torsdag 16 januari 2014

Böcker och virkade bokmärkenSå vacker månen är i kväll! Jag sitter hopkrupen med pläden runt mig och njuter av veckans bokskörd från Adlibris. Långt innan jul varvade jag alla bokhandlar i nejden och sökte boken "När Finland var Sverige", men den var slutsåld överallt. Nu fanns den (fjärde tryckningen) och även om jag tycker att jag kan min historia har den säkert en hel del att lära mig.
Tycker ibland (som finlandssvensk) att man möter på mycket okunskap om vårt ursprung.
Fler böcker om mat, hälsa, handarbete och fotoredigering ska skannas igenom. Jag fick bildbehandlingsprogrammet "Lightroom 5" vid jul och det behöver studeras innan man kan det. Tyvärr hinner jag inte ägna så mycket tid som jag borde åt bilderna i bloggen.
Det är ändå roligt att kunna skapa något utanför dataskärmen. Jag har virkat många rosor de senaste åren men här hittade jag mönster på bokmärken som inte krävde lång stund med virknålen och garn jag hade i gömmorna. Önskar dig ett gott slut på veckan!15 kommentarer:

 1. Vackra rosor! Du är så händig med allt du tar dig till, så säkert ska även LR klaras av med bravur! Nya program fodrar alltid lite tid i början men det är väl värt det ♥

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 2. Intressant!
  Här släktforskar maken en hel del och då börjar man ju också fundera på såna där händelser bakåt i tiden.

  Så finfina inlägg här nu igen! Som vanligt läser jag mååånga på en gång ;) Gillar idén med tacksamhetsburken och tycker precis som dig om att positivitet lockar till sig positivitet.

  Spännande med bildredigeringsprogrammet! Men du har faktiskt redan jättefina foton också!
  Ha det så bra! Nu håller vi tummarna för många soliga fina dagar :)

  SvaraRadera
 3. Jättefina virkade rosor och det var en ny modell för mig, ha det fint Karin

  SvaraRadera
 4. Redan nu är dina bilder så vackra....har nog varit det under alla år som jag har läst din blogg. Härlig samling med böcker som du ska ta dig an. Jag vet nog inte så mycket om historien Finland-Sverige. Minns att det var på högstadiet som vi läste lite om det men det är ju några år sen......!
  Här väntar en lång arbetsdag men i kväll är det fredag.
  Ha r
  En skön helg

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 5. Min pappa kunde allt om historia, tyvärr
  har jag inte all den kunskapen. Spännande med
  ny bildredigering, du har alltid så vackra foton.
  Trevlig helg och kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Så intressant med nya bildbehandlingsprogrammet! Ja det är så mycket man skulle vilja hinna med och mycket man vill lära sig, det är bara så svårt att få till det med tiden, men nu blir det ju helg i alla fall (nästan fullbokad dock för min del ...) :)
  Fina rosor du virkat! Ha en fin avslutning på veckan!

  SvaraRadera
 7. Alltid lika skoj att titta in hos dej.. Man blir på gott humör ! Tack för dina fina boktips och rosen är ju så fin. Kanske kunde jag sitta o virka blommor i bilen då vi kör till ett kalas i mellersta Finland... Något måst man ju göra !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 8. Bokan "När Finland var Sverige" läste jag i höstas. Den tog flera veckor i anspråk för det är en diger lunta. Fakta, fakta och massor av kungar, så man undrar ju hur Lindqvist har hunnit skrapa ihop alla fakta. Men intressant läsning.

  SvaraRadera
 9. Vilket sött bokmärke! Jag viker hörnen på pocketböckerna, vilka jag föredrar att läsa eftersom dom inte är så tunga. Men är det inbundna böcker då lägger jag ett litet bokmärke i, men det här var ju för sött!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Den boken fanns i Karleby senast jag var där. Vilka ljuvligt söta bokmärken, så tjusiga!
  Tack för dina snälla ord angående vårt sovrum, så roligt att du gillade det :)!
  Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera
 11. Hej! Vad roligt att du tycker om mina bokmärken och blev så pass inspirerad att du faktiskt också virkade dem! De blev jättefina! Kram Åsa "BautaWitch"

  SvaraRadera
 12. Va fina rosor! Och så fint arrangerade. Du inspirerar!
  Jag är hemskt dålig på Finlands historia och skulle vilja veta mer. Men jag har inte tålamod att läsa om sånt. För nåt år sen hade Korsholms vuxeninstitut några föreläsningar på ämnet och det harmar att jag inte gick.

  Ha en fin helg i finvädret!

  SvaraRadera
 13. Hej vännen! Vilka jättefina bokmärken, vad duktig du är och mysigt att kunna virka så fint.:) Kram från Maria

  SvaraRadera
 14. Så sant! Man borde veta mycket mer om Finlands egen historia, men tyvärr hör jag också till dem som inte orkar läsa böcker om ämnet. Hur var boken att läsa? Intressantare låter det med Lightroom, har du läst den ännu? Säkert mycket lärorikt att lära sig.

  Ha en skön söndagkväll!
  kram Sabina

  SvaraRadera
 15. Du är nog en naturbegåvning med virknålen i handen du, såå fina rosor! Jag tycker dina foton är helt fantastiska redan nu! Jag har kikat lite på Lightroom på en fotokurs jag gick, men fattade inte riktigt tycke för det då. Kanske bara en vanesak...jag jobbar mycket i vanliga Photoshop nu och när det ska gå riktigt fort blir det Photoscape.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.