söndag 19 januari 2014

VintervackertDessa helger, så kära och så förgängliga. Denna helgen har vi knappt varit hemma. Vi vinkade av en son och vi spenderade tid med en annan. Den tredje är fortfarande i Indien. Där lär man inte behöva frysa. Jag vill inte framstå som negativ eller gnällig, men jag är inte gjord för köld. Nu har jag nog sökt upp alla accessoarer som värmer och fler tillverkar jag löpande. Nu i helgen virkade jag en variant av torgvantar, som jag klär över mina fingervantar och som jag fick inspiration till här.
Visst känns det bra när man väl har täckt all hud med flera lager, att röra på de stelfrusna kroppsdelarna. Vi var inte ensamma på Strandpromenaden idag. Där mötte man inga trumpna miner bland motionärerna trots att termometern visade tjugo minusgrader. Säga vad man vill om köld, men den gör naturen andlöst vacker. 
En revyföreställning hann vi också se innan nya jobbveckan tar vid.
 
No matter how long the winter,
spring is sure to follow.

 

7 kommentarer:

 1. Hej vännen!

  Helt magiska bilder du bjuder på! Vilket underbart vinterlandskap och även om jag precis som du inte är gjord för kyla så kan jag inte annat än njuta av allt det vackra som snö och kyla för med sig. Det tar andan ur mig.

  Och vilka söta torgvantar du har virkat. Så fina! Du är helt fenomenal vännen på att skapa fina saker.♥

  Det låter som ni har haft en riktigt fin helg tillsammans med nära och kära och njutit livets goda. Jag hoppas du tar den fina känslan med dig in i den nya veckan och tar hand om dig i kylan.

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Härligt att få umgås med sina barn. Men visst går helgerna snabbt. Plötsligt är det måndag morgon. Vilken vacker Strandpromenad ni har. Så kallt som ni har det har vi inte här....runt 6-7 grader och nu på morgonen 4 kallgrader. Romantiska värmare du fått till.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 3. så söta värmare du gjort ,ja nu behöver vår leder lite extra värme .Visst är det vackert n u på vår färd norrut igår hade jag velat stanna och fotografera över allt ,kram Nette

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt vackert det ser ut, men jag är precis av samma åsikt som du, jag är inte heller gjord för köld! Snart är den värsta månaden över, sen får vi hoppas att det fort blir varmare. Hoppas du får en fin vecka trots vinterkylan!

  kram Sabina

  SvaraRadera
 5. Det är märkligt med vart man hamnar här på jorden. Jag älskar ju snö och kyla (men jag tycker om sol och värme också) och inbillar mig att jag hade trivts förträffligt nånstans vid Polcirkeln. Men, men.....
  Jag önskar så att jag kunde ha vantar oftare, jag är varm om händer och fötter men tycker det är så fint med pulsvärmare och mysiga vantar, men det blir oftast för varmt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Vilka fina blommor och torgvantar, piggar upp i kylan. Jovisst är naturen vacker. Planerar en promenad om en stund för att hinna ta några foton innan snön från träd och grenar blåser bort, brukar ju bli så så fort minusgraderna minskar.
  Boken du tipsade om i ditt förra inlägg är nog en som jag tänker skaffa mig. Vårt ursprung kan vi inte förneka även om det i vårt land finns de som inte vill veta av oss svenskspråkiga. Tycker att det är intressant att jobba på både svensk- och finskspråkiga avdelningar, det är ju en fördel, men märker nog ganska ofta hur diskussionerna går och fördomarna frodas.....på den punkten finns mycket att göra.
  Önskar dig en fin dag!
  Nanne

  SvaraRadera
 7. 20 minus är för kallt, då gillar inte jag och gå
  ut alls. Men det blir fina bilder och jättevackra
  pulsvärmare.
  Kramar/AM

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.