söndag 29 april 2012

Helg du underbara sköna


Vad kan man annat säga än att det har varit en underbart skön helg! Tid att snygga upp runt knutarna, men också tid att umgås med nära och kära. Och solsken!


 Igår när solen kom fram for vi till havet och villan som min storasyster och hennes man bor i under halva året. De är tillika golfare så jag tyckte väl att skylten på bilderna kunde passa dem perfekt! ;o)


Vi blev som vanligt bortskämda med allehanda gott. Rätterna avlöste varandra under kvällens gång däremellan vi spelade spel, tog en promenad och utforskade växt- och fågelliv, observerade stjärnor och planeter - mer eller mindre. Efter en god natts sömn i gäststugan vaknade vi upp till solsken, fågelsång och frukost.


Jag har verkligen längtat efter att få fånga solnedgångar vid havet.
Senast det hände var i Nice i oktober.


Med denna solnedgångskavalkad önskar jag dig ett gott slut på april.


I morgon blir det jobb, men litet Valborgsfirande ska väl ändå hinnas med.
Glada Vappen önskar jag dig!

fredag 27 april 2012

Gomorron helgen!


Hoppas att det blir vackert väder i helgen! Denna fredag morgon bjuder på den gråmulna varianten. Trevlig uppmuntran har jag fått inomhus bl.a. i form av vackra buketter och blommande krukväxter.


Jag satt ju ute och njöt av solen härom dagen och det där straffade sig nästan direkt. Nu får jag kurera efter bästa förmåga med varmt vatten, honung och ingefära...


... och nya, varma tofflor på fötterna. Jag delade friskt med mig av de senast sydda, så i går kväll blev det till att börja fylla på förrådet igen. Dagen bjuder på en hel del program innan helgledigheten tar vid, men jag säger ändå "Gomorron helgen" och ser fram emot att få litet tid för att tassa runt på en bloggrunda litet senare!

onsdag 25 april 2012

I väntan på...


Våren har börjat visa sig från sin bästa sida och man kan börja  fantisera om... ja, varför inte en sommar vad det lider. Äldsta sonen och jag satt en god stund i solboet efter jobb och ansiktet tog genast kontakt med det som bjöds på i rikliga mått.


Tunikan från ChillNorway, som jag beställde för ett bra tag sedan, får ge sig till tåls ännu en stund innan den får vandra längs någon sandstrand...



Likaså är det nästan slow motion och stor väntan när det gäller de övervintrade Mårbackorna... Jag hade helt enkelt vattnat dem två gånger för litet under vintervilan och klippt ner dem för mycket i jämförelse med i fjol...



... när de såg ut så här (bilden till vänster) vid exakt samma tidpunkt. Skam den som ger sig och fortsättning följer! I väntan på allt det där njuter vi vidare av vårens allehanda!


Ha en fortsatt god vecka!

tisdag 24 april 2012

Kviddevitt


Nu har det samlats fåglar i poesiträdet! Jag sydde rätt många en kväll i förra veckan.
Poesifåglar.


 Mönstret är väldigt populärt i bloggvärlden och Mr Blue Bird har inspirerat många handarbetsbitna. Nu gäller det bara att hitta en samling med vackra trädgrenar så får fåglarna sprida ut sig. Det finns många att ge åt och att inspirera och annars kan det bli för mycket kviddevitt här på Lyckoslanten.


I en idétidning (finska 101 ideaa) såg jag att man kunde beställa färdiga handarbetspaket för den som vill lära sig olika tekniker i brodering. Jag fick hem dessa tre förpackningar och tycker ju att det där ser ut som en trevlig sysselsättning som går att utveckla åt olika håll. Idag blir det ingen fågelsömnad eller broderier dock. Teater står på programmet. Ha en finfin dag! Kviddevitt!

söndag 22 april 2012

Vår inne


Det var verkligen vår och värme inne på vårfesten även om vintern där ute inte hade hittat hem till sitt. Vårfesten höll till i en skola som blev indragen för nästan femtio år sedan. Det var tredje gången för mig att ha fest där och jag uppskattar all den nostalgi denna byggnad erbjuder.


Vi hängde upp skolplanscher i fönstren och litet varstans. Så vackra och välhållna!


I skolsalen dukade vi för de frivilligt anmälda.


Jag hade planterat pärlhyacinter i dussinet kaffekoppar.



