måndag 30 maj 2011

Drömmen om en vit trädgård?

Post nubila Phoebus - efter regn kommer solsken! Sönerna som var hem i helgen har åter åkt till sitt och jag tog mig tid för en tur ut i trädgården och filosoferade över om min dröm är en vit trädgård... Jag äger nämligen en bok "Drömmen om en vit trädgård" av Carina Bergius och den är väldigt inspirerande.
Bilderna (klickbara) här ovan är fotograferade från boken och visst kunde man satsa på en och annan vit rosenbuske. "En trädgård utan en ros är som en ring utan juvel". Traskronan har jag länge tänkt göra.
Här på Lyckoslanten blommar nu den vita mossfloxen...
... och brudspireorna även om de blev rejält klippta i fjol.
På andra sidan vägen växer massor av liljekonvalj och ja... den eventuella drömmen om en vit trädgård har måhända delvis gått i uppfyllelse, men den får nog snällt samsas med annat.

19 kommentarer:

 1. Så tjusigt och du har ju bra början på din vita trädgård med så vackra blommor! Lyckans dig som har Liljekonvaljer så nära!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vita rosor ska jag absolut ha runt verandan :)

  SvaraRadera
 3. Den boken tycker jag om.. Hade den med som lektyr på stugan och filosoferade och drömde... Nu är det lite kvar...
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 4. Jag har också drömt om vita rabatter men de blir aldrig till... Alltid är varje rabatt full av färger, vet inte varför.

  Liljekonvaljer har vi inte alls runt torpet, de skulle vara så sköna, mina absoluta favoriter!!!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 5. Ja, jag håller med dig, det vita eller den vita delen får samsas med annat i trädgården. Och jag har också boken och det är väldigt inspirerande och mycket fint att titta på i boken och man får en massa uppslag.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Oj, vita drömmar finns även här, men tyvärr har jag en mängd andra färger som jag samlat på mig genom åren och lite svårt att göra mig av med alla glada färger.
  Ha en fortsatt fin vecka! /Bea

  SvaraRadera
 7. Alla färger framhävs om de har vitt intill sig. Jag har mest vitt, blått, lila och rosa i trädgården. Inte blev du väl överraskad av det?
  Den boken köpte jag också och njuter av emellanåt. Det är inte alltid enkelt att få tag i vita växter...helst perenner. Men ser jag någon så brukar den få följa med hem.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 8. Ja du, där har jag gett upp också. Det blommar ju så mycket som inte är vitt, och det är fint det också. Men det är en underbart fin bok, man kan ju drömma...
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 9. det låter ljuvligt med en vit trädgård, men samtidigt vore det ju synd att utrota allt annat man har i sin trädgård sedan tidigare ;)
  en sådan där traskrona är jag också sugen på, funderade på en sådan redan förra året. kanske detta är sommaren då det börjar ske saker och ting här ;)
  kram

  SvaraRadera
 10. Ljuvliga bilder!
  En vit trädgård låter sagolikt vackert..även om jag gillar färgprakten där också!!

  ha det gottis! Kram Sanne

  SvaraRadera
 11. Jag har också en önskan om en vit trädgård, det är bara det att jag kan inte låta bli att plantera blommor med annan färg också så den där önskan är nog en utopi hos mig. Men vackert är det, speciellt på kvällen.
  Hoppas du har en bra kväll.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 12. En vit trädgård låter underbart...hos oss dör bara allt jag planterat, rabatten fick sig av spaden häromkvällen,den ville inte alls blomma, och nu har alla jasminbuskar också dött...får väl snart sticka i plastblommor i myllan!
  ...men jag får ju njuta av alla bloggvänners trädgårdar istället!

  SvaraRadera
 13. En vit trädgård låter onekligen vackert....men visst är det också härligt med rosa pioner, ljuva blåklockor, laxfärgade rosor och annat färgglatt? ;) Snart är det ledigt! ;)

  SvaraRadera
 14. Mmmm, det är vackert med vitt i trädgården också. Men jag skulle inte kunna avstå från blommor i rosa och blått heller, så det blir nog en skön blandning av allt möjligt i trädgården i fortsättningen också.

  Kram, Nicole

  SvaraRadera
 15. Hej Ann-Lis!
  Ja, visst är det fint med en vit trädgård men lite rosa eller blålila är också fint till det vita, tycker jag.
  Jag önskar dig en fin mitt i veckanhelg och lycka till med betygsskrivandet!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 16. Boken är inspirerande fin läsning! Ett vitt trädgårdsrum vore inte helt fel men jag vill ha både rött, rosa, blått och alla regnbågens färger i min trädgård ;O)

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 17. Även jag har kikat på boken. Drömmer om en helvit rabatt, på ett halvskuggigt ställe så blommorna riktigt skulle framträda. Fast... det finns ju så många andra vackra blommor också i rosa, lila, purpur, ljusblått...
  Gula och orange är däremot förpassade från min trädgård!

  Ha en skön helgdag imorgon!
  kram, A-C

  SvaraRadera
 18. Nog kan man ju drömma.. men tror att det skulle innebära en ganska stor omändring i många trädgårdar! Själv skulle jag gärna byta ut våra lila syrener till vita. Och ha stora vita rosor.. Men är inte så där väldigt grön om fingrarna så det kanske förblir en dröm..
  Kram, Lotta

  SvaraRadera
 19. Ja tänk att ha en vitblommande trädgård. I mitt stenparti har jag mycket vit mossflox och det är så vackert. Annars går mina blommor mest i blått o rosa med några gula inslag. Men önska kan man. Tack för boktipset något att önska sig.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.