onsdag 24 februari 2010

Dokumenterat

I går hade jag förmånen att få besöka en utställning i vår lilla stad. Denna utställning, som du kan läsa mera om här, följer en kvinnas livsväg genom hantverkets värld. Vilken dokumentation!
Jag har dokumenterat min lilla tvättstuga där jag har tillbringat en hel del av min lilla fritid på sistone. Solen gav mig energi att ta itu med dukar och annan icke livsnödvändig tvätt.
Jag har också testat produkten Maison belle, som jag har läst mycket om. Jag är verkligen nöjd med medlen för tvätt-, puts- och golvtvätt. Tvättar rent och ger en underbar doft! 
Vilken skillnad det ändå är när det gäller tiden man spenderar i tvättstugan nu jämfört med när sönerna bodde hemma. Då gick tvättmaskinen jämt och jag tillbringade betydligt fler timmar vid strykbrädan. Inte så dumt att ge dem varsin tvättmaskin när de flyttade ur boet! ;o) Saknar dem!
En bild från l'heure bleue (blå timmen) får avsluta dagens inlägg. Sol och en stund i uterummet är riktiga vitamininjektioner!

22 kommentarer:

 1. Härlig utsikt över de fria vidderna!

  SvaraRadera
 2. Å så fin tvättstuga, skylten var bra. Har du virkat spetsarna tro? De är jättefina. Jag är egentligen ingen spets-manniska men gamla spetsar är så fina, på gamla lakan tex.
  Vilket ljus i uterummet, speciallt.
  Ha det bra kramisar Kristina

  SvaraRadera
 3. Ja visst var hennes utställning riktigt härligt nostalgisk med mycket man minns själv från gången tid. Snyggt i tvättstugan!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Vilken ren, fin och städig tvättstuga du har! Kan tro att du trivs och får livselixiret igång av vistelse i uterummet!!

  SvaraRadera
 5. Ämnar besöka utställningen imorgon om tiden räcker till! Kan hälsa att hos oss går tvättmaskinen hela tiden, men många timmar spenderas inte vid strykbrädan. Vi går i skrynkliga kläder ;O) Mysig korg och tvättmedelshink!

  SvaraRadera
 6. Så trevligt du har i tvättstugan. Blåtimmen är verkligen magisk, härlig bild!
  Ha de gott!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 7. Oj, tänk om det kunde se ut så där i min tvättstuga....! Här är tvättstugan full i kläder och annat... Men kanske inte så konstigt med våra tre björnungar.... Det blir ju en hel del kläder överallt!
  Sååå fina sockor du stickat och virkat!!
  Jag förstår att du finner avkoppling i det fina uterummet!
  Ha det så bra!
  Kram Sari

  SvaraRadera
 8. Skulle vara roligt att få se den utställningen. Vilken fin tvättstuga du har, och så mysigt det ser ut i uterummet!!

  SvaraRadera
 9. Hahaaa,nu blir jag full i skratt!

  :D

  Jag har oxå lagt fram några fina ord om Tvättstugan & Maison belle idag.

  Må så gott.

  Kram från mig

  SvaraRadera
 10. om jag var så rik att jag kunde betala för att någon annan skötte en enda hushållsssyssla hos oss skulle det vara byket! jag avskyr det (också) :)
  jag borde också handtvätta dukar, men attans, vad det tar emot att börja.
  ha det gott! kram

  SvaraRadera
 11. Hoppas jag också hinner på C:s utställning!
  Men det är lite mycket nu ... ;)

  Härlig dag idag!

  SvaraRadera
 12. Vilken fin o fräsch tvättstuga du har, där måste det vara en fröjd att få tvätta! Jag har ett ganska stort hus men en tvättstuga som man verkligen behöver det har jag inte.....Nu lät jag gnällig! Fniss! Underbara bilder från ditt uterum, dina fönster med kryss är så fina! Ha en Trevlig Torsdag! Kram Therese

  SvaraRadera
 13. Vilken utsikt du har, där sitter du allt bra. Härligt med fårskinnet, och fint med ljusstaken. Och fint har du i tvättstugan, det går säkert lättare och tvätta då.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 14. Vilken ljuvlig tvättsuga. Mycket fina små pryttlar du har :)
  Nu vill jag åxå prova produkterna Maison Belle

  Ha de så gott :)

  SvaraRadera
 15. Fin tvättstuga, men jag håller inte med om väggtexten. Jag mår så BRAAA när här är välstädat. kram Camilla

  SvaraRadera
 16. CaramellePastelle: Äntligen en kommentar om väggtexten! Samma här, jag tycker att livet ler de få stunder det är välstädat, men vilken tröst när man inte hinner med och får läsa den texten! Litet självironi skadar inte! ♥

  SvaraRadera
 17. Men det måtte var en energisk kvinna bakom alla de handarbeten hon presterat! Lite lång väg för min del, att ta del av den utställningen, men intressant vore det definitivt.
  Har du så vackra handvirkade spetsar i dina gömmor?
  Underbar tvättstuga, det är säkert med nöje du laddar din tvättmaskin i de fräscha utrymmet. Ja, precis som du kommer jag ihåg den tiden när tvättmaskinen var det första och det sista man tänkte på för dagen, så länge barnen bodde hemma :)
  Trots allt en bra tid!
  Så mysigt med blå timmen!
  Ha det gott!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 18. Hallojsan!
  jag känner igen mig i detta att tvätten plötsligt blir avsevärt mindre..Har fyra barn på och tre på väg ur boet..En konstig känlsa..skönt att få rå sig själv..men också såå tomt!

  Ha det gott!!
  Kramis Sanne

  SvaraRadera
 19. Så fint du har i tvättstugan! Jag stod med Maison Belle tvättmedel i handen i dag, men det lämnade i affären.Jag får nog prova sen eftersom jag ser att det är flera som gjort bra reklam för den i dag.
  Jag är säker på att det var en intressant utställning (om tiden bara räckte till skulle jag också besöka den)
  En dag kvar - så har vi ledigt :)

  SvaraRadera
 20. Hej Gumman
  men vilken fin tvättstuga:) du ska se våran den är tyå 1x1 m och där ska vi tvätta för HELA STOORA familjen suck!!! Gillade den lilla skylten el budskapet m andra ord:)

  Vilka veranda, helt underbart foto!!!
  ha en fin helg
  Många kramar Sari

  SvaraRadera
 21. Härlig tvättstuga! Vill önska dig en underbar helg!
  Kram Anna-Karin
  hemochting

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!