torsdag 28 januari 2016

Y som i yrväder



 Yrväder som i veckans läseläxa. Det har regnat och det har snöat. Ett riktigt inneväder!

   


 Då får man göra det litet festligt med blomster och god mat! 




 Skickar en "lägga upp maskor" - och "aviga och räta/mosstickning"-hälsning från min stickhörna och tipsar om videoklipp för textilslöjden som mina söners småkusin har lagt upp på YouTube. 




 Fredag i morgon igen och snart är januari slut! 
 Ha det bäst! 

tisdag 26 januari 2016

Grej of the day



 Nu har den blivit utgiven, boken med de hundra "grej"lektionerna, som jag har väntat på! Det är en välgjord bok med rikt innehåll. Jag vet att det är många pedagoger som tittar in här och jag rekommenderar faktiskt boken av Micke Hermansson. Jag gick med i "Grej of the day"-gruppen på Facebook i höstas och började då hålla mikrolektioner utgående från olika allmänbildande rubriker, som eleverna klurar ut med hjälp av ledtrådar de fått av mig dagen innan. Även yngre elever gillar "kunskapssagostunden" och att få lära sig om personer, djur, platser och händelser på ett sätt som väcker nyfikenhet och lust att lära. 




 Nu har jag aktiverat min kod till den digitala produkten och läst på av hjärtats lust, både i bok och på skärm! Äldsta sonen, som är lärare, kommer att få en egen bok i sin hand nästa gång vi ses. Den perfekta gåvan om du frågar mig! Här kan du läsa mer om materialet och... jag är inte sponsrad, bara inspirerad ;o)

Kunskap är coolt!


söndag 24 januari 2016

Äntligen!



 Mina gamla trotjänare och medhjälpare, mobiltelefon och glasögon, började bli till åren och det kändes som om det var dags att skaffa nya. Redan i november beställde jag en ny iPhone och den kom först för en vecka sedan. Lång leveranstid.




 I december hade jag tid hos ögonläkare och det tog mig hela jullovet att hitta glasögon som jag gillade. Jag varvade alla glasögonbutiker innan det sa klick. 




 I går fick jag äntligen sätta glasögonen på näsan. Det var det om det! 
 Ha en fortsatt fin dag! 

lördag 23 januari 2016

Lillasyster kom förbi



  Lillasyster meddelade att de är i stan och vi fick tillfälle att bjuda dem på lunch. 




 Rosor i vas hade hon och svågern med sig. 




 Önskar dig en skön kväll! 

fredag 22 januari 2016

Alice, Goldie och jag



 Den nästsista januariveckan går mot sitt slut. Här vankas fredagsmiddag nu när arbetsveckan är slut.  Tortillas. Det inträffar om ens en handfull gånger hos oss i kombination med fredagsmys. I kväll blir det också revyföreställning tillsammans med kollegorna. Det är en julgåva vi fick av eleverna. Ska bli så trevligt efter denna fulltecknade vecka. Och där i bild hänger mönstrade klänningar från Pernilla Wahlgrens kollektion, Alice och Goldie dress. Tror ändå att jag tar på mig något mera diskret i kväll.  




 Veckan har varit kall, men vacker. Jag har vid tillfälle plockat fram kameran vid min arbetsplats och knäppt bilder på skolans gamla grind och den gamla ladan utanför mitt klassrumsfönster. 
Nu får vi hoppas på en varmare helg! 

måndag 18 januari 2016

Vardagen väntar igen



 Måndag igen efter en helg med annat program, som att programmera legorobotar. I går hann vi i alla fall få ut julgranen. Det var visst läge för det nu ;o) Det är så fantastiskt med ljuset och de allt längre dagarna!




 Det händer inte mycket mer än vad som är jobbrelaterat de närmaste dagarna, men i eftermiddag är jag ledig och då ska jag hälsa på mina föräldrar. Önskar dig en bra vecka! 

fredag 15 januari 2016

Tulpanhälsning



 Vill gärna titta in med en tulpanhälsning på Tulpanens dag! Jag fick en bukett när vi var i stan i eftermiddag. Nu njuter jag av den hemmavid. Veckan har bjudit på mycket jobb med nya läroplan och min lördag bjuder på fortbildning i programmering. 




 Undrar just hur tulpanlökarna jag hämtade från Amsterdam - de som planterades så sent som i november - överlever denna köld. Den som väntar får se! 

 Ha en skön helg! 

måndag 11 januari 2016

Tillbaka i vardagen



 Det blev dags att återgå till vardagen och inleda vårterminen. När eleverna och kollegorna är på plats behövs det inte många minuter innan man är på spåret igen med undervisning, läroplansarbete och fortbildning. 




    Bilder från helgens promenader. 




 Önskar dig en finfin vecka! 


fredag 8 januari 2016

Kallväder



 Nu har kölden minsann smällt i knutarna här! Det har gått aningen trögare när minusgraderna nuddat trettio, men se idag snöar det och termometern visar "bara" tio minusgrader. Jag passar på och njuter av de sista jullovsdagarna. Tycker jag kan ge mig en dag med att läsa eller sticka på mössan jag påbörjade i går. Från och med måndag är kalendern fulltecknad vardag som helg. Det blir nog bra med rutiner! 




 I går när jag ännu var i stan, begav jag mig ut i kölden och unnade mig en bukett med ranunkel. Vilken ljuvligt vacker blomma den är! När jag sedan kom hem visade det sig att de hälsopelargoner jag hade lämnat kvar i uterummet (för att de var så stora och vackra) hade blivit förkylda/frusna. Ska testa att klippa ner dem helt och ge dem en extra dos kärlek. 




 Säga vad man vill om promenader som gör en kall om nosen - nog är det vackert att få njuta av naturen då också! Ha en skön helg! 

tisdag 5 januari 2016

Årets första dagar



 Se där och vi kom till årets femte dag! I skrivande stund borde jag filma rakt ut genom fönstret när den stora och glödande solen sänker sig bakom träden. Så vackert! Det har bjudits på en hel del sådant den senaste tiden. Kallt är det också. Det eldas ljus och i öppen spis. 




 Det är fantastiskt att se hur totalt slokade buketter kan återuppstå genom att klippas ner och få nytt vatten. Det är något jag har fått bevis på x-antal gånger på senare tid.  




 Vi rörs en hel del och upplever soluppgångar, solnedgångar och gråväder litet varstans. Än en gång vinkade vi av vår mellersta son, som återvände till huvudstaden i lördags, medan hans tvillingbror anlände till andra sidan jorden i morse. 




 I går kväll hade vi besök av svåger och svägerska och bjöd dem bland annat på portugisisk inspirerad tonfiskröra och fisksoppa. 




  Idag har jag varit ute och gått i harens spår. Mina Icebugs är superbra och dem kommer jag att nöta friskt under årets första månader! 




Ha en skön Trettondagshelg!

fredag 1 januari 2016

Lyckligt 2016!



 Dags att skriva årets första inlägg och börja fylla året med minnen och tacksamhet. Hoppas nya året har börjat bra hos dig! Här välkomnade vi 2016 tillsammans med våra vänner, precis som traditionen har bjudit de senaste trettio åren. Vi hade äran att vara årets värdar och experimenterade fram en meny som gjorde oss alla mätta och nöjda. 




 Jag gjorde ett Flipagram över fjolåret här

Ett friskt och lyckligt 2016
önskar jag Dig!