Det blev too much med röda rosor på tunika i klädseln, så därför hastigt ombyte några minuter innan hämtning och paparazzi hann dessutom fånga damen (kräm Lumene och filter Photoscape ;o)) med glasögon, som mestadels finns uppe-på.

fredag 20 april 2012

Tema rött


Temat för kvällens vårfest för lärarna är rött. För min del blir det rött i öronen...


... på näsan...



... på naglar, handled och hals...


... på läpparna...


 ... på axel eller i hand...


 ... på kroppen...


Så nu vet du varför jag ser rött och kanske du gör det samma just nu?

torsdag 19 april 2012

Dagens tänkvärda


Se där! En solig dag! Som gjord för att lyssna på fågelläten! Vissa dagar har mera innehåll än andra och jag tror den här veckan består av mesta möjliga sådana. Jag hade ett "pyssel" för några veckor sedan när jag fixade inbjudningskort till alla kollegor i staden. Det ska bli Vårfest och jag hör till gruppen festfixare så det blir en hel del sån't nu. Litet senare ska jag berätta om varför jag "ser rött".

Dagens tänkvärda! Ha en bra dag!

tisdag 17 april 2012

Enkel och kortlivad skönhet


Det är inte ofta jag har ranunkler hemma, vare sig som snittblomma eller i kruka. Men vilken lyx och hemkänsla den ger så länge det varar. Den är ju så oerhört vacker, men ack så kortlivad.


Om man vill att ranunkeln ska hålla sig längre bör man skära av stjälkarna på de ranunklar vars knoppar inte vill blomma. Sätter man de korta stjälkarna med knopp i en mindre vas med vatten så kan det finnas stor chans att även de börjar blomma. Låter du dem däremot stå, kommer stjälken att vissna och knoppen dör innan den hunnit komma i blom.


Som du vet gillar jag citat. I min e-post kom denna idag. Nu fortsätter vi att göra det bästa av veckan då även ranunkler "på utgång" kan muntra upp och bjuda på vardagslyx.

söndag 15 april 2012

Mitt i april


Helgen mitt i april blev precis som jag hade önskat, med ett undantag - mitt hår blev några nyanser mörkare än beräknat. Men det där är världsliga ting och solen lär ändå fixa till det så fort den visar upp sig. Nå väl, någon läser min blogg och jag blev bjuden på en liten stadsresa som inkluderade lunch i den indiska restaurangen. Dessutom bjöd den förstfödde hem oss på kaffe och sådant är populärt!


Jag har länge undrat över detta grammatikaliskt felaktiga (yrkesskada) citat: You is kind, You is smart, You is important - som jag sett litet varstans. Nu vet jag när jag har sett filmen The Help. Det är en underbar film som vi tyckte mycket om och som verkligen berörde!


Vårens plagg för min del av Vintage Stories blev denna förhandsfavorit. Jag trodde den skulle vara mera tältmodell, men så var inte fallet. Antingen beror det på att jag tog en storlek mindre än vanligt eller för att jag fyller upp den så väl! ;o) Hur som helst blir den bra att ha när man går längs någon sandstrand i värmen... Men, men... slut med drömmerierna. Nu kom verkligheten emot och veckan lär bjuda på en salig blandning av livets allehanda.



Three things in human life are important:
The first is to be kind.
The second is to be kind.
And the third is to be kind.
-  Henry James

fredag 13 april 2012

Fredagskänsla


 Fredagen den trettonde april. Det har hittills varit en riktigt bra dag.
Jag tänker att det här är min lyckodag!


Mina spontana och mycket trevliga gäster har åkt och den någorlunda lata fredagskänslan infinner sig. Kanske jag borde ta mig en svängom med golvmoppen innan jag kryper ner i myssoffan framför Let's Dance.


Det är längesedan en hel helg har legat framför en som ett oskrivet blad. Nu blev det så denna helg och jag behöver vilan även om jag inte säger "nej tack" om jag råkar bli bjuden på en liten stadsresa och god mat på restaurang. ;o)


Jag har fått tipset att se filmen "The Help" och det ska jag göra den här helgen.


Det här blev ett blommigt (och hjärtligt) inlägg även om jag har sållat bort några bilder. Det är väl först sedan jag började blogga, som jag har insett hur mycket jag gillar att fylla hemmet med blommor, speciellt till helgerna.


Det har varit litet si och så med tiden att hinna läsa och kommentera inlägg på sistone och den lyxen ska jag unna mig i helgen. Ja du ser, nu har jag snart planerat hela helgens program medan jag har svamlat ihop dessa rader som du kära läsare orkade läsa! Önskar dig vila men också trevliga aktiviteter!