måndag 19 oktober 2015

Algarve Våra vänner och hotellvärdar på bild tog oss under veckan runt omkring i Algarve. Själva hade vi inte forskat desto mer i vad man antas behöva se på en semesterresa i södra Portugal. En dag när dimman drog in över Alvor satte de oss i bilen och åkte in till Portimäo. Sedan styrde de oss mot det västsydligaste hörnet av Portugal, Europas ände - Sagres. Så mäktigt där! 
 Efter den upplevelsen fortsatte vi längs andra vägar mot bergen. Vi fick se deras cykelvägar och dricka kaffe i olika kafeterior längs vägarna. Vi fick helt enkelt ta del av hur det är att leva i Algarve. 
  På vägen genom Monchique-dalen såg vi minst hundra storkar, både i träd och i bon. Nu vet jag varifrån bebisarna kommer! 
 Portugisisk mat fick vi lära oss en hel del om. Här står mannen i bageriet och köper bröd till frukosten. Varje morgon går man till saluhallen, bageriet och affären och köper frukt, bröd, ägg, ost och annat till frukosten. Det där lärde vi oss fort. Vi besökte en vingård också. 
 På lördag kväll blev det festmåltid i The Birds Nest. Syster och svåger kom med på bild där de väntar på att få njuta av delikatesserna. Fisksoppa och fiskrätter tyckte vi speciellt mycket om och värdparet tillredde en fantastisk middag. 
 Nu har vi kommit hem och uppskattar det mycket, men tänk ändå om man kunde promenera till jobbet i morgon bitti längs en sådan fantastisk strand som den i Alvor ;o) Så många hälsosteg jag gick där! 

Obrigada & Obrigado!

5 kommentarer:

 1. Vad härligt ni haft det. Kan tänka mig att ni njöt efter vad dina vackra bilder visar. Det där var nog annat än vad ruggiga Finland bjuder på just nu.
  Man hör ju också om en del folk som bor vintertiden i Portugal. Våra villagrannar åkte iväg och skulle testa första gången nu att vara där i tre veckor. Ha det gott även hu.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina platser ni besökt! Det är verkligen guld att ha lokala guider som kan visa en pärlorna i området!

  SvaraRadera
 3. Och ingen bebis med hem ! Vackert där kunde ni tänka er att bo där ? Kramen Nette

  SvaraRadera
 4. Nu måste jag åka dit också! Vilken fantastisk del av världen! Jättefint reportage, jag har sugit i mig allt du har skrivit och noterat Bird's Nest också! Oh, så ressugen jag blev nu och så fint där är!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Det ser kanonfint ut där i Portugal! Ännu en plats man borde besöka ;O)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!