torsdag 30 oktober 2014

Hemliga trädgården



Helg på kommande efter en vecka med givande möten och intressanta utmaningar. Är så tacksam över allt och alla som förgyller min vardag! Gillar min målarbok Hemliga trädgården, boken där man får ge bilderna liv, men som inte blir färdig. Perfekt för den som brukar ägna sig åt telefonklotter!




Så tidigt kvällarna blir mörka nu efter vintertidens inträde. Jag har under veckan fångat små stunder i uterummet och där kan man ägna sig åt en kreativ och inspirerande kvart innan annat mer krävande jobb tar vid.




Ibland kan man glädjas stort åt ett samtal från en vän som man har haft i sina tankar hela dagen eller åt något som man tar alldeles för givet, som en ljusstrimma där naturen håller på att dö. Allhelgonatiden.

måndag 27 oktober 2014

Temadagar



Det är den Internationella Nalledagen idag och den kom hastigt på! Såg också att det är den Internationella Skolbiblioteksdagen och religionsfrihetsdagen samt Alla svärmödrars dag! Mycket där på en gång... Är du med? Detta enligt den rikssvenska temadagskalendern, men är det internationellt så är det. Mina elever har påpekat att Kladdkakans dag är på kommande också ;o) Tildanallen ovan kom till inför Nalledagen för fyra år sedan. Annars finns nog teddynallar här för ett helt kompani! Äldsta sonen (björnexperten, musikern och läraren) överraskade och gladde med en nykomponerad melodi och spontant gjord video där han själv spelar alla instrument. Glada dagar till dig!


söndag 26 oktober 2014

Det blev vintertid





 Det pratas mycket om egentid. När barnen var små tänkte jag aldrig någonsin på att jag behövde någon sådan. Den kommer när barnen blir vuxna, tro mig! Nu kan jag tänkas behöva tid för vila inför en ny arbetsvecka. Det behöver nog alla!




 Jag for dit där rosbuketterna väntade på mig och jag hämtade med mig nya. Jag njöt så av fredagskvällen. Lördagen ägnades helt åt fortbildning och efter det kom mannen i sällskap av sonen, som stannar här i tre månader när han redigerar "Så ska det låta". Tänk så tiden går och nu blev det dessutom vintertid!



torsdag 23 oktober 2014

Homemade & Happy



Homemade & Happy, så heter den nya Tilda-boken som kom till mig i går. Det är alltid lika angenämt att få bläddra i en bok av Tone Finnanger och visst börjar det klia i fingrarna! Man vill sätta nålen i en tygbit så fort som möjligt! 


 Collage av bilder jag fotograferat ur boken.

I denna bok finns litet mer tidskrävande modeller att sy i lappteknik.


 Fotograferat ur boken.

 Själv har jag inte ägnat mig åt så många Tildaprojekt det senaste året, men jag tycker ändå om att ha en och annan Tildafigur som inslag i inredningen. Det är tiden som får avgöra vilka projekt jag kommer att göra ur denna inspirerande bok.



måndag 20 oktober 2014

Bloggträffen



I går var jag, som jag redan viskade om, på bloggträff i Anna-Lenas smakfullt inredda hem. Det var en vacker upplevelse. Vi skulle ha knytkalas och det var tänkt att jag skulle ha med västerbottenpaj, men en sådan medhavd från Umeå smusslade jag åt värdinnan och fyllde i stället tunnbrödskorgar med isbergssallad, skagenröra, rödlök, romsås, gravad lax, citron och dill. Jag glömde dock att sätta på en klick med färgglad sikrom även om jag hade lagrat upp med flera burkar. Nåväl!




Bloggvännerna som var med på träffen är Alegningela, En vacker vardag, Inredningsdrömmar och rackarungar, Lindas Lantliga, Livet på Vestergård, Seralias Stuga, Strandviksvillan och Välkommen hem. Du anar inte hur mycket allehanda gott det bjöds på denna träff! Smaskens!




Ibland måste vi hålla mun när vi tuggade och lät godsakerna smälta, men annars fanns det mycket att diskutera, sådant som går utanför bloggen. Djupa och förtroliga samtal! Samtalen fortsatte även efter träffen via andra sociala medier till efter midnatt ;o).






Vi delade också med oss av gåvor att ta med hem.




Mina bilder gör inte på långt när rättvisa av värdinnans vackra hem. Vi har sett bilder från hemmet tidigare, men jag kan säga att det ser mycket mysigare ut i verkligheten!




Vilka underbart fina vänner man kan lära känna genom att blogga! Fantastiskt! Tack Anna-Lena och ni som var där och alla ni andra som delar med er och alla ni som orkar läsa här!




