måndag 6 oktober 2014

Nya vännerDet händer allt som oftast att någon av er som följer Lyckoslanten hör av er, kommer fram när jag rör mig i samhället eller skickar hälsning via mina nära och kära. Så roligt det är! Men kan det jag skriver och delar med mig av intressera just dig... Jag vet att flera av er också är lärare och ibland vill jag dela med mig av sådant som berikar mig i undervisningen. Som nu när jag har fått nya vänner ;o) Det är Läsfixarna och du kan läsa mera om dem här! (Jag beställde dem från Adlibris)
Det är helt naturligt för mig att använda handdockor i undervisningen med de yngre eleverna. Jag har forskat en del i metoden och fått så mycket positiv respons. Som bäst studerar jag boken "Att undervisa i läsförståelse" och följer "En läsande klass". Det är fantastiskt att det alltid finns något nytt att ta till sig!
Helgen har bestått av mycket "ute och vandra" och vi hade även maratonafton när vi såg färdigt tredje säsongen av Homeland. Hörde att fjärde säsongen kommer på TV i kväll. Livet består av allehanda!

8 kommentarer:

 1. Det är så viktigt att man lär sig läsa och att tycka om att läsa, det är så bra med engagerade lärare! Jag är för all slags undervisning och utbildning, man har alltid nytta av det och när jag hör någon säga att dom slarvat bort ett år med att läsa fel saker, då blir jag nästan ledsen, man läser aldrig i onödan!
  Vilka vackra bilder och yes, yes, yes, ikväll kommer Homeland! Utan Brody, hur ska dom fixa det!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Vilka fina nya vänner du har fått Ann-Lis och jag kan tänka mig att de kommer bli riktigt goda vänner med dina skolbarn. Jag önskar att alla barn fick lika engagerade och lyhörda lärare som du. Det du gör är så viktigt. Du vidrör framtiden.

  Ta hand om dig kära vän och ha det gott i höstsolen.♥

  Kram

  SvaraRadera
 3. Trevligt med nya vänner och vilken mysig läshörna du har!

  SvaraRadera
 4. Jag skrev om Teaterdockans möjligheter i undervisningen. Rätt självklart idag. Fina typer detdär :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har det blivit några avhandlingar om de pedagogiska handdockorna också! ;o) Härligt att du "hälsar på" i "hemknutarna"!

   Radera
 5. Mycket man inte vet ... ännu!
  Har inte hört om Läsfixarna förr, men kanske nu
  när alla 'mina' små, så småningom kommer till skolbänken!
  Trevligt!
  Må gott :)

  SvaraRadera
 6. Alltid intressant med nya metoder och rön inom skolan, iallafall när det fungerar bra! Skönt med vandringar, du kan läsa mer om lite annorlunda vandring på Min blogg just nu!
  Kram Helen

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.