onsdag 30 januari 2013

à la Lyckoslanten



Redan mitt i veckan och januari håller på att ta slut! Jag får njuta av ännu en ljuvlig bukett i uterummet och det passar extra bra eftersom jag fick rollen som Veckans Bloggare hos Finlandssvenska inredningsbloggar. Du kan läsa mitt inlägg här! Det är så mycket man kommer på att dela med sig av, men blott en bråkdel av allt det där (à la Lyckoslanten) är det som man i slutändan skickar upp i etern. Idag visar jag en komplettering till porslinet med signatur av Ylva Skarp som jag fick med mig från helgens resa och som jag gillar stort - har ju flera av hennes produkter. Skickar "omtanke"...



... och rosor till min fina familj, mina duktiga kollegor och alla er nya som gamla ;o) som tittar in här. Jag inkluderar baksidan av en outfit från Line of Oslo som jag köpte på Creative Lounge i helgen. Kärlek och Fred!

måndag 28 januari 2013

Sista januariveckan


Undrar ju i mitt stilla sinne om någon sörjer att vi är inne på den sista januariveckan och vi läser februari på fredag? Även om jag är ett januaribarn hejar jag vilt på fortsättningen som följer! Jag gör nya häften till mina glada vänner och idag när jag kom hem...
 

... väntade rosor och omsorgsfullt utvalda "uppmuntringar"
från vännerna på mitt bord.


 Som du vet är mitt namn Ann-Lis, men för många är jag "Ansi" :o)


Njut av de sista januaridagarna!

söndag 27 januari 2013

Tur och retur


Det blev en tur och returresa till Umeå och mannen tog en stor risk när han bjöd mig på den resan i går. Jag kan inte räkna dem alla de gånger jag har suttit på färjor som trafikerat Kvarken denna tid på året och som har fastnat i isen eller annars stått stilla och jag kan inte räkna de gånger vi har fått köra landvägen runt Torneå och Haparnada för att komma till mitt kära Umeå eller mitt kära hem i Österbotten. Denna gång gick det vägen med små förseningar.


Jag hann ta rundor via alla mina godingar i Umeå (inklusive alla galleriorna) -
Hjärtero, Mias Lustgård, Kii och Creative Lounge.


Jag var inte ensam där på Creative Lounge. En känd bloggare fanns där samtidigt.


Så otroligt gott med fika på Nya Konditoriet!


Den "nya färjan" inspirerar till fler utflykter och jag tackar för den fina upplevelsen!
Här blir det moussaka till den sena lunchen! Önskar dig en skön dag!

fredag 25 januari 2013

Fredagspicknick



Visst är det väl något alldeles speciellt med fredagar! Så speciellt att man kan ställa till med picknick inomhus mitt i den smällkalla vinter! Det gjorde i varje fall jag... men jag är väl inte som andra ;o) En ny fredagsbukett väntade på mig och likaså ett efterlängtat paket med många frimärken på. Om du undrar över den gröna mattan, så finns den i glasverandan. Skulle gärna ha en stor sådan i mitt klassrum.



Herr Lyckoslanten påstår att han ska ta mig på en resa i helgen.
Får väl se vart det bär. Nu ska vi alla ha en skön början på helgen!

tisdag 22 januari 2013

Sol på en tisdag

 

Så glad man blir när solen väntar på en när man kommer hem från jobbet!


Vi nordbor blir som pånyttfödda när vi får en stund i solen och visst smakar kaffet bra mycket godare och visst känns de olästa tidningarna som rena rama superlyxen att få läsa när det är ljust ute!


Jag fann ord som jag gillar och "skrev" ner och som kan läsas i större format här.
Skulle gärna titta in och göra inlägg oftare! Glada hälsningar till dig!

söndag 20 januari 2013

Sakta men säkert




Vi har en otroligt vacker vintersöndag och man borde inte ha någon ursäkt i världen för att låta bli att ta en promenad innan solen går ner. Jag har suttit här i arbetsrummet och jobbat nästan hela helgen, förutom nu till lunch när mina föräldrar hälsade på. Sakta men säkert går jag framåt med mina projekt. När jag tänker efter har jag faktiskt sett en och annan film också ;o) bl.a Kate & Leopold. Den och Serendipity tycks jag ha missat när det begav sig i början av årtusendet.




En och annan promenad - i sakta mak - blir det här på rullande mattan om jag är för bekväm att klä mig varmt. Min omtänksamma son och coach i Stockholm vill ha motionsrapport varje vecka ;o) Må väl!



torsdag 17 januari 2013

Böcker om mat


Hej vad det går och vi passerade mitt i månaden! Jag vet inte hur det är med dig, men jag är inte alltid så inspirerad att börja laga en god middag när jag kommer hem och matklockan ringer. Något som jag däremot gillar är vackra böcker om mat! Innehåller de bakverk och praliner, blir det mest att bläddra och studera de tjusiga bilderna. Nu senast fick jag hem Åses vackra bok. Där finns många fina bjudrecept även om jag, som äter pedagogiskt och enligt tallriksmodellen fem dagar i veckan, inte följer själva dieten. Jag tycker alldeles för mycket om frukt för det!


Men de dagar när man inte är inspirerad för matlagning kan det vara lyxigt att få tips av någon om vad man ska lägga på tallriken just den dagen. I morgon är det fredag och då blir det Gorgonzolakyckling!



måndag 14 januari 2013

På köksbordet

 

Så skönt det är att ha städat bort julen och få lägga nystrukna dukar på borden! Ser du den lilla nyckelpigan - usb minnet/minnepinnen - som jag fann hos Clas O? Jag är barnsligt förtjust i dylika prylar och usb-minnen skulle jag inte klara mig utan.