Nu har jag lämnat det andra boendet och är efter fem dagar hemifrån åter hemma på Lyckoslanten. Jag tog några glädjeskutt! Nu väntar en fulltecknad arbetsvecka och bra är väl det så uppskattar man de lediga stunderna desto mer!

söndag 19 oktober 2014

Höstlov vid Kvarken



Det var guppigt på svenska sidan av Kvarken när vi kom från Umeå i går kväll. Sjögång, turbulens och åska kommer inte in på min topplista ska du veta! Men vilka sköna dagar i löviga Umeå! Trevligt och precis som hemma, så känner jag alltid när jag kommer dit. Som så många gånger förr övernattade vi på Hotel Uman. Mysigt där!




Vi tog en tur ut på landsbygden. Kollade in alla favoritställen från när vi bodde där och vi besökte en god vän som härbärgerat oss och speciellt mig många gånger under en av mina pedagogiska utbildningar. Vilket värdefullt möte!




Jag fick tips om en utställning "ABC-bokstavslek" på Västerbottens museum och där klättrade jag bl.a. upp i bokstaven Å och sög åt mig allt jag såg även på andra utställningar, som Textilutställningen där jag fick många idéer.




Vackert väder i Kulturhuvudstaden och det blev många steg när vi ville ta del av allt det nya som kommit till sedan vi var där i fjol.




Kulturbageriet var en ny upplevelse liksom ombyggnader vid älven. Förstås skulle universitetet och gamla arbetsplatser besökas också. Men nu är jag nöjd och tacksam över att få fortsätta höstlovet på denna sida av Kvarken. Idag blir det bloggträff och det ser jag fram emot!




Ha en skön söndag!

onsdag 15 oktober 2014

Aktuella pyssel



 Hej! Skrev visst att jag skulle återkomma med pyssel och när jag i denna stund har slagit mig till ro i något som kallas höstlov kom jag på att jag inte har hunnit fotografera alla aktuella pyssel. Vi har t.ex. denna dag haft litet festligt inför höstlov med Mumin-tema och färdigställandet av våra Muminhus gjorda av mjölkpaket (återanvändning ;o)), som nu är utställda i skolans matsal. Men modeflugan sedan en månad tillbaka är armbanden av gummiband som jag introducerade då. Senaste helg visade jag tekniken för min son, som också kan ha nytta av det i sin lärargärning ;o)




 Intresset för att göra dessa armband sprider sig som en löpeld. Här är bilder jag tog för några veckor sedan och hur man gör kan du se här.




 Gummi och plast är annars material som inte ligger högt på min lista. Makraméarmband har eleverna däremot gjort till och från under många år. Denna vecka kom rosa armband på tapeten.




 Så har vi alla dessa underbara pyssel man kan göra av löv! Naturmaterial tar hem segern! Förra veckans jobb med bokstaven "R" resulterade i lövrävar, som nu hänger ovanför elevernas klädavhängningsplatser. Vilka personligheter! 




Jag är mer eller mindre utcheckad från Lyckoslanten detta höstlov. Vi lär nog synas förr eller senare. Trevligt program står på agendan. Ha det bäst!

måndag 13 oktober 2014

En rosig måndagshälsning



När löven börjar lämna oss här inåt landet, finns de ännu kvar en tid vid havsbandet. Jag har njutit så av färgprakten under promenaderna längs Strandpromenaden denna helg.




Rosor får jag av mig själv och andra vartefter. De håller sig bra under veckorna när man lägger dem svalt och de finns där och väntar, byts ut, fylls på och njuts av.




Här står en påbyltad flicka och tar farväl av havet efter att ha städat undan vid barndomsvillan dit vi for via innan vi återvände hem. Det var en avkopplande helg i trevligt sällskap och nu ska vi alla ha en fin vecka. Den blir aningen kortare eftersom höstlov väntar. Återkommer med pyssel snart!

lördag 11 oktober 2014

Utanför husknuten



Det skiljer en vecka mellan bilderna här ovan. Regnet kom och jag öppnade dörren och knäppte bilder precis runt husknuten. Man får försöka se det vackra i en grå och regnig dag. Jag körde bilderna litet lätt genom denna app. Bara utifall att du tycker att jag har stänkt på litet extra färg...




Jag har sänkt kraven på vilken kamera jag använder eller om och hur jag redigerar mina bilder. Huvudsaken är att de är mina egna (annars säger jag till) och att jag får dokumentera, även en grå dag som denna.




Jag trivs att bo på landet i vår lilla stad och att ha naturen och det otrimmade så nära på andra sidan diket. Ändå är det gott att byta miljö vilket vi gör, ibland även mitt i veckan. Idag ska vi bjuda en vän från Umeåtiden på grekisk middag. Det ser jag fram emot!



Önskar dig en skön helg!