söndag 5 augusti 2012

Lyssna på regnet


Nu har vi haft dagar med regn, mycket regn! Det har verkligen blivit att lyssna på hällregnet. Åskan har kommit och gått från och till och datorn har fått vila. I går kom lillasyster med familj förbi och senare på kvällen kom vännerna hit och hjälpte oss äta kräftor. Jag gjorde en klassisk västerbottenpaj därtill men med jyttemjöl. Augustikvällar kan ju inte bli annat än mysiga med ljus och lyktor i skymningen.


 I fredags var vi trots vått väder ut till ön där svåger och svägerska huserar. Jag har visat bilder från våra besök där flera gånger tidigare i bloggen.


Nu fick vi sitta och njuta av god mat i deras nya lusthus som muminmamman hade dekorerat så fint med vinrankor.


Vågorna gick turligt nog inte så höga denna kväll.

Nu har vi en skön hemmadag och hålls på landbacken. Lyssnar på regnet från och till. Läser i någon bok. Tittar in till dig. Kanske solen kommer på besök senare.


14 kommentarer:

 1. så gott det ser ut.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Härligheter finns det gott om så här års. Kräftor och Västerbottenpaj är en bra kombination. Men vad hade du för mjöl? Har aldrig hört om jyttemjöl.
  Så fint de har där ute i skärgården din bror och hans fru.
  Här har vi haft fint väder tills precis nu så kom en häftig skur. I går välkomnade vi yngste sonen med sambo hem efter tre veckor i USA. I dag blev det 6-7 liter kantareller och 2 liter blåbär.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du googlar på jyttemjöl hittar du nog även hos er. Det var min svägerska som tipsade om det mjölet. Det var min mans bror och hans fru som vi besökte. :o)

   Radera
 3. Mmm, kräftor! Hoppas att vi också får till kräftkalas i år!
  Tack snälla du för din kommentar! Du har rätt bra smak du också ;)

  SvaraRadera
 4. tjusiga bilder! matbilderna gör mig hungrig...
  tack för dina vänliga ord inne hos mig.
  kram

  SvaraRadera
 5. Vi var inte så långt från varandra då på fredagen ,i duggregnet som började på kvällen .vackert dekorerat med mitt favoritmotiv i lusthuset ,ha en fin vecka ,nette

  SvaraRadera
 6. Så vackra kräftbilder! Ja nu har vi vant oss att lyssna på både åska och regn mest alla dagar. Hoppas vi får lite soldagar efter allt regn. Vi kanske ses i slutet av veckan.

  SvaraRadera
 7. Magiskt Ann-Lis! Fullständigt magiskt! :) Dina bilder är så vackra och förmedlar sådan känsla och stämning. Och kräftor...mm, så gott! Ja, det är ju augusti nu och dags för kräftskiva. Tack för påminnelsen! :)

  Sköt om dig du rara och så hoppas jag att regnet har dragit bort nu.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Mmm vad gott det ser ut med kräftorna
  Här har solen lyst hela dagen ,och jag harhaft en skön stund i solstolen ,efter gårdagens marknad var det skönt med lugn o ro
  ha en skön vecka

  SvaraRadera
 9. Kossorna är fina tycker jag! Kräftorna också, dom är vackra! Så mysigt ni har det.
  Agnetakram

  SvaraRadera
 10. Det är regn på väg in här också, så jag
  puttrade hem med båten idag. Och visst är
  det festligt och gott med kräftor, kanske
  för man äter det så sällan. Underbara bilder
  från lusthuset.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 11. Var årstid har sin tjusning, visst är det mysigt att kura in sig lite, tända ljus och få lite ro. Vackra bilder som alltid hos dig! Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Vilket härligt ställe dom har där. Ja, nog är det mysigt nu när man kan tända lampor och ljus igen. Även här har vi regn idag, men innan har det varit varmt och soligt.
  Ha en fin kväll.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 13. Mmmm så gott det ser ut med kräftorna! Måste nog ordna en kräftskiva snart... innan det blir för kallt att sitta ute och mysa bland levande ljus.
  Kram Sabina

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!