lördag 23 mars 2013

Avokado är inte söt


Förut dignade fruktskålarna hos oss av bananer, äpplen, persikor, nektariner, vindruvor och mandariner, etc. Jag konstaterade efter jul att frukt i lagom mängd inte fungerar för mig, så jag tog en paus med några få undantag. Till detta undantag räknas avokado, världens smartaste frukt, nyttig, mättande och användbar, som jag äter varje dag. Den är inte söt, vare sig till utseende eller innehåll, men innehåller nyttiga fettsyror som gör underverk för kärl, hjärta, nerver och celler. Ja, allt det där känner du säkert till.


 Vi äter avokado till frukost och middag. Jag tycker speciellt mycket om de avokador som kommer i ekolådan jag beställer. Får väl se om avokado står på menyn i kväll när vi ska på restaurangmiddag med vännerna.


6 kommentarer:

 1. En favorit också hos oss!
  Hoppas ni får något gott i magen på restaurangen!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Avokadon, nyttig och ser även vacker ut.
  Trevlig kväll!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 3. Ja Avocado är verkligen både gott och nyttigt, det borde jag också äta lite oftare! Ha det så mysig på restaurangen! Kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 4. själv har jag inte fallit för avocado.det är nåt i smaken jag inte tycker om.borde kanske ta och prova på nytt.. det är inte många gånger i mitt liv jag smakat på avocado .
  ~M~

  SvaraRadera
 5. Avocado är supergott! Men utseendemässigt passar den nog kanske mer i träskålar och lite ruffare stil, för gullig är den ju inte riktigt... ;-D Tur att det är insidan som räknas :-)

  SvaraRadera
 6. Avokado är min favorit också! Fast jag hade för mig att avokdao inte är en frukt utan egentligen en nöt?! Därför har många nötallergiker svårt med avokado...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.