lördag 15 november 2014

Lyckliga ilar mina tankar...Handens fem fingrar, om ens det, räcker nog hittills till när det gäller buketter med nejlikor som jag själv har köpt. De är ju hur vackra som helst men jag tror att jag har fått för mig att denna blomma används vid sorgliga tillfällen. På blommornas språk betyder nejlika Lyckliga ilar mina tankar till mötes. Den rosa nejlikan betyder Du är ständigt i mina tankar och den vita nejlikan Det är din vänskap jag vill ha! Låter ju hur trevligt som helst och jag gillar buketten jag pyntade med när vi har varit ett dygn hemifrån.
Jag vill gärna skapa något med mina händer och virknålen är ju alltid tacksam att ha med när man är ut på vift. Jag virkade mjuka bomullspärlor och det blev tiotalet metrar med garnpärlor av rosa och vitt bomullsgarn. Jag virkade sex luftmaskor och förlängde sista öglan och gjorde dessutom sju öglor i samma nedtag. Slutligen drog jag garn genom alla öglorna och fäste med en luftmaska och virkade igen sex luftmaskor, osv. Beskrivning till yllepärlor finns i denna tidning.
Tvillingsönerna firar helgen tillsammans i huvudstaden medan vi har fått umgås med deras storebror. Nu önskar jag dig en fortsatt skön helg!

11 kommentarer:

 1. Ja men precis så är det ju med nejlikor. Hur vackra som helst men även jag känner bara att de hör till begravningar. Mycket bra att du tagit reda på vad nejlikor står för så känns det säkert enklare för fler att njuta av dom. Dessutom att du inköpt rosa o vita, de är ju bara så vackra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, har precis tänkt så. Tack! ♥︎

   Radera
  2. kanske som girlang i lilla granen ;) tänkte jag.
   ~M~

   Radera
 2. Nejlikor är verkligen en underskattad blomma , brukar köpa då och då speciellt om man hittar de där stora limegröna som är helt ljuvliga .Idag blev det däremot årets första vita snittamaryllis,
  inte helt fel det heller . Ha en fortsatt trevlig helg . Kram B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja limegröna! Sådana vill jag ha och blanda med rosor! ♥︎

   Radera
 3. Hade tidigare för mig att nejlikan är en sorgens blomma, men nuförtiden är den en av mina favoritblommor, bara så vacker.
  Vad ska du göra av de virkade banden? Ser fint ut. Kanske jag måste testa den virkningen också ;)
  Ha en fin söndag!
  ~M~

  SvaraRadera
  Svar
  1. Banden ja! Det är nog främst tekniken jag ville testa, men kanske de kan användas till paketinslagning ;o) Tror knappast jag kommer att vira dem kring halsen. ♥︎

   Radera
 4. Nejlikor har varit min favoritblomma sedan jag var liten flicka ,glad att dom kommit igen nu .Att förknippa dom med sorg har jag aldrig gjort eftersom jag var på min första begravning när jag var över 20 år och då var det mest rosor.kram Nette

  SvaraRadera
 5. Vilka fina girlander! Får lust att pröva på studs. Jag är som du, jag vill gärna ha något för händer, närhelst.
  Nejlikor har jag alltid tyckt om därför att de är så tåliga och finns i så många fantastiska färger! Men som du säger, dom har fått ett litet sorgligt rykte, konstigt att rosor inte fått det, för dom förekommer väl också flitigt i sorgligare sammanhang.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Ja det är nog så för mig också att jag har förknippat nejlikor med sorgliga händelser, men det där har nog ändrats nu tror jag. Tåliga är de i alla fall och vackra också.
  Ska bli spännande att se vad du hittar på med de virkade banden.

  SvaraRadera
 7. Tror banden blir jättefina till paket:) Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.