Lilla högtalaren till paddan eller mobilen är också en hit
när jag lyssnar på mina lugna favoriter ;o)


De här rosorna har hållit sig vackra i över en vecka nu.
Små saker som muntrar upp inför en fulltecknad jobbvecka!
En liten måndagshälsning från mitt köksbord. Må väl!




lördag 12 januari 2013

Det andra veckoslutet


Årets andra veckoslut kom och det blev redan lördag eftermiddag. Jag laddade upp de här bilderna redan i går när jag hade fixat för fredagsmyset och tänkte skriva en hälsning, men så for vi och såg årets revy ;o) Efteråt såg vi filmen Leap Year.


Härom kvällen påtade jag en mössa med stickringen. Den blev prydd med en blomma som jag virkade efter mönster som du hittar här. Idag när vi var hos mina föräldrar påtade jag en tubhalsduk i samma färg som den virkade blomman.


Nu är det mesta av julen bortstädad, men dessa femton hyacinter (som inhandlades för snart två månader sedan) kom på att börja blomma hej vilt först nu. Bättre sent än aldrig! Ha en fortsatt skön helg!


onsdag 9 januari 2013

Här kommer natten


Vi fortsätter där vi slutade senast, nämligen med nattduksbord, tavlor och citat. Arbetsdagarna går så otroligt snabbt. Det känns som om det mest är gomorron och gonatt och som om det där som kallades julledighet aldrig någonsin har existerat! Tänk så otroligt fort man kommer in i rullorna igen! Nu får jag väl erkänna att jag, som nästan aldrig ser på tv annars (förutom en och annan noggrant utvald film någon gång), har låtit Per Morberg m.fl. ta flera timmar i anspråk av mina kvällar denna vecka. ;o)


Så här mitt i veckan fick vi till vår glädje en son som "nattgäst".

måndag 7 januari 2013

Nystart


Nu tog jag farväl av jullovet och har ställt in siktet på en ny termin, en riktig nystart med nya möjligheter, utmaningar och med många visdomsord och goda råd i bagaget.

 

Jag har pippi på det här med citat och gjorde två tavlor till nattduksborden. Den övre tavlan är gjord av en instagrambild, fotad av en tavla gjord med stämplar. Citatet på denna tavla fick jag härifrån.

 

Julgranen ser ut att barra och den åker snart ut. Jag har inte pyntat särdeles mycket så det blir ingen svår match att städa bort julen. Nu börjar det bli extra roligt att få hem rosbuketter och annan fägring och litet vårkänsla på köpet...


Nåväl, vårkänsla är väl kanske att ta i! Ute ser det ut som Narnia, vintrigt och vacker rimfrost. Det var riktigt skönt med skogspromenad i går med allt det vita på träden.

 

Jag vände blad på den stora väggkalendern i klassrummet. Så ljus och fin januaribild!


Önskar alla en lyckosam nystart! :o)

fredag 4 januari 2013

Förberedelser


Det känns som om man lever i förberedelsernas tid just nu. Det är snart slut på sena kvällar och långa sovmorgnar. Men det brukar alltid kännas bra att återgå till fasta rutiner och är man väl förberedd känns det bättre att krypa ur den där jullovsbubblan.


 Jag jobbar litet på den tredje bloggboken om Lyckoslanten. Det kommer att ta sin tid att få den klar, speciellt som jag snart börjar jobba med annat och vid "planeringsdatorn".


 Om någon tror att jag enbart sitter och knaprar i mig kanelkryddade äppelklyftor och smuttar på gröna drinkar är det nog inte alls överensstämmande med sanningen. I går t.ex. hade jag lunchträff med "film"sonen och då sparades det inte på vare sig oxfilé, bearnaisesås eller potatis ;o) Det behövdes eftersom jag gick fem timmar på stan. Aj, så sjuk man blir i fötterna! Borde haft träningsskor på... Realisation är jag närapå allergisk mot, men jag fann kläder till min fadderflicka och...


... ännu en mjuk klänning åt mig själv. Jag har en ungefär "samma lika" i grönt tidigare. Nu ska jag snart åka iväg och luta mig bakåt i frisörstolen. Som sagt, idel förberedelser inför det som komma skall.

onsdag 2 januari 2013

Livsstil

 

Hej på det nya året! Hoppas ditt 2013 har börjat bra! Har du gett nyårslöften eller fortsätter du med samma vanor och trivs med den livsstil du har? Ja, det tycks handla mycket om livsstil nu. Jag slog mig ned framför Nyhetsmorgon en stund och där fick man sig en hälsosam dos, likaså i dagens postskörd.


Jag satsade på en god tomatsoppa till lunch och klyftade äpplen till mellanmål...


Jag läste i boken som vi fick av sjukgymnasterna (sonen och hans flickvän) i julklapp. En matnyttig livsstilsbok! Det känns bra att de är måna om vår hälsa. Tankeställare kan man aldrig få för många av. Tack! Jag har inte gett nyårslöften, men jag har lovat mina barn att ta hand om mig själv på bästa sätt!


Såhär när man just har öppnat dörren och gått över tröskeln till det nya året är det säkert allas förhoppning - oberoende av livsstil - att det här ska bli ett lyckligare och friskare år för oss alla.