torsdag 16 juli 2015

Adriatiska havets pärla Det tog närapå en vecka att öppna den där julgåvan vi fick av sönerna. Vi fick välja en resa till en storstad i Europa tillsammans med dem och vi valde Dubrovnik där ingen av oss har varit. Bokningen gjorde vi på påsken när alla var hemma. Vi har tidigare varit i Split och Makarska rivieran. 
 Vi bodde en bit utanför Dubrovnik, dit vi behändigt tog oss till och från med buss de gånger vi ville in till gamla stan. Utsikten vid hotellområdet var magnifik med vackra solnedgångar och bra service. Jag gillar att sitta ute vid havet och äta. Det är inte alltid möjligt när man är på resa. 
 Vi utforskade hotell och gamla stan med två av sönerna på lördag. 
 På söndag blev trion komplett när lillebror anlände från Spanien. Vi vandrade på muren som går runt Old Town. Många trappor upp och ner i en och en halv timme. Gissa vem som blev andfådd i värmen och trött i benen... 
... medan en annan som hade rest halva dagen hade hur mycket energi som helst.  

 Efter rundvandringen åt vi middag på ett vackert ställe utanför muren med underbar utsikt över hamn och Old Town. 
 På måndag for vi till den gröna obebodda ön Lokrum, som är ett naturreservat med otrolig växtlighet och där påfåglar vandrar runt. Vackra vyer att fotografera för mitt sällskap.  Dit till den högsta punkten på ön där det finns en fästning promenerade/kravlade vi oss upp. Phiu vad det tog på krafterna, men jag kämpade till den sista svettdroppen. 
 Efteråt var man nog förtjänt av en god lunch i den mysiga uterestaurangen inbäddad i vacker miljö. Sedan satt jag och njöt i solen på de höga klipporna medan båtar for förbi och ungdomar slängde sig ut för klipporna ner i det kristallklara vattnet. Under tiden simmade sönerna och deras far i en lagun med salt vatten. 
 På tisdag gjorde vi en kryssning i Adriatiska havet med detta skepp till Elafiti öarna. Vi fick tid utforska varje ö, bl.a. tre timmar på vackra ön Lopud och Sunj stranden, där vi badade. En riktigt skön heldag med god fisklunch på skeppet. 
 På Instagram finns några fler bilder. 
 På onsdag njöt vi av sol och bad och utnyttjade hotellets faciliteter.  
 Yngre tvillingsonen som kom senare stannade en natt längre och fortsatte sedan till Barcelona. Vi andra, förutom äldre tvillingsonen som blev kvar i huvudstaden, har bilat upp till Österbotten under dagen. Även om det var en toppenresa är det skönt att komma hem, som alltid! 
  Den allra bästa gåvan man kan ge varandra är tid. 

10 kommentarer:

 1. Låter helt underbart och vilka vyer sen härligt, härligt!
  De är väl så att många nog har farit efter sol och värme den här sommaren.
  Ha en bra fortsättning!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sol och värme var ett extra plus, men inte det primära.

   Radera
 2. Vilket fint ställe, och vilken fin gåva! Det bästa var ju att ni fick vara tillsammans alla fem! Guld värt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst! Det händer inte ofta numera eftersom alla mer eller mindre har sina egna företag och olika projekt och framför allt egna liv. Precis som det ska vara. ♥︎

   Radera
 3. Otroligt vackra foton från ett otroligt vackert ställe!

  SvaraRadera
 4. Så vackert ställe men nu tittar jag på spegelblankt vatten och 27 grader i skuggan på holmen igen efter en dag med prissättning av loppis saker ,jag kommer att ha hustömmningsloppis på fredag och lördag vid mitt barndomshem .Härlig tid ni hade ,kram Nette

  SvaraRadera
 5. Så vackra bilder du ger oss. Ser ut att ha varit en fin resa med de dina! Har hört många som gillat Kroatien skarpt. Efter att sett dina bilder blir man riktigt sugen.
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig semester, det där lät ju helt underbart. Kan tänka mig att du var nöjd med denna julklapp Att dessutom få semestra med alla söner måste ju bara var pricken på i-et. Ha det fortsatt skönt här hemma även om du säkert fick det lite kallare nu.

  SvaraRadera
 7. Wow, vilken underbar plats ni besökt!
  OCH med en otroligt skicklig fotograf ;)
  Kram :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.