måndag 17 november 2014

Pyssel när skymningen fallerHoppas att solen tittade in hos dig i går också! Jag flängde runt i morgonleopardrocken och fotograferade både ute och inne ;o) Sedan bar det iväg ut i naturen och på promenad i samhället.
Den här vardagsrumsbilden togs med mobilen och exponeringen är aningen uppåt väggarna, men man ser hur solen tar sig in via uterummet. Annars är det ju skrämmande mörkt nu när jag åker iväg till jobbet och vid fyratiden kan man få för sig att det är sena kvällen.
Inte undra på att man vill plocka fram ljusslingor och hålla sig vaken med pyssel om annat hushållsplock inte hägrar just då. Den stora bollen gjorde jag av tjugo cirklar med åtta centimeter i diameter. Jag klippte cirklarna ur en gammal tidning, men gamla julkort eller annat kartongliknande papper enligt smak blir perfekt. Här är en video som visar hur man gör och här kan du ladda ner modell.
Kvällens andra mycket enkla pappers"pyssel" med kloka ord, som jag skrev i dokument och redigerade i PicMonkey, ska jag rama in och ha i mitt arbetsrum. Nu väntar andra göromål (tvätt), som inte hör till guldstunderna, men vacker musik i örat gör underverk! God vecka!

8 kommentarer:

 1. Snyggt pyssel du gjorde ,några bollar kom ut genom printern ,kram Nette

  SvaraRadera
 2. Så herlig det høres ut med sol, jeg kan ikke huske sist det var sol hos oss........ Ønsker meg litt sol til å ta bilder i.
  Så fint med ball og forklaringer, skal prøves i klassen før jul.
  Ha en fin ny uke.
  Klem fra Signe.

  SvaraRadera
 3. Det där var ett jättefint "bollpyssel", måste provas !
  God fortsättning med skymningspysslet !
  Carina

  SvaraRadera
 4. Finns fler än jag som hinner med en hel massa :-) Vilken läcker spegel förresten, har du skrivit texten själv ? Sol ! Här !yser den med sin frånvaro ,bara grått o regn . Hörde idag att Växjö en timme bort endast hade haft en halvtimmes sol i nov , vilket var sv rekord !
  Ha en fortsatt bra vecka . Kram B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beställde väggordet enligt spegelns mått!

   Radera
 5. Sol, hur var det nu den ser ut.......det har jag alldeles glömt bort, men det ser väldigt trevligt ut med ljus!!! Förstår att du flängde runt!!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Tyvärr ingen sol, minns inte ens när den
  lyste sist! Börjar bli trött på detta eviga
  mörker. Gillar däremot din golvlampa mycket.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 7. I det där vackra vardagsrummet skulle jag gärna sitta en stund :)
  Tack för bolltipset!
  Underbar blogg!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.