måndag 27 juni 2016

Sista junidagarna



 Så vacker Midsommar vi fick ha anno 2016! Vi satt länge ute och åt hos vännerna vid havet tills ny dag grydde. Magiskt! 




 Midsommardagen bjöd på mera mulet väder, medan gårdagen var fantastiskt varm och skön. Ljuvliga sommartid! 




 Nu ska jag överge trädgården och idka stadsliv under de sista junidagarna. Mina systrar möter upp i morgon när vi ska fira våra föräldrar som i veckan firar 67-årig bröllopsdag. Sköna dagar! 

 ♥ 

fredag 24 juni 2016

I Midsommartid



 Under veckan som gick har vi haft förmånen att hålla till vid barndomsvillan. Flera vackra kvällar kombinerade med litet underhållsarbete. 




 En hel del målfärg (som mannen penslade) och nya textilier (som jag sydde) gjorde rosa rummet sommarfräscht. Tidigare hade jag inrett med rosenprydda textilier, nu blev det allehanda växter på gardiner, dukar, kuddar, sittdynor och tavlor. Men tjohoo... midsommarafton är här och vi är på väg till våra vänner vid havet! 

 Ha en skön Midsommar! 

 ♥ 


måndag 20 juni 2016

Gjorde Paris i Stockholm



 Som jag skrev tidigare blev det ingen Parisresa pga pilotstrejken. Det störde oss inte alls eftersom vi hade hunnit tänka oss in i de banorna... och Stockholm är ju så bra! Vi tänkte som så att vi gör Paris i Stockholm. Sonen tog oss till alla möjliga vackra ställen, som Stallmästaregården på bilderna ovan. Vi färdades mest med apostlahästarna och tunnelbana även om vi hade bilen med. 




 En dag for vi ut till Fjäderholmarna. Så avkopplande och mysigt där! Vi åt bl.a lunch vid Röda Villan och promenerade runt ön innan det blev dags att ta båten tillbaka




 En kväll hade sonen bokat bord på Delikatessen Bistro Bar, med franska köket som inriktning och ett kliv in i Paris som inte längre finns - litet vintage och en mycket mysig restaurangmiljö på Södermalm. 




 På Östermalm - där vi höll oss mest denna gång - mötte vi Vaktparaden. Under dagarna tillsammans med sonen hann jag bl.a besöka Provrummet, Minilla och Leilas butik. 




 Vi fick också två dygn tillsammans med våra sverigevänner. De gjorde allt för att skämma bort oss till max. 




 En dag tog de oss på tur till The Nut House i Tyresö där vi åt lunch. Ikea och Rusta fyllde vår bil med råge. Konstigt nog är det alltid någonting man behöver när man går genom den där dörrarna... 




 Vi hann också sitta under äppelträdet i deras trädgård, trots att regnet hotade under dessa dagar. Hur som helst kändes det som om vi gjorde Paris i Stockholm. Nu är vi hemma, en ny vecka är här och det finns massor att ta itu med. Ha en fin midsommarvecka! 

 ♥ 

tisdag 14 juni 2016

Ändrade planer



 Det blev semester hos oss och vi befinner oss nu, efter en vacker resa med Grace-båten senaste natt, i Stockholm hos sonen. Det var meningen och bokat sen länge, att vi skulle åka till Paris med honom den här veckan, men som läget är med SAS-piloternas strejk är alla flyg ur trafik. Ingen fara! I Paris är vädret dåligt, det är oroligt läge i samband med EM i fotboll... och undantagstillstånd. Jag kan åka dit under mer harmoniska och romantiska förhållanden, när inte Zlatan och de andra är där ;o) Syftet med resan var att umgås med sonen och det gör vi nu i vackert väder och under mindre stress. Dessutom ska vi tillbringa några sköna dagar med våra vänner här i slutet av veckan. Allt väl, ha det bra! 

 



torsdag 9 juni 2016

En sådan trevlig kväll



  I kväll har vi i kollegiet fått njuta av en god middag, en uppskattad gåva som vi fick av Hem och Skola vid skolavslutningen. Bilden ovan tog jag en vacker kväll här tidigare i veckan, innan regn och blåst uppenbarade sig. 




 I kväll släppte också äldsta sonen första låten i sitt soloprojekt i och med denna musikvideo, som hans lillebror filmmakaren med kollega gjorde tidigare under våren. Mamma gillar! 

 ♥ 

söndag 5 juni 2016

Den underbara veckan



 Det har gått en vecka sedan sist jag tittade in här. Det har varit den mest underbara av veckor. Varmt och skönt och så klart blandat med mycket jobb innan skolavslutningen. 




 Vi åkte sent en kväll till syster och svåger vid havet. En av veckans många otroligt fantastiskt vackra kvällar. Sån't vill man ju inte missa! 




 En bröllopsdag har firats vid Strandpromenaden med god middag. Längtar så tills jag får spendera mera tid här. 




 Vi fick en mycket fin sista vecka med eleverna och skolavslutningen var vacker, rolig och vemodig. Många minnen - mötas och skiljas. I går fick vi också - tillsammans med våra vänner med familj och många andra - fira vår vackra Midsommarflicka som blev student. En dag att minnas! 




 ♥