tisdag 25 mars 2014

Tanter och kvinnotyper Nu kom de till mig, Elsa Beskows tanter och den porslinssamlingen utökades. Jag är litet svag för allt som har med sagor att göra... också. Farbror Blå nästa!
 Min storasyster kom på kaffe, vi delade en Budapestbakelse och ett gräddigt wienerbröd och filosoferade över vilken tant man liknar mest. Jag paxade Tant Gredelin, hon som broderar rosor på emalj och vill att barnen ska svara snällt på hennes frågor ;o) Storasyster tänkte att Tant Grön, som sköter trädgården skulle passa henne och Tant Brun, den moderliga och husliga blev över till vår lillasyster. Efter litet forskning om dessa kvinnotyper tror jag nog det får bli en färgblandning för min del ;o) Vilken mugg skulle du välja?  Tack för tulpanerna syster!
 

10 kommentarer:

 1. Åhhh va fina , jag har ju de andra vintriga sagorna men tanterna är allt
  ett strå vassare. Har inte sett att de kommit så nu blir det allt till att önska sig ett gäng .
  Nån tant som passar in på mej finns inte :-))) Möjligen lite åt hon den bruna med en släng av grönt i så fall.
  Ha de bäst . Kram B

  SvaraRadera
 2. Visst är jag en blandning av de tre olika Tanterna. Men till utsidan är jag allt Tant Gredelin förstås. Muggarna är så fina och jag har haft dem många gånger i min hand och funderat över ifall jag behöver nya muggar.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 3. Dina muggar är helt ljuvliga, det blir trevliga fika stunder när man har fint porslin.
  Ha en bra dag!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 4. Så vackra koppar! För min del blir det nog tant Grön, som flänger upp för stegen. Jag minns hur jag som liten beundrade de vackra bilderna i sagoböckerna om de färgglada tanterna och farbrorn. Det var bilderna som fascinerade mera än själva sagan.
  Njut av den soliga vårdagen!

  SvaraRadera
 5. Jag är nog tant grön i vanliga fall men nu är jag bara trött .solen skiner ju så det blir väl en promenad på eftermiddagen ,har varit på akupunktur på morgonen ,kram Nette

  SvaraRadera
 6. Å,Håper du får mange koselige stunder med de koppene.
  Klem fra Signe. så fine!!! Jeg vil nok ha alle, og onkel blå! Jeg har sterke og gode barndomsminner fra bøkene til Elsa Bescov, jeg må bare få tak i noen kopper snart, herlige!

  SvaraRadera
 7. Å, så herlige kopper! Er de å få kjøpt? - hvem lager dem? Jeg tror jeg er en blanding av Tante Grønn og Tante Brun, og skulle gjerne bodd i det gule huset med pæretre ...

  SvaraRadera
 8. Hej du, trevligt inlägg :)
  Jag är nog den som är mest åt Tant Brun hållet. tror jag :)
  Men säkert en blandning skulle vara på sin plats!

  Ha det gott i solskenet!

  SvaraRadera
 9. Vackra muggar! Vilken är jag? Ja, svår fråga, kanske en blandning. Fast Tant Gredelin tilltalar mej mycket.

  SvaraRadera
 10. Jättefina muggar,, jag är nog en blandning av tant brun /tant grön...Men den lila va så fin..så kanske man är en blandning av henne å....Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.