onsdag 29 februari 2012

Skottdag och selleri

Skottdagen ser ut att bli en väldigt vacker sådan! Tusentals snökristaller glittrar i solskenet här utanför och jag ska ha en utedag. Som du ser har jag tryckt sellerirosor på tyg och sydde sedan några Tildahjärtan.
Inspiration till detta pyssel fick jag från vårnumret av 101 nya idéer.
 Jag använde mig av de stämpeldynor jag har hemma - Versa color.
 
Sedan skar jag ner sellerin vartefter för att få mindre rosor.

tisdag 28 februari 2012

En dag på vift

Här väntar frukosten litet längre på mig idag. Jag har sovit som en Törnrosa efter gårdagens utflykt till lillasyster. Det blir några timmars körning det där.
Nu äter jag inte bara frukt (något ska man ju visa), men kanel och kryddor ska ju vara bra. Det kan jag läsa i boken som jag köpte i går. Den handlar om lågkolhydratkost av högsta kvalitet och är skriven av Paulún. Man vill ju inte missa någonting ;o) och dessutom vill jag rymmas i alla de kjolar jag köpte på rean i Karleby...
... Ja till Coccola for jag med lillasyster och min gudson. Där fanns förutom alla butikerna många vackra snöskulpturer. Tack för den dagen!

söndag 26 februari 2012

Sista februarisöndagen

Det börjar bli tradition att tillbringa en sportlovsdag i skärgården med svågern och svägerskan. Vi hade en toppendag och det känns att man har tillbringat den i solen! Härligt!
Även om jag hade två jackor på mig fick jag ändå fylla på med svägerskans indiantröja eftersom vinden var nordlig. Om du undrar om svägerskan har svimmat under promenaden så gör hon en snöängel. Inget konstigare än så! ;o) Bröderna ser på.
 Vi åt god sik och röding innan det bar ut på isen igen... och badet i isvaken. Jag stod över - skyllde på förkylning...
Lusthuset ska vi provsitta om fyra månader - vid midsommartid. Men nu fortsätter jag njuta av sportlovet medan mannen jobbar! I morgon ska jag ha en trevlig dag med lillasyster!

fredag 24 februari 2012

Sportlov

Nu kan vi fira det ena och det andra, bl.a. att det blev sportlov och tid för vila och motion! Vi hade en fin utedag på skidorna idag med behaglig temperatur. Jag har planerat in några utflykter under veckan och vädret får gärna visa sig från sin bästa sida då också.
I går besökte jag min storasyster. Hon bjöd mig på fika i en av stadens pärlor. Sonen i mitten på min skrivbordsbakgrund har tillsammans med sin kollega gjort en video om staden där hon bor.
Givetvis fann jag några minnen att ta med mig hem från lilla shoppingturen där.

torsdag 23 februari 2012

Gör boken personlig!

Det är nu några veckor sedan vi firade vår nationalskald Runeberg (5 februari). Jag hör till den generationen som läste Fänrik Ståls sägner eftersom vi hade en lärare som tycktes gilla Sven Dufva m.fl. Nåja, i går sökte jag en lagom tjock bok att stämpla framsnitt och fot på och då fanns "Johan Ludvig Runeberg i urval" närmast till hands. Jag testade med min "Carpe Diem - Fånga dagen"-stämpel och det blir säkert fler pimpningar med olika stämplar och färger.
Idén till detta fick jag av ovanstående bild som kom i min mail från Martha Stewart för någon dag sedan. Jag skulle inte alls ha något emot att få en sådan personlig bok. Till och med Runeberg blev betydligt mer intressant att läsa i går kväll. Eller kanske beror det på att jag inte dög till mycket annat eftersom en ovälkommen förkylning hälsar på. Den ska vi schasa bort! Nu gör vi något bra av dagen!

tisdag 21 februari 2012

Fettisdagen...

