lördag 30 augusti 2014

Skön inledning på helgen



Förbereder som bäst vad som ska packas med till den venezianska aftonen, villaavslutning, som vi enligt tradition ska fira med storasyster och hennes man. Jag och mannen tjuvstartade litet i går kväll vid barndomsvillan.




Jag dukade upp någonting så lyxigt som kesoplättar med avokado, blåbär och grädde kvällen till ära. Vilket fredagsmys det där blev allt medan solen sänkte sig i havet ;o)




Jag gillar den här tiden på året när solen "går till vila" just där!




Skickar sol till dig vare sig du firar Veneziad eller inte! 
Hoppas vi alla får många fler soliga kvällar!

torsdag 28 augusti 2014

Tre kollage om gårdagen



Torsdag eftermiddag har jag bokat som min planeringsdag och när jag ändå sitter vid datorn passar det fint med att ladda upp ett inlägg. Eftersom bilderna inte är vare sig skarpa eller tagna med tillräckligt ljus bjuder jag idag på tre kollage från gårdagseftermiddagen och kvällen. Jag pysslade litet i familjens andra hem där filmakaren till son snart kommer att bo både längre och kortare perioder, precis som förra året. Jag blev litet förtjust i de pastelliga vaserna från House Doctor när jag besökte den nya livsstilsbutiken Minun \ Min i går. Vaserna matchar nya löparen från Hemtex tycker i varje fall jag.




I den nya livsstilsbutiken säljs också häftiga glödlampor i modell större. Sådana skulle jag gärna ha om det fanns någonstans att placera dem. Om du undrar vad vasen med rönnbären gör där så fotade jag den i nyrenoverade Gustav Wasa där vi åt middag. God mat och mysig miljö!




Men livet är inte enbart fritid och goda nöjen. Jag har förmånen att få jobba med inspirerande människor och så härligt när det finns lust att skapa. Ikeatyget som man kan måla på (vi målar med textiltusch) och sedan sy något av är ingen dum idé. Det där var min onsdag, men nu är det torsdag och jag fortsätter jobba här. Ha det bäst!

måndag 25 augusti 2014

En hemmahelg



Det har varit riktigt skönt med en hemmahelg. Jag kommer inte ens ihåg när det senast hände att vi har varit hemmavid helt och hållet. Alltid har det varit någon tripp hit eller dit eller övernattning här eller där. Nu kändes helgen längre och mera vilsam. Äldsta sonen har varit hemma och hjälpt till att fixa runt knutarna. Han har som vanligt musicerat och det gläder mig alltid att få lyssna på levande musik.





Mårbackor och andra pelargoner har ställt upp på gruppfoto i samband med att de sköttes om. Tidigare innan vi byggde uterummet hade jag alltid fullt med pelargoner på vedbänken i glasverandan (farstun).




Numera huserar de utspridda i uterummet (ovan till höger) och i köksfönstret ( nedan ) tills det blir dags att lägga dem i vinterförvaring.




Önskar dig en bra början på veckan!

torsdag 21 augusti 2014

Yviga augusti




 I går efter att vi hade hälsat på hos mina föräldrar tog vi en omväg och for längs krokiga vägar och jag tänkte på hur vildvuxet allting är nu. Vi svängde in vid blomaffären där jag köpte material till en bukett, som jag också blandade med spirea- och lupinblad. Min yviga och vilda augustibukett.






 Till den sena middagen gjorde jag squashlasagne av vad som fanns i skåpen, eller vad sägs om tomat -och chilimarmelad i stället för krossade tomater och turkisk youghurt i stället för bechamelsås eller creme fraiche. Lite "wild and crazy", men gott blev det!





Veckan, som har bjudit på regntunga skyar, går mot helg och jag beställer gärna regnfritt tills i morgon när vi har utedag. Den som väntar får se!

No matter how long the rain lasts,
there will be a rainbow in the end.

måndag 18 augusti 2014

Vilodagar



Har du haft ett gott veckoslut? Min första jobbvecka gick bra, men man tackar inte nej till lediga lördagar och söndagar. Dessa dagar fick med ens en annan innebörd. Människan behöver sakta farten mellan varven...


 


... sitta på en parkbänk och lukta på blommorna. Unna sig litet gott. Vi beställde fredagskassen som vi delade med en son, promenerade till sommarrestaurangen på lördag då vi även for via våra vänner på ett spontanbesök.




Nu väntar en ny vecka med nya utmaningar och med löfte om nederbörd. Hoppas vi alla får dagar fyllda av meningsfulla uppgifter! 



onsdag 13 augusti 2014

Ord är liv



Häromdagen kom boken jag har jobbat med i sommar. Liksom tidigare böcker baserar den sig till en del på bloggen, men med många kompletteringar och tillägnad min familj.




Då är det dags att börja med nästa bok, som ska handla om fjolåret. Ja, jag ligger litet efter.




