måndag 28 april 2014

Cykeltur till VitsippelandLåt mig berätta litet mer om den sista aprilhelgen! Den bjöd på ett fantastiskt väder och söndagen, som till att börja med var mulen, blev under eftermiddagen solig. Vi for på en tvåtimmars cykeltur och än är den i toppskick min vita cykel, som jag fick som gåva på den femtonåriga bröllopsdagen för snart tjugoett år sedan ;o)
Det finns ett vackert ställe där vitsipporna blommar och där vi har fått tillstånd av ägaren att plocka blommor. Vi har också tidigare fått plantor därifrån. Vitsippan är inte så vanlig hos oss i Österbotten och det gör att man uppskattar sådana platser där vitsippor växer - mycket! Synd att du inte kan höra fågelsången vi hörde där. Rena rama paradiset att få ha picknick på!
Nu gläds jag åt buketten och njuter av de sista aprildagarna.
Vitsippshälsning till Dig!

12 kommentarer:

 1. Din cykel matchar bra bland vitsipporna:) Visst är vitsipporna vackra o ovanliga dessutom i våra trakter. Förknippar dessa blommor med Åland. Där breder vitsipporna ut sig i dikeskanter, kärr o i glesa skogar. På Åland blommar också gulsippan samtidigt som vitsippan.

  SvaraRadera
 2. Fin cykel bland vackra blommor!
  Härligt att få plocka dem och njuta längre!
  Må gott :)

  SvaraRadera
 3. Oj finns det sådana här ställen inom cyckelavstånd , där fick du njut ,kram Nette

  SvaraRadera
 4. Bare vakkert, jo jeg hører fuglesangen.......... Lekker sykkel!
  Klem fra Signe.

  SvaraRadera
 5. Ja, det är verkligen alldeles underbart med vitsippsställen! Vi låg på en filt bland vitsipporna och lammen igår kväll. Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Såå fint med vitsippor, har blomman i skogen utanför huset men har också "tagit" in den i min lilla trädgård - en med dubbla kronblad.

  SvaraRadera
 7. Så härlig bukett du fick dig. Hit upp finns inga vitsippor alls men vet att det finns ett och annat ställe dit söderut.
  Tänka sig när jag för jättelänge sen var till H:fors och hälsa på syster äldre så plockade hennes lilla flicka och jag en stor bukett i en skogsbacke och jag visste inte ens då att det var vitsippor. Nu vet jag i alla fall lite bättre. Härliga blommor.

  SvaraRadera
 8. Så underbara bilder och visst är naturen helt makalöst vacker nu.
  Härliga blombilder i ditt förra inlägg också.
  Ha en trevlig Valborg!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 9. Fina vitsippor och glada vappen till dig!

  Sabina

  SvaraRadera
 10. Jag ler när jag läser ditt inlägg vännen. Så mycket livslust och lycka. För det är ju i det lilla som livet blir så stort. I det enkla, vackra och vardagliga. De där stunderna som vi bevarar i hjärtat länge, länge. Och jag kan riktigt se dig njuta där i vipsippskogen. Ljuvliga bilder av er ljuvliga vår.

  Ta hand om dig kära Ann-Lis!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.