skola, det blev att beställa böcker från jultidningar. :)

  SvaraRadera
 9. låter som om ni haft en toppenhelg där nere! att träffa sönerna är givetvis det viktigaste, men allt annat är ett stort bonus, och det tycks ju verkligen ha regnat bonuspoäng på er hela helgen lång ;)
  ska bli intressant att se vad det var du hittade på det stora varuhuset...
  kram

  SvaraRadera
 10. Att besöka Ikea med inställningen att göra det snabbt brukar sluta så där precis ;O) Spännande att se vad som kom med därifrån! Pentiks anhalt vore nåt jag också gärna skulle besöka. Fanns det mycket nyheter där? Fin helg ni hade!

  Kram Gugi

  Ps. Du har en award inne hos mig att hämta!

  SvaraRadera
 11. Åh ser att e finns flickvän i bilden nu å, skoj =) Bilder på IKEA-inköpet vill vi se :)

  SvaraRadera
 12. Det låter som du haft en fantstisk helg.
  God mat o trevligt sällskap och en del shopping!
  Låter perfekt i mina öron!

  Hoppas att du får en fin höstvecka!
  Kram T

  SvaraRadera
 13. Sådana helger är speciella!
  Den upplevelsen behövs nu som då ;)

  Ha en fin arbetsvecka!

  SvaraRadera
 14. Det blev en bra helg, så roligt och träffa sönerna. Jag har varit i Helsingfors 2 ggr, och bägge var jag på Stockmans. Jättefin lykta du köpte.
  Ha en fin vecka
  Varm kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 15. Låter som ett väldigt mysigt veckoslut med nära och kära :) Skön vecka trots en massa möten! kram

  SvaraRadera
 16. Ikea går aldrig snabbt... Jag har äntligen lärt mig den saken.
  Nu känns det så himla lyxigt när vi äntligen har fått "vår egen Ikea", den du besökte. Ibland brukar vi åka ut dit efter jobbet, äta köttbullar, kanske handla lite, innan vi sen åker hem.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!