måndag 30 januari 2017

Barcelona Det blev en familjeresa till Barcelona mitt i vintern från torsdag till söndag. Nåja, vinter är väl att ta i eftersom vi har en eller två plusgrader här hemma, men Barcelona bjöd på tretton till femton plusgrader. Behagligt! Vi var sex personer i den utökade familjen som fick övernatta i Silken Gran Hotel Havana. Här tågar mina fem medresenärer in genom karuselldörren till hotellet. 
 Vi låg inte och latade oss på hotellet, o nej! Yngre tvillingsonen har varit många gånger i Barcelona och guidade oss från morgon till kväll. Ett besök vid kyrkan Sagrada Familia var ett av mina önskemål. Vi var flitiga att uppleva stadens bästa och förutom att promenera upp till femton kilometer per dag, åkte vi taxi och metro till olika sevärdheter och matställen. Alla matställen sonen hade valt är tiopoängare! Brunch & Cake, Cotton House Hotel, The Green Spot... tapas... 
 Vi besökte  L´Aquarium de Barcelona - där det finns alla möjliga fiskar från vackra Nemo-fiskar till skräckinjagande hajar. En speciell upplevelse. 

 Mina mobilbilder håller inte kvalitet i jämförelse med de som äldre tvillingsonen tog med sin kamera, men var för sig är bilderna värdefulla ändå. En mulen januaridag kändes inte stranden lockande, men ett besök i Barcelona under annan tid på året kan vi också se i framtidsplanerna. 
 Det kändes speciellt att se blommor utomhus så här års... 
 Alltid när jag är på resa går jag in i kyrkor och tänder ljus för mina kära och mänskligheten. Så gjorde jag denna gång i Catedral de Barcelona
 Det var värt alla stegen att komma till Park Guell - grönt och vacker arkitektur och med utsikt över Barcelona. 
 Blåsipporna blommade och så gjorde även andra blommor och träd. Vårkänning! Tack till familjen för värdefulla dagar! 
 Mina fina arbetskamrater hade tydligen inget emot att jag kom tillbaka till vardagen igen eftersom de gav mig denna otroligt vackra blombukett och bjöd på tårtor till kaffet. ;o) 

Ha en fin vecka! 

 ♥ 

6 kommentarer:

 1. Jättehärliga bilder! Ni hade säkert en underbar resa. Och ett stort GRATTIS till dig Ann-Lis, då jag förstod att ni firade din födelsedag!!
  varma hälsningar Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helen! Det var en värdefull upplevelse! ♥︎

   Radera
 2. Åå, vilken vacker stad! Tack så mycket för att jag fick "resa med" ...
  God fortsättning på februari, snart är våren här!
  Skönt dock med lite snö och ljusare dagar!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så fina upplevelser du fick till din dag ,kramen Nette

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.