torsdag 28 april 2016

En högtidlig stund



 Kan se när jag ögnar genom mitt flöde på sociala medier, att jag under veckan har missat en intressant föreläsning för bloggare där typ alla hade bänkat sig. Jag läste för en tid sedan en kommentar på ett socialt medium om huruvida någon alls läser bloggar numera. Det tycks fortfarande vara populärt och ni är många som tittar in kontinuerligt, trots att jag inte är någon flitig bloggare och många gånger känner för att avsluta! 




 Livet pågår ändå för fullt även om det heter: "Har du inte bloggat, har det inte hänt" ;o). Så där har jag dokumenterat den goodiebag herr Lyckoslanten fick med sig från en företagarträff i går... 




... medan jag tillsammans med min mor och storasyster fick ta del av en högtidsstund på nationella Veterandagen, där min far fick ta emot Finlands Vita Ros orden, medalj av I klass. Värdefull stund! 




 Nu betar vi av de sista aprildagarna och väntar på Valborgshelg i goda vänners lag! 
 Ha det bra! 

måndag 25 april 2016

En intressant helg



 Hälsningar från ett snöslaskigt här-runt-omkring denna måndag. Tror att den senaste helgen får gå till historien som den med mest omväxlande väderlek: sol, regn, hagel och snö. Passade på att gå min favoritrunda de få stunder vi hade ärenden i stan och solen var framme. 




 Favoritrundan finns på Upper East Side ;o) där vi har vårt fritidsboende och där äldste sonen har sitt bohag nu medan hans lägenhet renoveras. Jag försåg mig med flera posters (som på bilden ovan) i två olika storlekar när vi besökte Österbottens stormässa i lördags. Tycker det är litet kul med Vasabladets idé "Vasa goes New York".  




 Det bästa med senaste helg var att få ha musikern och filmmakaren hemma. De spelade in en musikvideo och filmakarens kollega fanns också vid middagsbordet vid några tillfällen. Ser fram emot att få se resultatet. Tror ändå att de hade tur med vädret trots att det var så växlande. 




 Här tänkte jag skriva om den tredje förkylningen som har drabbat mig inom två månader, men den hör inte till guldstunderna och den försvann denna gång lika hastigt som den kom! 




 Aningen längre höll sig pionerna som jag fick till helgen. Från att ha varit mörkt cerisefärgade var de alldeles ljusgula idag när jag kom från jobb. 




Ha en fin sista aprilvecka!

onsdag 20 april 2016

April showers bring May flowers



 I går morse ville jag helst krypa ner under täcket igen när jag såg snön vräka ner! Men det är ju inget konstigt, det här med "bakvinter" händer visst varje år när man tror att våren är här för att stanna. När vi byggde vårt hus för trettio år sedan föll snö i slutet av maj. Känner ändå inte för att lägga upp foton på fenomenet även om jag var ut på trappan och knäppte några bilder i nattsärken.  Bilden ovan tog jag i går eftermiddag när solen visade sig för någon minut.  




 Betydligt muntrare mönster än de gråa skyarna har min senaste klänning från Pernilla Wahlgrens kollektion. Den hade jag på mig på lärarfesten i fredags, om det intresserar någon ;o) 

Till helgen blir det fullt hus här på Lyckoslanten när ett välbekant filmteam flyttar in. Det ser jag fram emot. 

torsdag 14 april 2016

Soliga dagar



 De soliga dagarna har gett så mycket energi! Nästan så man öppnar sig som de där anemonerna jag har i min bukett. Visste du att anemonerna har fått sitt namn från det grekiska ordet anemos, som betyder vind? Man syftar då på de varma vårvindarna som får dessa blommor att öppna sig. 




  Programpunkterna har avlöst varandra under veckan. Bland annat var vi igår med alla eleverna och såg Pippi Långstrump på Wasa Teater. Jag tyckte att föreställningen var jättebra! 




 Det ska bli vårfest för lärarna i morgon kväll och vårt kollegium är tillsammans med tre andra kollegier arrangörer denna vår. Det är till det evenemanget jag har gjort pompoms. Ska åka iväg och förbereda det hela om en stund. Hoppas du ursäktar mina mobilbilder. Det är vad jag hinner med när det gäller bloggande. 




 För att ha verklig behållning av glädjen 
 behöver man ha någon att dela den med. 
~ Mark Twain

måndag 11 april 2016

Helgdagboken



 Tranorna som jag såg flyga söderut med tunga vingslag i höstas, har nu återvänt med lätta vingslag. Spionerade på en trana som spatserade i vattnet, men den syns nog inte på bild bland allt det gråa. 




 Vi hade systerträff i helgen. Männen var också med och vi höll till vid storasysters fritidshus. 




 Vädret varierade mellan klart, molnigt och dimmigt. Allt har sin tjusning. Livet återvänder när det åter är öppet vatten... och så tranorna. 




  Hur som haver var det ett gott och vackert dygn på alla sätt. Gårdagen var annars också alldeles fantastisk. Jag höll mig ute i flera timmar. Så skönt i mitt solbo. Nu väntar en vecka som är fulltecknad med varierande program. Ha en fin en!




I will write peace on your wings
and you will fly all over the world.
- Sadako Sasaki

måndag 4 april 2016

Första aprilhelgen



 April och våren är på gång och det är helt fantastiskt! Jag älskar att inte frysa när jag rör mig från punkt A till B, att det är torrt på vägen och fåglarna kvittrar! Min förkylning tycks också ha gett med sig! 




 Det blev tomt i huset än en gång. Jag har blivit aningen bortskämd de senaste helgerna att ha familjen samlad i olika konstellationer under trevliga middagar hemma och på restaurang. Nu har vi vinkat av sonen som for till sitt i grannlandet. Tröstar mig med att vi har många spännande äventyr att vänta tillsammans med honom i framtiden. 
 



 Vi tog en sallad i trevliga Sweet Vaasa. Så fräscht med pompoms i deras fönster. Jag håller faktiskt på och fixar dylika till ett evenemang i en nära framtid. 




  Tacksam över att jag har fått mina fridfulla promenader längs stranden de senaste dagarna. Helt otroligt att få se litet öppet vatten och... fåglarna! 




Ha en fortsatt skön vecka!

lördag 2 april 2016

April skies



 She was like April skies, sunrise in her eyes... Så härligt att få komma in i april! Önskar att jag nu ska bli kvitt en seg förkylning. Hoppas att din gårdag gick någorlunda smärtfritt förbi och utan diverse missförstånd eller aprilskämt? Jag är helt nöjd med den initiativrikedom jag har fått möta och dela med mig av den 1 april. ;o)




 Denna andra aprildag har vi också strålande sol och blå himmel. Veckorna går i en sån svindlande fart och möten, fortbildningar och kurser avlöser varandra. Det där som kallas livet. 




I dag ska jag ha en stadsdag medan mannen hjälper äldste sonen med renovering. Vår yngsta, som har hälsat på sin tvillingbror i huvudstaden, gläder oss med ett besök nu i helgen. 




 Skön helg till dig!