torsdag 7 januari 2010

Den där utmaningen

Alldeles efter att jag hade gjort mitt förra inlägg fick jag denna utmaning som florerar överallt på bloggar nu, nämligen var man förvarar kaffe och te. Jag kommer att göra Ditten och datten, Livet på Vestergård (de som gav mig utmaningen) och er andra besvikna med ett tråkigt inlägg. Under några månader har jag sneglat på fina burkar för detta ändamål i ett varuhus i staden, men jag har inte kommit till skott. Nu tyckte jag att det var fel att åka och köpa dem inför denna utmaning. Nej, korten på bordet!
 
Jag vill jämställa choklad och nötter med njutning av kaffe och te. Den här varan finns det gott om på Lyckoslanten och jag kan säga att jag har frossat i nötter under jullovet, men chokladen har jag låtit bli. Jag visar den där vita trälådan eftersom jag ibland lägger tepåsar i den när vi har gäster.

Man ska inte underskatta plåtburkar. Jag förvarar mitt kaffe med dubbel förslutning. Kaffepaketet i kaffeburken. Tråkigt, men funktionellt. Plåtburkar är nostalgi. Jag har många fina plåtburkar - borde ha visat mannens fina, runda kaffeburk, som han har på sitt kontor.

Te njuter vi mest av hos oss. Det finns inte en chans att man ska få rum för alla våra tesorter i någon liten burk. Nu när jag gick genom skåpet finns där massor med påsar. Vissa finns synligt i en korg som här.

När människor börjar reflektera över de beslut de måste fatta
brukar de för det mesta avstå - det krävs stort mod att våga ta vissa steg.
Dagens visdomsord av Paolo Coelho


13 kommentarer:

 1. Ok ska se om jag ska anta utmaningen jag med.
  Lilla vita trälådan var fin.
  kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Det här var en kul utmaning, alla förvarar så olika. Här är det också thé som går mest, ska snart göra lite. Din vita låda är jättefin, gott med godis och nötter också.
  Ha en mysig kväll
  Kram kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Plåtburkar fungerar bra till kaffet!
  Första dagen avklarades galant, och så har vi redan fredag i morgon :)

  SvaraRadera
 4. Bilden med choklad och nötter är härlig!! Ja lådan likaså! Ha en bra fortsättning på veckan!

  SvaraRadera
 5. Den där chokladlådan skulle jag gärna ha här hemma..fylld..:)

  SvaraRadera
 6. Kul att få se dina burkar, tycker dom är fina och det är som du säger att man måste förvara det praktiskt också.
  Må gott!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 7. Av allt du visar på bilden är nog chokladen min favorit!
  ...och trälådan :)

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. kul att se :)
  den översta bilden påminner mig om att jag måste köpa en nötknäckare så maken får ge sig på nötterna vi har här hemma. jag trodde vår gamla var kurant, men den lär ha gått itu senast den blev använd (för ett år sedan). mitt minne sviker mig än en gång ;) ha det gott i kylan!

  SvaraRadera
 9. Fin header, måste jag börja med att säga innan jag glömmer bort det! Och fina utebilder i förra inlägget... Och de härliga änglarna i ett tidigare inlägg, dem gillar jag jättemycket! Har gått och spanat på såna ett tag men inte kommit till skott och köpt en än...
  Vilken härlig chokladlåda, precis i min smak! Både utseende och innehåll... ;) Nötter har vi knaprat här också i julhelgen och fortsättningsvis, burken blir tömd på nolltid när jag fyller på - det är en viss bättre hälft som är särskilt förtjust i innehållet! :D Dessvärre har jag inte varit lika karaktärsfast som du utan har tryckt i mig av chokladen också... Oj oj, bara det blir varmare så det minsann promeneras här!
  Jag har också kaffet i en sån där plåtburk. Har lite dille på fina plåtburkar, gamla som nya! Men eftersom ingendera av oss är några kaffedrickare bor kaffeburken mest i skåpet, däremot konsumeras det desto mer te här hos oss och teet upptar en hel hylla i köksskåpet + några burkar som står framme.
  Ha det så bra i kölden! :)

  SvaraRadera
 10. Oj va? Har du inte ätit choklad över julen? Hur klarar man sånt??
  Å ni har hunnit en sväng till Stockholm också! Kul...
  Om ett par veckor ska vi på mässa till Stockholm också, håller tummarna nu för att det inte ska vara -30 C ;).

  Nicole

  SvaraRadera
 11. Hej
  Jag gillar också plåtburkar och köper så fort jag ser någon fin på loppis som inte kostar skjortan.
  Välkommen till mig. Har en liten utlottning just nu
  Trevlig helg
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 12. jag blev inte alls besviken för jag gillar när man gör på sitt sätt. Då får man ju tänka till. Men du visar väl en fin burk! Jag såg nu att du hade haft tre formar...snyggt!
  Kram annika

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!