måndag 28 juli 2014

Toppendagar!



De sista semesterdagarna här på Lyckoslanten har varit toppendagar! Hela familjen har varit samlad och det plus de närmare tusen foton jag har fått mata in på min dator lever jag länge på. Vi har firat en hel del eftersom tvillingsönerna fyller år inom någon dag.




Storebror har bott hemma från och till några veckor och kommer att göra så tills både han och jag ska förbereda oss innan vi ställer oss vid katedern. Det blir rätt snart eftersom sommarlovet håller på att ta slut! Här hemma har de senaste dagarna bestått av mycket fysisk aktivitet, cykellopp, mycket sång och musik, fotografering, behandlingar, skön avkoppling och goda måltider både hemma och på restaurang. Give and take!




Mannens semester är nu slut och tvillingsönerna far vidare och fortsätter fira den tjugoåttonde födelsedagen tillsammans i huvudstaden. Det gläder mig mycket! Alla ni andra ska ha det så bra!

♥︎

torsdag 24 juli 2014

Dagar vid Rosa rummet



Dagarna vid barndomsvillan - sommarstugan - har varit underbara. Jag uppskattar verkligen att få komma dit emellanåt. Nu blev det en längre vistelse än vad vi hade tänkt, men värmeböljan höll oss kvar. Jag har sparat massor av solnedgångar inte enbart i min kamera utan också i mitt hjärta (och på Instagram). Vilka vackra kvällar!




Frukost på bryggan och sedan en paddeltur, liksom vid solnedgången.




 I barndomsvillan, som jag kallar Rosa rummet, finns inga bekvämligheter som elektricitet eller rinnande vatten.




 Utedass och handtvätt finns - ja, men ärligt talat finns alla bekvämligheter i "två rum och kök på hjul", som vi oftast har med oss.


 


 Hur som helst har det enkla sin tjusning och att få dela det med andra, som när kära släkten och vännerna hälsar på!




 Här kom storasyster och hennes man med glass åt oss! Tjohoo! Våra vänner överraskade oss vid sen frukost och...




... se där går min svägerska! Hon och mannens bror fick vi umgås med en dag och givetvis skulle de förevisas den enkla bryggan som någon har lagt ut vid favoritbadstället och som jag också visat flera gånger här tidigare. Gillar!




Vår förstfödde kom en dag och hälsade på och spekulerade över sjögräset, som så många andra har begåvats med och som vi har jobbat med dessa varma dagar. Men hurraaa, nu blir det helg och tvillingsönerna kommer också hem! Då ska vi fira!

söndag 20 juli 2014

Dagarna flyter samman



Ingen koll på dagarna här nu. Ärligt talat minns jag inte hur många nätter vi har sovit hemma eller borta den senaste tiden. Hur som helst är det skönt att landa en stund i hemmet. För en gångs skull har vi suttit med varsin "bok" i fåtöljerna i vardagsrummet medan regn och åska har passerat.




Åskoväder är ingen favorit, men ibland kan det kännas befriande när luften rensas. Det har varit riktigt varmt på landbacken idag. Även om jag ofta ställer mig frågan om jag ska sluta blogga, tycker jag ändå att denna minnesdagbok med små, små plock bland guldstunderna är bra att bläddra i om man behöver litet hjälp att komma ihåg... ;o) 




Sonen/hustomten har återvänt till barndomshemmet efter helgens musicerande och då kan vi åter ägna oss åt litet nomadliv, förhoppningsvis med korta stunder i solen och långa stunder i skuggan. Snart blir det nog ordning på dagarna igen ska du se. Ha det bäst!

fredag 18 juli 2014

Upptagen av sommaren



Det är så tyst här så du kan tro att jag befinner mig i avsides länder. Nejdå, här rör man sig inom en geografisk triangel om 50 kilometer och det är så skönt att hållas "på hemmaplan". Det betyder lantliv, stadsliv och strandliv eller "skäriliv".




Det finns så många pärlor att njuta av sommartid när man vill pausa från  matlagning. Tids nog är man där bland alla rutinerna igen. 




Äldsta sonen är trädgårdsmästare och hustomte hemma när vi rör på oss. Vädret har varit fantastiskt tycker jag.




Hoppas du får möjlighet att koppla av en stund på en plats som är dig kär.

