söndag 21 september 2014

Den mysiga årstidenSå försvann åter en vecka där i fjärran och nu får man konstatera att den mysiga årstiden börjar göra sig allt mer påmind. Visst känns det i själen när man ser den ena tranplogen efter den andra försvinna från våra nejder, höstens melankoli. Men så är ju livet - bitterljuvt och det finns alltid något annat att glädjas över.
Idag visar jag den opolerade baksidan av vårt hus där hösten verkligen börjar göra sig påmind. Här vid uterummet finns inga planteringar annat än smultronplantor som fått för sig att växa längs stenfoten. Tidigare hade vi planteringar här, men höga tallar skuggar, vilket å andra sidan är bra när man vistas i uterummet.
I går köpte jag Calluna till blomlådorna vid glasverandan på framsidan av huset, men annars läggs inte mycket tid på blomster förrän det blir dags att städa bort det som vissnat. Ännu blommar en del där nere i vår trädgård.
Vi tillbringade lördagen med äldre tvillingsonen som för tillfället jobbar och bor i stan och i parken nedanför blommar det desto mer. Så vackert där!
Med förra veckans rosor som nu har fått sällskap av björkkvistar önskar jag dig en skön söndag!

7 kommentarer:

 1. Vilket fint hus du bor i, vet ju att det är så
  mysigt och vackert med dina foton inifrån
  verandan, men det var lika vackert utifrån.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Nog är det så att varje årstid har sin charm!
  Så vackert det är där i Björkparken.

  SvaraRadera
 3. Oj ,så himla mysigt uterum du har!
  Lyser så fint i fönstren...........

  Kan hålla med dig, livet är bitterljuvt.
  Alltid längtar man efter något annat än det man har just nu.
  Men hösten är allt liiiite mysig ändå..............

  Ha en fin vecka,
  Anneli

  SvaraRadera
 4. Riktigt snyggt! Vi har liknande funderingar på vår "baksida", så det var roligt att få se helheten av ert fina rum : )

  SvaraRadera
 5. Ert hus är så otroligt fint och det uterummet slår det mesta!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Uterummet är riktigt fint o säkert mysigt att sitta där med alla vackra blommor. Hur varmt har ni det där på vintern? Vi bor ju halva året på villan, så ingen skulle sitta i vårt uterum ifall att vi skulle ha ett. Men nog skulle jag ändå vela ha ett:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har värmeglas och golvvärme i uterummet, så vi äter nästan alltid middag "där ute". När det är många minusgrader ute sätter vi på infravärmare. Tända ljus värmer också. ♥︎

   Radera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.