torsdag 29 december 2016

God fortsättning!



 Nu är det "God fortsättning" som gäller enligt Magdalena Ribbing. "Gott slut" skulle inte kännas uppmuntrande att bli tillönskad, speciellt om man har någon åkomma. Min storasyster konstaterade att jag har drabbats av "drottningsjukan" ;o) Drottningarna Elizabeth, Silvia och Sonja har visst också varit krassliga...




 Gänget som fixade julen tillsammans med mannen och äldsta sonens flickvän, som vi fick ha hos oss. Vi har haft en lugn jul utan stress, speciellt jag som på sin höjd dukade bordet och bara njöt av att få vara tillsammans. Julklappar fick vi i år också och vissa innehöll upplevelser och olika Unicefpaket




  På annandagen hade vi släktträff hos storasyster med mina föräldrar och systrar med familjer. Som traditionen bjuder hade vi pizzabuffé och tårta till kaffet. Vi spelade också julklappsspelet. Vilken fin kväll! 




 Jaha, så var glada julen slut, alla har åkt till sitt och jag fortsätter vila så jag orkar med nya året. Om vi inte ses innan dess önskar jag dig det bästa inför år 2017!


 Ett Friskt och Lyckosamt Gott Nytt År! 

 ♥ 


fredag 23 december 2016

God Jul!



 Efter en fin julfest och ett bra avslut på terminen blev det jullov och med det kom en släng av influensa... Det blir jul i alla fall. Får ta det lite piano. De våra droppar in en i taget. Stockholmsonen har varit hemma några dagar och fixar maten. Mannen städar och tröstar mig med att jag nog blir frisk tills den nya terminen börjar ;o)  Det här blir nog bra ska du se! Hoppas Du får vara Frisk och får en Fridfull Jul!

God Jul! 

 ♥ 


onsdag 14 december 2016

Julfesternas tid



 Hoppas att allt är bra med dig så här tio dagar innan jul?! Här är det full aktivitet och så får det vara några dagar till. Jag borde fotografera köksbordet också  just nu - fullpackat som det är med pyssel. 




 Det är julfesttider och känslan av roligt-spännande blandas med tiden-går-för-fort. Fullmåne och vacker rimfrost på det och man kan drabbas av julstämning i arbetet tillsammans med de förväntansfulla barnen. 




 ♥ 

onsdag 7 december 2016

Långhelgen



 Det gungade rejält på böljan den blå när vi for över till Umeå med Wasaline på söndag morgon. Men fram kom vi och uppleva mycket hann vi. När vi bodde i Umeå under flydda dar besökte vi ofta Gammlia och Västerbottens museum - speciellt jag gjorde utflykter dit med barnen som jag jobbade med då. 




 Nu var det julmarknad där och det ville vi inte missa. 




 Hantverk och gobitar lockade, men framför allt den vackra miljön. 




 Vad gjorde det att det föll litet regn på oss när vi vandrade runt där  - vi är ju inte gjorda av socker. 





 Vi bodde som oftast när vi är i Umeå på Clarion Collection Hotel Uman. Så hemtrevligt där! Förutom en massa spring på stan tog vi en sedvanlig tur via kära platser, som universitetet, gamla jobb och Nydalabadet ;o)




 Vi kom hem mitt i natten mot tisdag, Finlands självständighetsdag. Första prioritet var att besöka föräldrarna. Min 94-åriga far offrade många år av sitt unga liv för att försvara självständigheten. Tacksamhet och respekt! Den speciella dagen avslutades med konsert "Decembernatt" i kyrkan och därefter blev det soffhörnet med bal på slottet. 

 ♥ 

lördag 3 december 2016

Decembersysslor



 Vi har en underbart vacker vinterdag så här långt. Jag har fyra lediga dagar nu eftersom måndagen är injobbad och vi firar Finlands 99 åriga självständighet på tisdag. 




 Julrosen hade storasyster och svåger med sig i går när de kom hit på middag. Tillsammans med dem och många andra tog vi sedan del av den stora julkonserten i kyrkan. Mäktigt avslut där med Leonard Cohens "Halleluja"! 




 Idag sysslas det litet här. Mannen har virat ljusslingor utomhus och filmmakaren kom hem för att hjälpa oss med teknik inomhus. Jag har pysslat granar i papper, litet olika modeller som jag hittat via Pinterest. Tidigare har jag gjort ett inlägg med enkla granpyssel här.




 Veckorna susar iväg och man får acceptera att det som inte hinns med nu får vänta till någon annan gång. Fattar inte att det är knappt tre veckor kvar av höstterminen! Men nu ska vi njuta av de här lediga dagarna och utnyttja en farsdagsgåva, nämligen en liten tripp över viken. 

 ♥