söndag 14 mars 2010

En vit häst

De här bilderna får symbolisera det fina väder vi har haft de senaste dagarna. Tildan och min nya marionetthäst där på skaren, matchar varandra kan man säga. Jag har gjort en blå marionetthäst för flera år sedan, men kan omöjligt hitta den nu. Vi har  ett marionetthästprojekt på gång i de lägre årskurserna och det är alltid trevligt att kunna visa en modell för eleverna. Deras hästar blir minsann mera färgglada och ögonen blir garanterat stjärn- eller blomformade.
 
Mirella Forsberg Ahlcrona, som jag har gått handdockskurser med,  har introducerat modellen för mig. Det är via henne jag har köpt hovarna, men i skolan sågar vi hovar av rundstav. Annars är marionetthästen inte svår att göra, men det roligaste är när den blir klar och ska lära sig konster! Då brukar det bli uppvisning. :o)
 ”Var barmhärtig Herre
Visa en särskild omsorg med de människor som är
så logiska,
praktiska,
realistiska
att de förargas när någon kan tro
att det finns en blå liten häst”

~Helder Camara 
De här senaste dagarna har jag varit ute flera timmar per dag och det har verkligen varit skönt! Jag ska ännu undersöka skaren innan det blir träff med sönerna på en restaurang i staden och sedan vankas det konsert. Så fort går en skön helg och en ny vecka knackar på dörren! Ha det bra därute!

17 kommentarer:

 1. Det var det sötaste jag har sett!!!En sån underbar häst!!!

  SvaraRadera
 2. Visst är blåa hästar fina men skulle jag göra en så blev det nog en vit ;o) Den passar så bra mot den vita snön. Vi har ju tre av den där sorten hemma och jag har nog fått se en hel del konster som de övat in :o)
  Önskar er en riktigt njutningsfull konsert!
  Nu ska jag ut i solen.

  SvaraRadera
 3. Så vackert med Tilda som rider på den vita hästen. Du är duktig både på och tillverka hästar och ta fina foton. Och du kommer få en fin söndag, restaurang och konsert, det låter roligt.
  Ha en toppendag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 4. Men så vackert, som ur en saga! Jag beundrar verkligen din kreativitet, allt du gör är så väldigt vackert utfört och du måtte ha en fin fingerfärdighet.
  Med tanke på hästen som är ute och prövar skaren, var även jag och gjorde detsamma igår, men tyvärr, den höll den inte och det blev ett förskräckligt plumsande i snön .. fniss..!!
  Nu blir det nya friska tag i solskenet!
  Ha det gott min vän! /Bea

  SvaraRadera
 5. Du får verkligen till det, jättesöt Tilda och hästen är helt underbar. Fina bilder får nog gå en fotokurs!!!

  SvaraRadera
 6. Oj så söt marionetthäst!Kankse vi får ta del av också de färggranna hästarna på skolan sedan när projektet är över. Ha en skön fortsättning på söndagen och trevlig konsert!

  SvaraRadera
 7. vilka förtjusande bilder!
  på tal om skare - jag skulle hämta in körsbärskvistar idag, men skaren höll inte när jag skulle gå på den, så jag fick krypa i stället. hoppas ingen såg mig eller smygfilmade mig då... ;)
  ha en trevlig konsertkväll! kram

  SvaraRadera
 8. Hej där!
  Så himla söt häst:) Den gillade jag verkligen.
  Härligt att du varit ute mycket!
  Önskar dig en fin vecka vännen!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 9. Trevlig konsertkväll!! Jag har också funderat på nyckelhållare ;) Underbart väder!!

  SvaraRadera
 10. Hej Ann-Lis!

  VAd söt din lilla häst var! Hade en hel del trevlig läsning att ta igen hos dig. Veckan som passerat var lätt körig om jag säger så. Vilken fin madonna du fått hem. Tyckte verkligen om den. En del fastnar man mera för. Helgerna går onekligen fort men som tur är gäller detsamma för veckorna.

  Hoppas att du får en skön start på din!

  Goa kramar Anna-Lena♥

  SvaraRadera
 11. Här hemma hos oss finns också en sån häst. Men din vita häst är riktigt söt. snön ser så vit ut annars tycker jag att snön är väldigt smutsig på de flesta ställen.

  Säkert fin konsert ni varit på.
  Ha en trevlig arbetsvecka...igen!! helgerna går så snabbt.

  SvaraRadera
 12. Ja Stjärnöga minns jag när vi gjorde!:) Hittade den faktiskt i en låda när jag städade skrubben senast. Tyvärr är det nog slutkonstrat för den, för de linorna reder nog ingen ut igen..!

  SvaraRadera
 13. Men så fina!

  Visst är det underbart att bara vara ute och andas den härliga vårluften?

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 14. Återigen en kul krabat :O) Vi har också undersökt skaren, men vi använde skidorna och skidade ända till andra sidan åkrarna. Låångt i barnens ögon :O)

  SvaraRadera
 15. Hej gumman
  ja du vilken resa vi hade:( fast man får försöka se på d som var bra,,,fast d nu inte var så mycket tyvärr:( Det jag sörjer mest är nog fotona:(

  Vilken fantastiskt fin häst, den gillade jag verkligen,,,o så duktig du är sen:) Jisses skulle aldrig klara d där.

  Här skiner SOLEN idag,,,helt underbart:)
  och vi går ju mot bättre tider...vår:)


  Ha en fortsatt trevlig dag vännen
  Kram Sari

  http://www.lillaprovence.se

  SvaraRadera
 16. Visst går tiden fort när man har roligt o trevligt! Underbara bilder i vitaste vitt! Ha en bra start på den nya veckan! Kram Therese

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!