lördag 1 oktober 2011

Månadsskifte i Tammerfors

Vilket underbart vackert väder vi har denna helg! Här sitter jag vid sjön Pyhäjärvi och dokumenterar den vackra "ruskan". Undrar om det finns något bra svenskt ord för den här tiden när trädkronornas färgskiftning är som vackrast...
I går efter jobb bar det alltså iväg genom vackert höstfärgade landskap och till Tammerfors. Där är yngre tvillingsonen på specialiseringskurs och vi hade bokat in oss på samma hotell (Scandic Rosendahl) som är vackert beläget intill sjön Pyhäjärvi och parken Pyynikki. Ett underbart ställe att vistas på när september övergick till oktober.
Vi var inne i Tammerfors med sonen i går kväll och åt trerätters middag i en mysig restaurang. Det är så värdefullt att få kvalitetstid med någon av dessa mer eller mindre skäggiga söner! ;o)
Vi har nu njutit av hotellfrukost och en lång promenad längs stranden...
... och på vackra skogsstigar.
Visst har vi varit i Tammerfors många gånger, men ofta har det också blivit på genomresa. Nu ska vi ägna resten av dagen åt de vackra omgivningarna. Det lär bli många steg på stegmätaren! ;o)

15 kommentarer:

  1. Oj, så trevligt att du är i min hemstad! Om jag hade vetat det i förväg, hade jag gärna träffat dig! En annan gång kanske för jag ska ut på torpet just nu - vädret är finfint! Trädgården väntar...

    Kramar
    Sari från Puumuli

    PS. Tammerfors har födelsedag i dag - födelsedagsbarnet fyller hela 232 år!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det bara så himla fint väder.Jag blir så himla glad när solen skiner.Bara så fina bilder visar du .Ha nu en skön och härlig helg.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vilka vackra uomhusbilder.
    HA en fin lördag.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  4. Hej och välkommen till Tammerfors!

    härligt att se bilder från hemstaden på nån annans blogg och vilka fina bilder sen. Tur att ni är här den här helgen när det är Tammerforsdag, mycket happening runt om i stan, kolla in Tallipiha t.ex.

    Kram Sabi

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Så fina dagar du haft med vackert väder och god mat, vad mer kan man begära!?

    Med tanke på ordet ruska, hade vi gäster från vårt västra grannland i sommar och ordet kom på tal (!), men det verkar endast vara ett vedertaget begrepp bland finlandssvenskarna. Men för oss säger det allt om höstfärgerna.

    Ha en fortsatt fin dag! /Bea

    SvaraRadera
  6. Så vackert som det brukar vara i Tammerfors,ljuvliga bilder du tagit,kram Nette

    SvaraRadera
  7. Hallojsan!

    vilka magiska naturbilder du har tagit! hösten är verkligen bra vacker och när vädret är som denna helg då är det bara att njuta!!

    Hoppas du får en fortsatt mysigt helg!! Kramar ifrån Sanne

    SvaraRadera
  8. Fina bilder och Tammerfors är en vacker stad ! För mej också viktig, min mormor var född i Tammerfors ! Ha de gott ! h.Carina

    SvaraRadera
  9. Det var en fin helg, härlig miljö och så träffa sonen. Superfin bild av det flammande trädet i sjökanten, bilden på dig är också jättebra.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  10. Gode efterårsbilleder.
    Hvor er der smuk.
    Tak for rundvisningen.

    SvaraRadera
  11. Ljuvliga höstbilder från ett vackert Tammerfors Ann-Lis! Du och din kamera utgör verkligen ett strålande team och vilken fin bild på bloggerskan själv "in action". :)

    Ha en fortsatt fin helg!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  12. Ser ut att ni oxå hade ett vackert veckoslut i mellesta Finland...
    Ha en bra början på oktober !
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  13. Inte alls så tokig plats att möta månadsskiftet på!! Vi åkte ju förbi där exakt för en vecka sedan och jag bara gillar vägen till och från Tammerfors sååå mycket! Finare får man leta efter ;O)

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  14. Mysigt att åka iväg och träffa sina barn. En vacker stad ser det ut som.
    Ska kolla upp nya Tildaboken.

    Kram
    annika

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.