tisdag 25 juni 2013

Grekiskt och romantisktHej så dagarna flyger iväg! Det är sommar och juni har smugit in på den sista veckan och jag har tydligen på tok för mycket att göra. Men nu ska vi inte fokusera på det eftersom den här bloggen handlar om guldkanterna. I eftermiddag fixade jag till det med litet grekiskt.
Jag bjöd på moussaka, grekisk sallad, grekisk musik och Zorbas dans ;o)
Jag kombinerade recept härifrån och därifrån och litet av det lilla extra. Mums!


Ännu på tal om grekiskt. När vi åkte på den guidade turen till Lindos berättade guiden (på finska) en myt från den grekiska mytologin, ungefär så här: "Zeus var trött på människan och bestämde sig för att utplåna alla, om han inte kunde hitta en enda god man eller kvinna. Han klädde ut sig till tiggare, men fann bara stängda dörrar. Ingen ville hjälpa honom med mat eller härbärge. Till sist kom han till en liten stuga där ett fattigt gammalt par bodde. Där erbjöds Zeus både mat, dryck och en plats att sova trots att de hade det väldigt trångt och ont om mat. Efter ett par dagar så avslöjde sig Zeus och gav dem en önskan, som tack för deras frikostighet. De hade ingen annan önskan än att få dö tillsammans när den dagen kom. Då förvandlade han dem till olivträdet, för evigt omslingrade".
Gissa vem som fällde en tår. Jo den obotliga romantikern, moi! Sedan ville jag stanna och fotografera alla olivträd.
 

7 kommentarer:

 1. Vilken fin historia ,jag kom ju att tänka på mina föräldrar som vill bo tillsammans men inte kan .Så vackert du gjort det ,kram Nette

  SvaraRadera
 2. En fin historia! Fint har du också där i ert uterum. Härligt med inspirationen man får från resor både med mat och annat :)

  SvaraRadera
 3. Så härliga bilder från ert härligare uterum!
  Och skylten i din pelargon. Först läste jag "sommarler", men det kanske står "sommarlov". Fast det är säkert samma sak dessa ljuvliga sommardagar....
  Ha en fortsatt fin juni!

  SvaraRadera
 4. Jag säger bara så otroligt vackert "rum", underbart.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Det låter gott! Vilken underbar utsikt du har från ditt fina uterum! Jag förstår att du trivs bra där.

  kram Sabina

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar historia och vilka vackra bilder både på maten och dina pioner är ju helt fantastiska.
  Ni verkar ha haft en fin midsommar också.
  Visst känner man en viss stress men vi har det ju väldigt bra ändå med lång ledighet så vi ska inte klaga. Det är dock så mycket man vill göra så därför har jag bl a bestämt mig för att inte blogga lika mycket nu i sommar, det stressar mig ibland.
  Må så gott och ha en fortsatt fin sommar!
  Många kramar från Maria

  SvaraRadera
 7. Ingen bild på Zorbadansen? Men vad god mat du gjorde, man blir liksom lite grekmatsugen emellanåt, väldigt god mat.
  Vilken fin historia.
  Sommarlov låter bra!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!