♥︎

måndag 14 juli 2014

Skärgården och supermånen



Dagarna! En efter annan passerar de och vi tangerar redan mitten av juli och en ny semesterperiod är på gång här. Vi har blivit bortskämda med söner som är hemma från och till och släkt och vänner som fångar dagarna med oss. Helgen som passerat har vi tillbringat hos svågern och svägerskan.




Jag har visat bilder härifrån flera gånger tidigare. Nu har ett nytt "Pruppe" kommit till ;o) Vår släkt har så trevliga byggnader med det lilla extra på sina ägor! :o)




Just när vi var där förra sommaren föddes ett barnbarn och nu fick vi umgås med henne. Gulliga, lilla människa!




Kanske du såg supermånen? Jag och svägerskan var uppe halva natten för att fånga den på bild, men särdeles stor var den inte då. 




Nåväl, nu blev det måndag och jag ska dricka morgonkaffe med den förstfödde. Ha en fin dag!

fredag 11 juli 2014

Pioner och drönare



Piontider! Vilka skönheter de är pionerna! De får även finnas på min nya klänning som kom till mig från Belgien. Jag såg den på Gry Forssell i Sommarkrysset och ett enkelt detektivarbete och några klick senare var pionklänningen på väg hem till mig. Den fungerar inte enbart som dörrsmycke, den passar perfekt! ;o)




Äldsta sonen kom hem med famnen full av pioner. Dussinet av dem och precis när de är som vackrast, de som jag gillar allra mest - plockade i kompositörens trädgård.




Även filmmakaren är hemmavid. Han filmade med en drönare "drone camera" här på Lyckoslanten härom kvällen. Annars finns han dessa dagar i staden söderut, så kanske någon av er blir filmade i marknadsvimlet.




Och sommarvärmen fortsätter. Ha det gott!

onsdag 9 juli 2014

Kanonvädret



 Underbart väder här hos oss dessa dagar! Kanonväder och som sommarväder ska vara! Jag tar en omgång bland ogräset och bygger mig en läskoja i skuggan.




Jag har inte hunnit sitta där ännu, men avsikterna är goda....




Likaså när jag tappar upp ett bad i mitt utespa.

 


Det blir varmt på landbacken och då lockar havet. Det tar inte lång stund att ta sig dit och kvällen var otroligt vacker.




 Vi satt på den steniga udden tills solen gick ner.




Morgonpromenaden och vattenspegeln. 




Hemma bland badkar och läskoja och blomsterrabatter igen!
Ha en bra dag!



måndag 7 juli 2014

Familjefest och camping



 Hej nya veckan! Här är jag hemkommen efter en helg med tjocka släkten. Underbart väder, en riktig win-win-win-helg som min svåger uttryckte det. Vi firade mina föräldrars krondiamantbröllop med systrarna och den utökade familjen hemma hos lillasyster. Så många fina familjefoton det blev!

 


Vi idkade också campingliv. Det var första gången denna säsong som vi kopplade husvagnen bakom bilen. Mannen tog dessutom med cykeln, så han flängde på längs cykelvägarna medan vi andra latade oss i solstolarna ;o)




Nu gäller det att utnyttja dagen rätt...
Njuta av dagen!


fredag 4 juli 2014

Min första julivecka



 Det blev litet stiltje här, men så ska det få vara speciellt i sommartid. Jag checkade ut från Lyckoslanten tre dagar. Jag shoppade litet, promenerade mycket, läste mycket, umgicks lagom och jag tog i det närmaste paus från internet. Jag har också varit typ "festfixare" för en klassträff som vi hade i går på ett vackert och lugnt ställe. Vilken vacker och minnesrik kväll!




 Det har inte blivit många dukningar ute denna sommar, så man får ta chansen när den bjuds. När vi var i Stockholm fick (nåja, köpte) jag två blommiga koppar med fat vid Zara Home. Olika men ändå lite lika, precis som jag gillar att ha det även när det kommer till porslin.




Olika, men litet lika... I går kväll hade jag litet beslutsångest när jag skulle välja skodon. Det blev de helvita. Idag är det en bra dag. Vi ska fira mina föräldrar som hade 65-årig bröllopsdag i går. Det ni! Ha en riktigt skön helg så länge!