Under veckan har jag i mitt jobb delat ut många böcker och häften som ska fyllas med ord. Det känns fantastiskt att få vara med om den processen.




Nu när hösten börjar smyga sig på är det läge för att krypa upp i filmsoffan. I går kväll såg vi filmen "Boktjuven" (The Book Thief). Handlingen utspelar sig i nazismens Tyskland och en flickans väg in i böckernas förtrollade värld och hur hon lär sig skriva om det som ögonen ser - ett fantastiskt bildspråk. 

Om dina ögon kunde tala, vad skulle de säga? 
Ord är liv. Minnet är själens författare.


Bild från filmen "The Book Thief".

måndag 11 augusti 2014

Kräfttider




 Tur för mig att jag har hamnat i en familj som går med på mina uppsåt. Som i går kväll när jag bar det ratade möblemanget a la shabby chic bortifrån en undangömd plats till dikeskanten vid tomtgränsen. Visst har jag samlat bilder från tidigare i helgen när vi hade middag och en trevlig kväll med vännerna och ett dygn i staden, men nu hann det bli kräfttider här innan lilla bloggstunden infann sig.




 Det hör liksom till hos oss att vi äter kräftor innan skolorna börjar. I går kväll fick mannen och äldsta sonen ta plats i mitt improviserade augustirum. Vi hade en fin kväll där vi mumsade kräftor i lampornas, lyktornas och fullmånens sken.




Tack för kommentarer och påhälsningar!


torsdag 7 augusti 2014

Farväl Sommarlovet!



 Det känns aningen vemodigt att ta farväl av ett sommarlov. Sommar, semester och sommarlov, så vackert de klingar de tre. Men nu ska vi inte deppa, tack och lov är mycket sommar kvar! Jag gillar hösten när den väl kommer. Allt blir så mycket lugnare när rutiner infinner sig. Vad tycker du om mina "grannar" där på bild? Det finns en hel del av dem i grannskapet och i går kväll måste jag stanna när vi körde förbi och ha en pratstund med dem.




 Allt det där jag skulle göra på sommarlovet blev ju inte gjort. Nåväl, egentligen hade jag inga vidlyftiga planer. Jag skrev i varje fall en tjock bok, en dokumentation om några år tillbaka och den är nu är på tryckning. För mig och familjen är den värdefull, för någon annan kanske inte... som bilden av vägen, som jag tog för någon kväll sedan när vi for och badade till barndomsvillan. Den vägen betyder väl föga för dig som läser, men för mig som kan varje kurva betyder den bilden massor! Jag vill inte blogga för bloggandets skull. I så fall vill jag dela med mig av något som har innehåll och som även du har nytta av. Det är min avsikt, men det blir inte alltid så, man är ju ändå alltid sig själv närmast.




 Hur som helst har det varit ett bra sommarlov med stor utdelning på alla områden! 
Tacksam!

 The tans will fade but the memories will last forever.

Psst. Här kan du göra animerade bilder!


måndag 4 augusti 2014

I goda vänners lag



Den första augustihelgen vigdes helt åt våra goda vänner. I fredags kopplades våra "två rum och kök" på bilkroken och vi tog sikte på våra Sverigevänners sommarstuga som ligger på en ö, som numera har fått bilväg. Där pysslades vi om ett helt dygn av döttrar med föräldrar och barnbarnet aktiverade oss mellan varven. Augustinätterna borde man inte missa!




På lördag kväll åkte vi till våra vänner vid öppet hav. Underbart att få sitta ute dessa kvällar och ompysslandet bara fortsatte och vår Midsommarflicka gjorde oss också sällskap. Den här sommaren har verkligen gått i umgängets och solnedgångarnas tecken! Tacksam över detta nu när det är dags att säga farväl till sommarlovet. Men sommar ska vi njuta av länge än! Ha det bäst!



fredag 1 augusti 2014

Ny månad, tavla och klänning



 Mås det bra på den nya månaden? Jag tycker augusti är en spännande månad med mycket nytt som väntar. En nystart känns det som för mig som delar in tiden i läsår. Hjärnan jobbar på för fullt redan. Det är ändå ingen idé att oroa sig för det nya utan ta en dag i sänder. Men visst tar vi ut saker och ting i förskott... Speciellt som mamma gör jag det. Jag går runt som en osalig ande när mina söner är ut i trafiken och upptäcker världen.




  När jag såg citatet som min bloggvän visade på instagram blev jag förtjust och i går när jag var ut på vift med min mamma norrut fick jag ett eget. Tack! Nu har det fått sin givna plats.




Litet otippad färg på nya Odd Mollyklänningen, som fick följa med från utflykten. Asfalt är inte min färg, men den är smickrande mot hud och hår nu när man är litet solkysst. Så den åker på nu när vi ska fira helg i goda vänners lag. Ha en skön första augustihelg du som tittar in! Don't worry - be happy!

Worrying dosen't take away tomorrow's trouble, 
it takes away today's peace.