tisdag 23 september 2014

MumintrollFör en tid sedan ringde min goda vän och frågade om jag hade mönster till mjuka (sydda) Mumintroll. Det hade jag inte förutom virkad och stickad modell. Jag började googla och fann denna länk och sydde Mumintrollet och Snorkfröken enligt det mönstret. Här och här har jag snabbt ritat av mönstret och varje bild motsvarar A4-storlek. Det har jobbats en hel del med Mumintema eftersom det har förflutit hundra år sedan bildkonstnären och författaren Tove Janssons födelse. Mumintrollet och hans flickvän ska få flytta in i min klass.
Så plötsligt kom jag på att elever hade överraskat mig med ett Mumintroll för tjugo år sedan ;o) Här har jag på måfå ritat av denna Mumin, (verklig storlek 2/3 av A4) som jag har sparat i alla dessa år. Kanske någon annan än min vän blir inspirerad att göra egna mönster och sy Mumintroll jubileumsåret till ära.
Inspirerad blev jag när höstnumret av "Hemma med Ernst" kom med posten i går, dagen då det verkligen blev höst på riktigt här hos oss. Dags att krypa in i strumporna och vira pläden runt sig!

11 kommentarer:

 1. Kul mumintroll ,javisst är det höst men så är det ju höstdagjämning också kram Nette

  SvaraRadera
 2. Tänk, jag har aldrig läst om Mumintrollen....det är nästan lite skämmigt. Men det är klart, jag har inga barn (självvalt) så det har inte lästs så många barnböcker och dit räknas väl egentligen dom om Mumin. Men jag har ju hört massor om dom!
  Jättefina var dom iaf! Kommer att bli bra i klassen.
  Här kom hösten idag! Nu, för en halvtimma sedan, regn och grått och det var in och tända ljus! Mysigt!
  Agnetakram

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig bukett, och tillsammans med Ernst tidning bjuder den verkligen in till att slå sig ner och njuta en stund.

  SvaraRadera
 4. Oj oj så härliga mumintroll.. Passar så bra nu i höst !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 5. Oh, vilka härliga mummintroll. Älskar mumin!!!

  SvaraRadera
 6. Rara mumintroll där! Hösten kryper allt närmare...
  inte helt fel med myspys och tidningar i soffhörnan!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 7. Hjälp, så söta små mumintroll! Så fina och du är så duktig och härligt kreativ. Det syns verkligen i det du skapar hur roligt du tycker det är. En varm skaparglädje som följer med. Och för mig är du för alltid ihopkopplad med just mumintrollen tack vare den vackra sax jag en gång fick av dig med just detta motiv på. En sax jag tycker så mycket om. Tack.♥

  Jag hoppas att du får njuta av en riktigt fin hösttorsdag vännen. Här började den med regn men nu ser det ut att spricka upp i solsken. Härligt!

  Ta hand om dig!♥

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag älskar mumin o dina troll är så söta. Dom ser så verkliga ut:)

  SvaraRadera
 9. Så koselige mumidukker, det tror jeg jammen jeg også må lage........ Lekkert lappeteppe du også har laget!
  Ønsker deg fine høstdager, her har vi høstferie nå, deilig!
  Klem fra Signe.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.