lördag 13 juni 2015

Pop-up Österbotten Sent i går kväll kom vi hem efter två dagar i huvudstaden. Det är ett bra tag sedan resan bokades och denna gång övernattade vi vid GLO Hotel Art på Lönnrotsgatan. På vägen dit passerar man Elias Lönnrot-statyn. 
 Så klart var målet för vår utfärd att lyssna på sonens konsert på Senatstorget, även om vi fick ta del av den i Vasa kvällen innan. Men vi fick också träffa äldre tvillingsonen och hans flickvän, som fotograferar på övre bilden.  
 Det var intressant att iaktta folk och händelser från trapporna vid domkyrkan och förundras över alla selfies som togs där ;o) Enligt arrangörerna har Pop-Up Österbotten inspirerats av bilderböcker där historien väcks till liv i läsarens händer. Tanken är att besökarna ska se, höra, lukta, känna och smaka sig fram till Österbotten. 
 Senatstorget hade fyllts med ett femtiotal containrar och vid Korsnäs container satt en grupp kvinnor och stickade på en Korsnäströja. Vi träffade många bekanta från hemknutarna där på torget. 
 Vi åt lunch båda dagarna vid Restaurang Kapellet (Kappeli) vid södra Esplanaden, där det också fanns en scen. Trevligt att bli underhållen av KAJ under måltiden. 

 Men som sagt nu har vi poppat upp i riktiga Österbotten igen och färden går norrut på konfirmation och systerträff och javisst, kanske ett prinsbröllop. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!