fredag 14 juni 2013

Grekland

 

 Det finns så mycket att skriva och berätta om en semester i Grekland. Vi tog en sjuårig paus från landet, men nu blev det dags igen när mannen hade beställt en resa i vintras och sedan fanns det inte mycket tid att fundera över det där innan det blev dags att packa. Rhodos är den femte grekiska ön vi besöker och här är underbart!
 

 Vi reser med Tjäreborg och tog en guidad tur till Lindos i onsdags. De samarbetar med Vings och vi har tagit del av deras guidade turer i Rhodos stad två gånger.


 Jag har nog aldrig fått en sådan stor portion historia på någon resa förut. Nu föll många bitar på plats när vi besökte alla akropolisar och amfiteatrar och antika sportarenor och riddarborgen och all information om korstågen etc.


Det finns mycket mer att dela med sig av, som den här dagens utflykt, men nu känns det som om kudden kallar! Hoppas försommaren bjuder på sina vackraste färger och nätter som är fulla av ljus. 

6 kommentarer:

 1. Vad härligt med en Greklands semester, ser väldigt vackert ut! Vi var på Rhodos när barnen var små, men då blev det mest sol och bad. Jag ser att jag behöver åka tillbaka och åka runt lite mer:) Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rhodos är väl en av de första man brukar besöka av alla grekiska öar. Vår första ö var Samos, som då var alldeles oexploaterad. Det finns alltid något nytt att upptäcka! :o)

   Radera
 2. Vilka fina bilder du bjuder på ! Alltid lika roligt att titta in till Dig . Grekland är ju vår favoritresmål . Kan varmt rekommendera ön Kefalonia som vi besökt fler gånger , vacker natur, fina stränder och mysiga byar vid havet. Med önskan om en skön sommar med sol, bad och allt annat trevligt vad sommaren kan bjuda på . Soliga hälsningar från Maarit och Pierre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du tittar in Maarit! Vi hade Kefalonia på tapeten en gång, men valde då grannön Zakynthos. ;o)

   Radera
 3. Åå, Grekland, underbara land. Och när jag såg bilderna kände jag igen mig. För några år sen var vi i Lindos på ett väldigt mysigt hotel, Melenos, hette det, det var så mysigt så man ville bara sitta där på terasserna och njuta!
  Ha det underbart!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Grekland är underbart. Så synd bara att det går så dåligt för dem. De får se över skattesystemet. ;o)

   Radera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.