... fastlagstisdagen, semmeldagen, Shrove Tuesday eller Pancake Day. Ja det finns lika många namn på den här dagen som sätt på hur den firas. Fastlagsbulle och klimpsoppa brukar höra till här. En tur i pulkbacken får det också bli idag.
I går var det verkligen en härlig dag när solen värmde ansiktet! Jippii!
Det är drygt fyrtio dagar till påsk, men en handfull dagar till sportlov och då får ännu mer vår komma in i hemmet. Ha en trevlig fettisdag!

söndag 19 februari 2012

Hjärtmoln

Det ser ut som om hjärtmoln har svävat över Lyckoslanten den här helgen. Visst, det har varit en god helg och väldigt hjärtligt inomhus. Ute har det blåst och snön har yrt upp höga drivor och vallar.
Jag fotograferade trädtopparna sent i eftermiddag (fotot till höger), redigerade fotot i PhotoShop med Summer Haze action (fotot till vänster) och skickade sedan fotot till iPaden där jag kunde fixa molnet med appen A Love Sky (översta bilden). Sedan tog alla fotografierna ett varv via en dator med Photoscape. Så går det till när man leker och krånglar till det.
Lillebror och storebror har varit hemma och det har gjort oss gott.
Rosorna från Alla Hjärtans dag är ännu vackra och ni
Bästa Vänner ska ha en fin början på veckan!

lördag 18 februari 2012

Helgfin

Nu blev jag helgfin med hårnålar prydda av knappar! Jag har stött på detta pyssel litet varstans i pysselbloggar, bl.a. här och idag har jag fixat en rad till mig själv och andra.
Under åren har jag samlat på mig en hel del knappar som fyller diverse burkar...
 Jag brukar uppmuntra mina elever att använda knappar i matematiken (förutom i textilslöjden), men vissa hamnade senaste vecka i deras hår...
Du kan ju heja om du råkar se någon dam i sina bästa år som har knappar i håret!

torsdag 16 februari 2012

Säg det med korsstygn!

"I have decided to be happy because it is good for my health".
 Så står det skrivet i korsstygn på några handdukar som jag plockade fram i köket här i veckan. Jag fann dem tidigare hos Hemtex och tänkte att de där måste jag ju brodera färdigt. Men det får räcka som så även om det inte kan finnas någon mera rofylld sysselsättning än att brodera och korsstygn...
 
Det har blivit väldigt inne att sy korsstygn av vilka uttryck som helst. Jag för min del avstår att brodera uttryck med negativ klang. Jag äger ovanstående bok, men har inte tagit den till mig desto mer. Hur som helst uppmuntrar den var och en att sy korsstygn av det som ligger en närmast. Positiva citat gillar vi!
En tidigare kollega har myntat fredagen som så. Den har jag fångat  med bakgrund av Tildapapper och korsstygnsfonten hittar du här
Det är helt otroligt att det håller på att bli fredag igen! Jag gillar mitt jobb och de glada ögon jag får möta varje dag, men visst är det otroligt med dessa fredagar som bjuder på ett litet lov. Jag fick veta att en son kommer hem med flyget. Då så!

tisdag 14 februari 2012

Vändag

Dagen är speciell och har så alltid varit i vår familj. Min egen Valentin har födelsedag denna hjärtans dag. Grattis! Jag är inte mycket för det kommersiella kring Alla Hjärtans Dag eller Vändagen, men vänskap och kärlek kan man inte uppmärksamma för mycket, så jag hänger på det hjärtliga temat efter bästa förmåga.
Hoppas att den unga damen i ramen piggar upp födelsedagsbarnet...
... eller en middag på restaurang med den äldre kopian i kväll!
Önskar dig en speciell dag i hjärtats tecken!

söndag 12 februari 2012

Virkade hjärtan

Helger är bra, då hinner man ifatt! I veckorna hinner jag inte se mycket tv och spelar då in vissa program. I går snappade jag upp några medan jag virkade hjärtan. Det är en modell som jag kom på när jag i tiderna studerade didaktisk ämnesteori. Du kan se mitt mönster på virkat hjärta om du klickar här.
 Det blev rätt många hjärtan för min del och jag ska pryda kort med dem.
 Kanske man blir bjuden på en resa om man ger en liten vink...

 Mönster till detta hjärta hittar du här. Njut av dessa hjärtans tider!